Bursa ve Çevresi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Concus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,020

Concus

Ana Kamp
Yer
Bursa
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldmı ve bi kaç bilgi almak istiyorum sizlerden.

Öncelikle konuyu doğru yere açıp açmadığımdan emin değilim yanlış yere açtıysam yönetici arkadaşlardan ve siz kullanıcılardan özür dilerim. Konu içeriğinde ağırlıklı olarak tracking olduğu için burayı uygun gördüm.

Bursa da ikamet etmekteyim ve bu sene doğa yürüyüşleri ve kültür gezileri yapmak istiyorum bireysel olarak bursada bulduğum yerleri sizlerle paylaşacağım ve sizlerdende öneri, tavsiye ve ek yerler konusunda yardım talep ediyorum..

Bursa nın batısından başlayarak gezilip görülecek günübirlik yerler
-Gölyazı Ağlayan Çınar
-Mustafa Kemal Paşa Suuçtu Şelalesi
-Mustafa Kemal Paşa Ayvaini Mağrası (Bu Mağra turizme açılmamış sanırım. Gezmek için Tecrübeli bir rehber ve ekipmanla gitmek gerekiyor sanırım fakat ilk 500 metresini kendim amatörce gezebilirmiyim sizce?)
-Ulubat Ihsız Han

Doğu kısmı

-Cumalı Kızık Köyü Kürekli Şelalesi
-İnegöl Oylat Mağrası
-Kestel Saitabat Şelalesi
-Yenişehir Yarhisar Şelalesi
-Gölbaşı göleti yanındaki dudaklı kyöyündeki ağaçlı yol panaromik resim çekinmek için güzel bir bölge

Kuzey Kısmı

-İznik Kültür Gezisi

Güney Kısmı

-Uludağ Aras Şelalesi (ok işaretleri ile şalale rotası çizilmiş sanırım rehber gerektirmez diye düşünüyorum?)
-Uludağ Göller Bölgesi (rehber olmadan gidemem sanırım)
--------------------------------------------------------------------------

Bulduklarım bunlardan ibaret bunların dışında tavsiye edebileceğiniz nereleri var?

Siz tavsiye etmeden önce bende bir yer önermek istiyorum sizlere belkide biliyorsunuz bakındım ama bulamadım açıkcası.
Çalı kötünün çamlık yolundan devam ederek Atlazı köyüne ulaşılır Atlazı köyünden ortalama 8-9 km yukarıda Bizim Delik Taş diye tabir ettiğimiz bir dağ oluşumu var ortalama 35 - 40 metre yüksekliğinde bir oluşum. Buraya deliktaş denmesinin sebebi bu dağ oluşumunun ortasında bir mağra oluşmakta mağraya girmeden önce aktif bir dere yatağı bulunmakta. dere mağranın içine doğru akmakta.. Çalı Halkından öğrendiğim kadarı ile bu mağranın ucu kite köyü olarak adlandırılan bir yerden çıkmaktaymış.. Burayı keşfe çıkanlar oldumu acaba aranızda ? Çıkmayı düşünenler için gerek kroki gerekse yol arkadaşlığı bakımından yardımcı olabilirim.

Bursayı bitirdikden sonra Bursanın çevre illerini gezmeyi hedefliyorum..

-Eskişehirdeki Midas Yazılıkaya ve Frig vadisi
-Yalova Su Düşen Şelalesi
-Yalova Erikli Şelalesi
-Kocaeli Aytepe Menekşe Yaylası
-Düzce/Gölyaka Güzeldere Şelalesi

bu yerler dışındaki tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler hepinize

Etiketler

Ynt: Bursa ve Çevresi

Merhaba ,

Gezenbilir Ailesine hoşgeldiniz.
Bursa da ikamet eden ve aktif olan Gezenbilir Üyeleri var ama onların sizden haberi olması için
Gezenbilir Bursa Grubunda kendinizi tanıtabilir misiniz acaba.?

Ziyaret etmeniz gereken link ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9745.0

Ve lütfen aceleci olmayalım.
Teşekkürler

Murat ÖZ

Sayın Concus,

Gezenbilir Bursa Grubu sayfası şu an kilitli.
Forum Moderatörleri yakında açarlar.

Siz kendinizi http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11862.0 Trekking Tanışma sayfasında tanıtabilir misiniz acaba.?

Murat arkadaşım verdiğin bilgi ve öneriler için teşekkürler...

Gruba kendimi tanıtmak için daha öncede giriş yaptım fakat konu kilitli o yüzden kendimi tanıtamadım...
Aceleci olmayalım demişsin fakat 2 eylülde konuyu açmışım 4 eylülde yeni mesajımı attım yardımcı olabilecek yokmu diye... 48 saat sonra ufacıkda olsa bi tepki vermeyelimmi yani ??

TezzMertek teşekkürler sana birazdan isteiğin bölüme gelip kendimi tanıtacağım..

Minne saolasın sanada hala araştırmalar yapıyorum ve bu araştırmalar sonucunda listeme iki yeni yer daha ekledim.. ilk yazdıklarım herkez tarafından bilinen yerler pek fazla bilinmeyen ama görülmesi gerek yerleri araştırıyorum yukarıda yazdıklarım dışında

Bursa alaçam şelalesi ve
bursa kilimli şelalerini de eklemiş oldum..

bu iki şelale diğerleri kadar görkemli ve metrelerce yükseklikden düşmesede görülmesi gereken ve hafta sonu etkkinliği yürüşü yapılabilecek yerler gördüğüm kadarı ile bu ve benzeri yerleri arıyorum açıkcası

yardımlarınız için teşekkürler...

Merhaba Concus,

Bildiklerim hakkında kısaca bilgi vereyim.

1- Şelaler bu ayda oldukça cılızdır. Keyifli anları için ilkbaharı bekle derim.
2- Ayvaini Mağarası 5 KM ve ekipmansız giriş yapmamalısınız. Aktif bir mağara olup kesinlikle mağaracılık bilginiz yoksa girmeyin.

Diğer mağaralar için de durum aynı. Mağaracılıkla ilgili olarak deneyiminiz olmadan turistik olmayan hiç bir mağaraya girmeyiniz. Bu arada köylüler neredeyse tüm mağaralar için buradan girer, şuradan çıkar derler. Eğer mümkünse gezilerinizde GPS kullanıyorsanız gördüğünüz mağaraların GPS koordinatlarını, giriş fotoğrafını ve yerel halktan adını alabilirseniz size bilgi verebilirim.

Iyi geziler

bahsettiğim mağranın google earth bilgileri ve bi kaç resim oradan

http://www.panoramio.com/photo/18709111

tavsiyerin için teşşekürler...

minne' Alıntı:
Sayın concus her yeri yazmışsınız sanırım
evet bir çoğunu yazmışsınız. Yazdıklarınız herkesce bilinen ve ilk etapta görülmesi gereken yerler. Ancak "Mükemmeliyet ayrıntıda gizlidir" birkaç ayrıntı verebilirim. Dışkaya Köyü ( Uludağ, Bursa, İznik Körfezi ve Uluabat gölünü aynı anda görebilirsiniz), Gököz Köyü Mahrem Şah Yaylası ve Göleti, Gürle Köyü Katırlı dağları v.b eklenebilecek birçok yerden bazıları.

Uludağ göller bölgesine otellerden gitmek için rehbere gerek yok. Yarım saatlik google earth çalışmasında sonra gidilebilir diye düşüyorum. Saygılar.

Ayvaini mağarasıyla ilgili olarak : Ayvaini Mağarası Geçişi Faaliyet Raporu (Anadosk)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5473.0

merhaba ,

tecrübeli dağcı arkadaşlar fikrime katılacaktır;
tüm dağlara özellikle de 10 senedir heryerini çok iyi bildiğim uludağa hangi mevsim olursa olsun rehbersiz gitmemenizi tavsiye ederim.
dağın teknik olarak bir zorluğu olamasa da ani bastıran sis,yağmur ve dolu tecrübesiz ve rota bilmeyen kişileri zor durumda bırakabilir.

Saygılar

İLKE
UDK-mezun

Teşekkürler arkadaşlar, her ne kadar yön duygularıma güvensemde bilmediğim yerlere rehber eşliğinde gitmeyi tercih ederim.

Oluşturduğum listede uludağ göller bölgesi ve aras şelalesi rehber gerektirebilir diye düşünmekteyim fakat aras şelalesi oklarlada belirlenmiş araştırıp öğrendiğim kadarı ile.

Hedefe ulaşacak belirli bri patika varsa oraya gitmekden vazgeçmem açıkcası ve bu ok ile hedefe ulaşmak eğlenceli oluyor :smiley: Muğla Fethiye de Kayaköy'ü bilen arkadaşlar vardır köyün ilerisinde ormanlar içerisinde Afkula manastırı bulunmakta bu manastıra ulaşmak içinde kayalardaki ok işaretlerini takip etmek gerekiyordu eğlenceli bir keşif olmuştu benim için ve hedefe ulaştığımda görülmeye değer bir manzara ve tarih kalıntısı bulunmaktaydı...

mağralar tehlikeli mağralar için bu kadar gözü kara olamam ne yazıkki ama girişden bi 50 - 100 metre ilerlemeyi göze alabilirim onun dışında mağralar benim için keşif değil turistik oluyor ne yazıkki yeterli deneyim ve ekipmana sahip değilim ne yazıkki :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri