Büyük Lastik ve Yükseltilmiş Jeep'ler İçin Direksiyon Kutusu Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,640
Ah şu ingilizler yokmu :smiley: neyse duymasınlar...

kolay kolay arıza verecek bir sisteme benzemiyor ama dağ başında 13.5 anahtar bulmakta zor olur...

bence sizler bizim yerli malzemeden bir sistem toparlayın hem daha ucuza mal olur hemde metrik hertürlü anahtarla iş görür bence hidrolik pompasını elektirikli kulanın derim şimdiki cogu araclarda pompalar elektirikli kilitlenme olayı olmaz motor stop etse bile

amerikalıların yaptıgı havaalanlarında kulanılan traktörler vardır ucakları ve kargoları cekerler bizim burda bir ustamız onların sistemlerini yerli yaptı ve cok ta memnun kalındı direksiyon ve hidrolik sistemlerinin cogu yerliye döndü

Ynt: Büyük Lastik ve Yükseltilmiş Jeep'ler İçin Direksiyon Kutusu Çözümleri

Jeepcj7' Alıntı:
Uğur abi, bu sistemi yapabilirsek önede limitör ve revolver shackle tarzı açılan küpeler yapılabilir. Hem daha büyük lastik takınca lazım olacak alt yapı hazırlayalım ;D Bende şu anda nerdeyse sıfır Grand Cherokee kutusu var ama ne kadar dayanır bilmiyorum, şaseye sapasağlam bağlıyken bile 37'ler kutuyu esnetiyordu bir tane daha takviye kol attık zımba gibi oldu... ama yakında boşluk yapacak biliyorum :smiley:

Stop etme olayı tehlikeli olursa buna çözüm şart... arazide asfaltta başa bela olabilir..
Göktuğ Beyin verdiği fiyatlar sıfır fiyatları ise ABD'den getirmek mantıklı olabilir. Ama çıkmalarla yarı yarıya bu iş bitebilir gibi.. yine bana ikitelli yolları göründü :smiley: Direksiyon sensörü hangi yana çevirdiğimiz anlıyor dimi?

Sırf CJ için bakmamak lazım XJ'lerde de problem yaşayan bir sürü insan var... bazı sistemlerde pitmanla bile çözülmüyor sıkıntılar..
Bu arada resimden anladığım kadarıyla JCB'nin rotbaşı kolla beraber değişiyor galba ;D

orkun 37" lastikten daha büyüğünü de mi takacaksın? :smiley:

bir de o araca nasıl binilecek? :smiley:

artık uçaklar gibi iniş takımı ya da merdiven atarsın:smiley:

Orkun beyden ricamız artık yaratığın bir adet videosudur. Devamlı kendimiz hayal etmekten bıktık. Nasıl gidiyor, nasıl ses çıkıyor, esniyormu zıplıyormu? Anlayalım diyorum artık.

abi okadar zor birşey deği yaparsınız parçaları tanıyorum makinacı oldugum için sadece arabalardan pek fazla anlamıyorum :D

Var olan birşeyi yeniden keşfetmek herzaman daha pahalı mal olmuştur :smiley: ,bence önce elimizdekilere bakmak lazım...

Takıcam ama seneye :smiley:
Binme problemi devam ediyor, açıkçası ben alıştım ama misafirler için beyaz plastik bir taburem var :D
Açılıp kapanan bir sistem tasarladık bakalım işe yarıcak mı :smiley:
Olmazsa deve gibi çökmeyi öğretiriz laf dinler benim oğlum ;D

dronder' Alıntı:
orkun 37" lastikten daha büyüğünü de mi takacaksın? :smiley:

bir de o araca nasıl binilecek? :smiley:

artık uçaklar gibi iniş takımı ya da merdiven atarsın:smiley:

Yakında Göktuğ Bey az kaldı... Basamak dahil 4 iş vardı 3 tane kaldı bu hafta full roll cage monte edilecek ;D
Biraz zaman sıkıntımız var...

jeep' Alıntı:
Orkun beyden ricamız artık yaratığın bir adet videosudur. Devamlı kendimiz hayal etmekten bıktık. Nasıl gidiyor, nasıl ses çıkıyor, esniyormu zıplıyormu? Anlayalım diyorum artık.

bu arada performans distribütör buldum. Orijinal amerikan. 10 hp güç artışı ilave olarak en az 30 cm uzun bacak ilave bobin ve elektronik ateşlemesi içinde..

Bende denedim 1-2 tane hatta bir tanes REMY-DELCO ydu ama memnun kalmadım, deneyin bakalım ne diyecek CJ :smiley:
CJ'in distributoru çok küçük o sebepten yüksek devirlerde saçmalıyor, yada çıkmıyor, daha geniş bir distributorün verimi arttıracağı kesin...

Genişlik olarak eskisinin en az iki katı çapında, kocaman birşey..Fiyat olarak 500 dolar çok mudur? işte resimleri...
Resimek-0052.jpg

Resimek-0051.jpg

Resimek-0053.jpg

Resimek-0056-1.jpg

orkun bey direksiyon sistemi için cjye uyacak ford hema traktörlerin ön direksiyon lifti uyar rotları ile birlikte satılıyor fiyatı da okadar pahalı değilhem birde 150 cc ponpa ve dirkeksiyon danfozu resimlerde gösteriyorum

Fotoğraf296.jpg

Fotoğraf298.jpg

tek sadece cj ye uydurma kalıyor bir sitede montajını yaptıklarını görmüştüm adresi vereyim bakın geçen bende aradım bulamadım birde siz bakarsanız daha iyi olur
http://www.jeepforum.com/forum/f8/ burda villse montaj yaptıklarını görmüşütüm resimleri vardı ama format atırdgım için hepsi silindi ama halla arıyorum birde cjlerin gezme probleminin cöjüleceginden eminim kendimde tamirci oldugum için ugraşıcaktım bi aralar

orkun bey fotoları buldum yoluyorum resimlerde anlatılıyor

IMG_0280.jpg

IMG_0281.jpg

IMG_0287.jpg

IMG_0289.jpg

IMG_0293.jpg

fazla bir ugraşta istemiyor öndefransiyele baglantı mesneti birde danfozu baglamak için ara parca ponpa ya gelicek olursak kasnaktan kayışlı cjnin kendi ponpasının basıncını örçtürüp 100ila 150 bar arası bir ponpa baglamak ile sorun çözüle bilir

hıdrolik sistemler her zaman daha başarılıdır.güvenle kullanabilirsiniz.fiyatlar tahmin ettiğinizden daha ucuz.hidrolikte asıl sıkıntı silindir (piston)büyüdüğü zaman hızlı çalışma için yüksek debili pompalardır.direksiyon sistemleri çok fazla uzun piston hareketi gerektirmiyor.çok fazla basıncada ihtiyaç yok forklift veya traktör sistemlerini inceleyyin ama aynı parçaları kullanmayın pahalı olur.(komple sistem sattıkları ve ihtiyacınızı bildikleri için) aynı özellikteki pompa yı ayrı, aynı özellikteki silindiri ayrı alın bakın ne kadar ucuz olacak.750 tl yerine 150 tl gibi :smiley: .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,597
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
KARATUGLAR

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR