Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,621
Ynt: Camper Yapmak İcin Hyundai Starex Yada H1'i Hic Degerlendirdiniz Mi?

irfantprk' Alıntı:
syn,karavan dostları,

starex 100 ps tci aldığımda çok eleştirildim,''çok yakıyor,yaramaz vs..vs...''....ama hesapladım.Transporter kullanan dayım 100 bin km de motor indirdi,uzun yolda 7-8 litre arası yakıyordu, 38000 tl fiyat saydı hemde içi yapılı da değil
koltuklu panel van,vs model...,,,,

Ben starexi aldığımda denedim 100 km sabit hızda 10 lt.yaktı ..1 depoyla 650 km gitti,,yaklaşık 60 litreye depo doluyor. ...arabada hiç 4 kişide az olmadık,60 bin kmde sadece triger ve yağ değişimi ve hiçbir sorun çıkarmadı.Birde 5 c tipi lastikleri yeniledim,gezmediğim yer kalmadı(yurt içi),içine ayakkabı ile basmıyoruz(aldığımızdan beri ayakkabıları poşete koyuyoruz ev gibi),uzun yolda ayakkabısız kullanıyorum,yolda hiç yorulmadan istanbuldan ,ankara etimesguta kadar mola vermeyince arabadakiler isyan etti ve aracın ismini ROADRUNNER koydular.Aracı alırken 2 litre az yakacak diye 15 bin tl yerine ,2 katı 30 bin tl vermek,dahadoğrusu üzrine 15 bin tl borç ve faiziyle 25 bin tl borçanmak işime gelmedi.ona vereceğim paraya şu anda erba 5,25 karavan için ön ödemeli taksit ödüyorum.hiç te pişman değilim,15000 tl lik aracın hurda bedeli 10000 tl ye yakın...İnşaallah pert edene kadar kullanacağım...wolksvagen caddy aracına 52000 tl fiyat istiyorlar,bir panelvan temiz bir c 180 Mercedes fiyatına yakın..doğuş iyi mal satmayı biliyor.kardeşimde audi varken (çiftçiler audi ithalatçısıydı)kimse yüzüne bile bakmazdı,doğuş alınca kadınlar polo için,erkekler de passat için sıraya girdi,Doğuşta bir akrabam çalışıyor(ismi bende saklı olsun)bana ''irfan abi depolar golf-jetta dolu stok maliyetleri bile yüksek ama araç yok,3 ay bekleyin diye vatandaşa yok çekiyorlar,doğuşta iyi gazlıyor fiyatlara,audi a 6 mercesten pahalı .Bu benim fikrim,,fayda maliyet ilişkisi herkes için değişebilir.
25 000 tl kawasaki zx10 motorsiklete veriyorum ,ama bir panelvana 35 000 tl 2 litre az yakacak diye vermedim.Zaten yakıtın hesabını yapsaydım,yarış motorsikleti değil,125 cc kurye motorsikleti alırdım..
Arçata arka makasları değişrittim,daha yumşak makas taktırttım.yolda camper gibi kullandım,her gittiğim yerde kayıt yaptım,hesapladım,geçen yıl otel parasından fiyatını çoktan amorti etti bile,ama çocuklar büyüdü artık yetmiyor,mecburen arkasına karavan bağlayacağım...
benim fikrim,az yakması için 1.3 doblo..arkasıda yataklı ,az da yakıyor.günü ve geceyi kurtarır ama 2 kişiden sonra yetmez..araçta 1-2 litre hesabı yapmak kalabalık ailede insanı yolda da sıkar-fazla gezmekte istemez.alternatif çok...
unutmadan Hyundai h1 175 beygir,tahminimden çok dehşet kuvvetli ve torklu bir araçmış,hiç bu kadar olacağını inanın tahmin etmezdim.çok yakma mevzusunu birazda h1 için yaysınlar-söylesinler 3-4 yıl sonra 20 bin tl civarına belki bir h1 alırım...
selamlar....

Detayli bilgilendirme icin tesekkur ederiz. Araciniz benim gordugum verilere gore gayet normal yakiyor. TCI araclar 9-10 Litre, CRDI araclar genelde 7-8 litre yakiyor uzun yolda.

Sizinde dediginiz gibi cok yakiyor denmesi aslinda dusuk butceli vatandas icin buyuk avantaj. :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Camper Yapmak İcin Hyundai Starex Yada H1'i Hic Degerlendirdiniz Mi?

benim aracım 2006 model crdi minibüs en son depoyu ful edip 268 km şehiriçi ve dışı karışık yapıp tekrar fulledim 89 tl ye doldu depom yani aracım km de 33 kuruş yakıyor bence 2 tonluk bir araç için makul bir sarfiyat.
 

Ynt: Camper Yapmak İcin Hyundai Starex Yada H1'i Hic Degerlendirdiniz Mi?

aracımın fotoları

20140519 170532


20140504 155250


20140519 175755
 

Ynt: Camper Yapmak İcin Hyundai Starex Yada H1'i Hic Degerlendirdiniz Mi?

Araciniz olcukca temiz ve diri gorunuyor. Masallah guzel gunlerde kullanin. Bu arada yakit oldukca makul. Yani diger minibuslerden ne az ne fazla.
 

Ynt: Camper Yapmak İcin Hyundai Starex Yada H1'i Hic Degerlendirdiniz Mi?

Ya Melih tik sahibi oldum,Starex görünce arkası iki kapılımı diye bakma tik i,geçen giderken eşime söyledim bak arkası iki kapılı ,oda eee dedi :smiley:,anlattım ama sora kendi kendime ne diyorum ben diyede düşündüm.
 



Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

Gecmis olsun. :smiley: Ben cift kapili pek gormedim. Tek tuk goruyorum. :smiley: Size is icin gerekli ama diger turlu yukari acilan kapak surekli kamp amacli kullanacaklar icin daha yarayisli cunku bir perde asip icinde dus alinabilir.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Ynt: Camper Yapmak İcin Hyundai Starex Yada H1'i Hic Degerlendirdiniz Mi?

Yukarı doğru açılan arka bagaj kapaklarının kamp esnasında başka faydaları da var. Açıp güneşlik gibi kullanılabiliyor. İçeri güneş vurmuyor. Yağmurlu havalarda aracı havalandırmak için bu kapak açılabiliyor. Aracın içine yağmur suyu girmiyor. Altında durulup tente gibi kullanılabiliyor. Ben T3 üm de devamlı kullanıyordum. Şimdi ki T4 çift kanat. Yağmurda ve güneşte açamıyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,490
Mesajlar
1,518,778
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst