Çamur canavarıyla ilk tecrübe ve acil yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kılıç001 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,928

kılıç001

Buda benim ladam
Yer
adana
Sevgili ustalar merhaba. İlk çamur tecrübemi yaşadım ve ustaların niye illaki LADA dediğini daha iyi anladım.Adana da arazide çamurlu zeminin tamamıyla karşılaşıyorsunuz ve traktörün girdiği heryere bende girdim (derin izler yumuşak zemin çamurlu su geçişleri vs.) yoğun çamurda aşağı yukarı 60 km yol yaptım.Gidişte ciddi bir sorun olmadı ama dönüşte sık sık araç stop etti ve distribitörü devamlı kurulamak zorunda kaldık. Bazen de araç stop ettiğinde distribitörün kuru olduğunu gördük ve aracı çalıştıramadık. sanki bir elektrik kesintisi var gibi geldi. (derin suya girmediğimiz halde ) yada ne olabilir
Bunun sebepleri ne olabilir ve distribitörü nasıl sudan koruyabiliriz. (her zaman hava filtesini koru derler diye biliyorum) bu konuda ne yapabilirim YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Ynt: Çamur canavarıyla ilk tecrübe ve acil yardım

Hayırlı olsun... Offroad çok büyük bir zevktir. Distribütör kuru olsada bujiler ıslanmış olabilir bunun için her arazi öncesi yapı marketlerin oto bölümünde satılan silikon spreylerden alıp bujilere kablolara ve distribütöre sıkmanızı öneririz. Gerçekten koruyucu bir malzeme... Hava filtresininde gerçekten kuru olmasına özen gösterin su geçişlerinden sonra mutlaka kontrol edin ıslak hava filtresi araca hava girmesini engeller ve boğar bu yüzden stop ettikten sonra çalışmayabilir. Eğer su fazla gelmişse silindirlere kadar su inebilir. O zamanda eter spreyleri vardır onlardan yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Hava filtresini söküp karbüratörden içeri bir iki fıs eter sıktığınızda aracınız güzelce çalışacaktır. Tabi motora çok çok çok fazla su girmediyse

Teşekkürler üstad her seferinde tamamını kuruladık acaba elektrik kesintisi olabilirmi diye düşünüyorum

kılıç001' Alıntı:
Teşekkürler üstad her seferinde tamamını kuruladık acaba elektrik kesintisi olabilirmi diye düşünüyorum
Nivaların şarj dinamoları altta olduğu için ıslandığında şarjı kesebilir.

o halde her suya ve çamura girdiğimizde aynı şeylerlemi karşılaşacağız anlamına geliyor. Peki nasıl önlem alabilirim. Herkes aynı sorunlarımı yaşıyor

araziye camura suya girmeden bujı kablolarının ve distribitör kapagının içine dışına WD40 siprey sıkın bu sistemi izole edecektir ve siizin sudan rahatca gecmenizi gün boyu aracın istop etmesini engelliyecektir bu izalosyon işlemini suya ve camura girmeden yapın hatta şarj dinomosunun üstünede sıkın

sağolasın usta acaba elektriği kesiyor olabilirmi yada elektrik kesilse marş basmaz herhalde şase falan gibi alta koruma tarzında sac yaptırsak sağlıklı olurmu nivatr da görmüştüm

alt kaplama faydalı olur elektrik tesizatını kontrol ettirin ateşleme sistemi elektronikse ateşleme beynindede arıza ola bilir

aracım 92 model lada niva hemen baktırmalıyım anlaşılan

abi gece gündüz sitedeki abilerimi takip ediyorum hayatım lada ve GEZENBİLİR oldu

aramıza hoş geldiniz.bir iki çözüm sunmak isterim.önce elektrik sistemi ateşlemede kesiklik oluyosa platin kotrolü gerekli platin çapak (meme) yaptıysa tekleme yapıp durabilir.zımpara ile arası temizlemeli sonra arasındaki metal tozları bezle alınmalıdır.birde genelde araçlar eskidikçe eksi kabloların şase yapılan yerleri paslanır.teması azalır iyice yağlanmalı temas arttırılmalı.birde kablo uçları fişler titreşimle gevşer veya kırılır bunlar sıkıştırılmalı yada yenilenmelidir.elektrik arızaları basit ama iyi araştırılarak bulunur.

teşekkür ederim önerilerinize dikkat ederim haklısınız bi kontrol etmek lazım

bu site şuana kadar gördüüm en iyi forum sitesi belki yalnış konuda bnu dile getiriyor olabilirim ama herkez birbirine yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.öncelikle kurucularımıza sonra sitedeki tüm üyelere sonsuz teşekkür ediyorum.çok güzel bilgiler alıyoruz emeğinize sağlık

evet üstad sana katılıyorum bu sitedeki değerli abilerim ve ustalarım sayesinde servise daha bilinçli gidebiliyorum

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR