Caravelle ile yurt dışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hdtech3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,935

hdtech3

Yeni Üye
Merhabalar,

Caravelle 8+1 aracımla bi balkan gezisi yapayım diyorum. Sormak istediğim ;

1) Yeni yasaya göre artık 8+1 minibüsler otomobil olarak geçiyor ve yeşil sigortayı yaparken otomobil sınıfı ücreti mi ödeyeceğim ?

2) Ayrıca srbistan vatandaşlığım olduğu için ve araçta benim adıma kayıtlı olduğu için ruhsatımı ve ehliyetimi srbistana göndersem oradan TR plakalı aracıma yeşil sigorta yaptırabilir miyim ?

Zira ülkemizdeki yıllık yeşil sigorta fiyatları ile astronomik farklar var.

Tşk

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Etiketler
Ynt: Caravelle İle Yurt Dışı

merhaba,
sorunuz vesilesiyle başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
geçen sene aracımın ruhsatını kaybettim ve yeni ruhsat çıkartmak zorunda kaldım. yeni ruhsat çıkarttığım için olsa gerek yurtdışına çıkmadan önce yeşil kart sigortası yaptırmak için sigorta acentalarına başvurduğumda muhtemelen ulaştırma bakanlığının veri altyapısındaki güncelleme problemi nedeniyle hiç bir şekilde yeşil kart sigortası düzenletemedim. hatta sigorta genel merkezlerinde bile bu durumu çözemediler. aracı satın aldığım bayiye gidip aracın faturalarını, gümrük belgelerini hatta teknik bilgilerini içeren dökümanları bile almam ve sigorta genel merkezine fakslamam istendi. sorunun çözümü uzun zaman alacağı için ben sigorta yaptırmadan kapıkule sınır kapısından geçtim. bulgar sınır polisi yeşil kart sigortamı sorduğunda olmadığını ve nerede yaptırabileceğimi sordum. aracı uygun bir yere parketmemi söyledi ve kontrol noktasının hemen yanındaki barakaları göstererek orada yaptırabileceğimi söyledi. dediğini yaptım. sigortacı kadın benden araç ruhsatımı istedi ve yeşil kart sigorta poliçesini doldurarak bana verdi. derin bir nefes aldım. şu an aklımda değil ama türkiye'deki fiyatlarla arasında hatırı sayılır bir fark vardı ve oldukça ucuzdu.
siz de başka bir ülkede bu sigortayı yaptırabilirsiniz. ama unutmamanız gereken en önemli husus şudur: yeşil kart sigortası bazen düzenlendiği ülkede geçerli olmuyor. bunu özellikle özellikle sorun ve öğrenin. örneğin türkiye'de yaptırdığımız yeşil kart sigortaları türkiye'de geçerli değil.
yine bildiğim kadarıyla caravelle için bir fark alacaklarını sanmıyorum. ticari amaçlı nakliye araçlarında, kamyon, kamyonet ve tır gibi ağır tonajlı araçlarda fiyat artıyor diye biliyorum.
şimdiden iyi seyahatler dilerim.

Ynt: Caravelle ile yurt dışı

Ben de yesil sigorta alırken 3 sene once yaptirdigim yesil sigorta numarasini sordular..gerekli imis. Sistemde gorulmuyormus. Bagris cagris adam buldu sonunda. Eski sigorta varsa saklayın ya da gumrukten cikmadan merkezlerde yaptirin. Ticari kamyonet 1 aylik 156 eurocuk. Bulgaristan fikri hic aklima gelmemişti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.