Çekme Karavan için Fikir Desteği Lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan platon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,043

platon

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba.Forumda bir çok faydalı bilgiye ulaştım ve yaklaşık 5 saattir başından kalmıyorum.
Hiçbir karavan tecrüben yok ama edinmek istiyorum.
Hedefim büyük ve konforlu bir karavan alıp bununla uzun tatil yapmak (kısaca yazlık yerine)
Tüm yaz boyunca 2 veya 3 kere yer değiştirip ,toplamda 50 ila 100 KM yi geçmeyen yer değiştirmeler planlıyorum.
Kanuni açıdan bakınca durumum:
Çekici aracım: 90 BG 1600 cc Dacia MCV
Ehliyet sınıfım : B
Anladıgım kadarı ile ehliyet açısından 750 KG üstü yasaklıyım.
Çekici açısından bir kısıtım var mı sizce?
750 + bir karavan (6 Mt veya üstü) alsam ve adıma fatura kestirsem ,trafikte olmayacagım için herhangi bir yaptırıma maruz kalırmıyım?
Sizce Fatura kaydı ile almak (kendimi ihbar etmiş oluyormuyum) yerine kullanılmış bir karavanı alıp hiç kayıtlı olmamak mı daha mantıklı.
Bu ve benzer noktalarda ki tecrübe ve bilgilerinizle aydınlatmanızı bekliyorum.Kolay gelsin

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan için Fikir Desteği Lazım?

750 kg altini kayit ettiremiyorsunuz zaten isteseniz de . 750 kg altina kayda gerek yok. Plastikten bi plaka yaptir yada cekerken aracin plakasini takman yeterli. Tabi aracinizda ceki demiri isli olmali ruhsata direk ona bakiyorlar. Tabi karavanin faturasini kendi adiniza kestirmeyi unutmayin. Yarin satarken faturanin arkasina elle su kisiye sattim diye yazmaniz yeterli

İlginize teşkkurler .
Ben 750 + şeklinde yazmıştım ama gözden kaçıyor olmalı,düzeltme yapıp ayrıntı koyacagım.
Yani büyük boy 6 Mt ve üstü karavana ihtiyacım var.Buna göre değerlendirirseniz sevinirim.Teşekkurler

Sn.platon,hoşgeldiniz.
Aradığınız cevap için aşağıdaki linki ve çekme karavan bölümündeki diğer başlıkları inceleyin lütfen.
Levent

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54000.20

Hızlı cevaplar için teşekkurler.
750+ ta ehliyet konusunu anladım.( 750 kg.'ı üstündeki römorkları araçlarına takıp kullanabilmeleri için uygulamalı sınavlardan geçirilmiş olmaları ve belgelerine işlenmiş bulunması mecburidir.)
Diğer noktalarda ki görüşlerinizi de ögrenebilirsem memnun olacagım.

Bizim su anda 6.5 m'lik ruhsatli muayene'li bi karavanimiz var. Karavanin trafige kayitli olmasi sana sadece senede bir muayene derdi getirir. Muayenesi de basti bisey. Ne vergisi var ne de baska biseyi. Ayrica ruhsatli karavanini trafiten cektirebilirsin de (Cekme belgeli) sonra da ne zaman isersen trafige kayit ettirebilirsin tekrar.
Ama 750+ ruhsatsiz bi karavan alirsan yarin uyum yasalari geregi 1 tanesini cevirip kantara cekip baglasalar bu heryerde duyulur ve malin pul olur. O sebeple ben olsam ya 750 kg alti alirdim yada 750kg ustu aliyorsan da ruhsatli ara. Ayrica yeni aliyorsan faturasini adina kestirirsen ileride o afutara ile ruhsat ciakrtabilirsin. Yani sifir alirsan bi sure ruhsatsiz kullanabilirsin. Bakarsin ileride bi terslik olursa cşkarttirirsin ruhsatini olur biter

bberksan' Alıntı:
Bizim su anda 6.5 m'lik ruhsatli muayene'li bi karavanimiz var. Karavanin trafige kayitli olmasi sana sadece senede bir muayene derdi getirir. Muayenesi de basti bisey. Ne vergisi var ne de baska biseyi. Ayrica ruhsatli karavanini trafiten cektirebilirsin de (Cekme belgeli) sonra da ne zaman isersen trafige kayit ettirebilirsin tekrar.
Ama 750+ ruhsatsiz bi karavan alirsan yarin uyum yasalari geregi 1 tanesini cevirip kantara cekip baglasalar bu heryerde duyulur ve malin pul olur. O sebeple ben olsam ya 750 kg alti alirdim yada 750kg ustu aliyorsan da ruhsatli ara. Ayrica yeni aliyorsan faturasini adina kestirirsen ileride o afutara ile ruhsat ciakrtabilirsin. Yani sifir alirsan bi sure ruhsatsiz kullanabilirsin. Bakarsin ileride bi terslik olursa cşkarttirirsin ruhsatini olur biter

Akılmdaki soruların , çogununun cevabını vermişsin.Teşekkurler.
Peki ruhsatlı(eski veya sıfır karavan için) olsa da, süresi içinde muayene yaptırmazsak ne oluyor?
Benim için bu sorunun cevabı,karavan çogunlukla,sabit bir campta kalacagı için daha önemli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.