Öncelikle herkese merhaba.Forumda bir çok faydalı bilgiye ulaştım ve yaklaşık 5 saattir başından kalmıyorum.
Hiçbir karavan tecrüben yok ama edinmek istiyorum.
Hedefim büyük ve konforlu bir karavan alıp bununla uzun tatil yapmak (kısaca yazlık yerine)
Tüm yaz boyunca 2 veya 3 kere yer değiştirip ,toplamda 50 ila 100 KM yi geçmeyen yer değiştirmeler planlıyorum.
Kanuni açıdan bakınca durumum:
Çekici aracım: 90 BG 1600 cc Dacia MCV
Ehliyet sınıfım : B
Anladıgım kadarı ile ehliyet açısından 750 KG üstü yasaklıyım.
Çekici açısından bir kısıtım var mı sizce?
750 + bir karavan (6 Mt veya üstü) alsam ve adıma fatura kestirsem ,trafikte olmayacagım için herhangi bir yaptırıma maruz kalırmıyım?
Sizce Fatura kaydı ile almak (kendimi ihbar etmiş oluyormuyum) yerine kullanılmış bir karavanı alıp hiç kayıtlı olmamak mı daha mantıklı.
Bu ve benzer noktalarda ki tecrübe ve bilgilerinizle aydınlatmanızı bekliyorum.Kolay gelsin
Hiçbir karavan tecrüben yok ama edinmek istiyorum.
Hedefim büyük ve konforlu bir karavan alıp bununla uzun tatil yapmak (kısaca yazlık yerine)
Tüm yaz boyunca 2 veya 3 kere yer değiştirip ,toplamda 50 ila 100 KM yi geçmeyen yer değiştirmeler planlıyorum.
Kanuni açıdan bakınca durumum:
Çekici aracım: 90 BG 1600 cc Dacia MCV
Ehliyet sınıfım : B
Anladıgım kadarı ile ehliyet açısından 750 KG üstü yasaklıyım.
Çekici açısından bir kısıtım var mı sizce?
750 + bir karavan (6 Mt veya üstü) alsam ve adıma fatura kestirsem ,trafikte olmayacagım için herhangi bir yaptırıma maruz kalırmıyım?
Sizce Fatura kaydı ile almak (kendimi ihbar etmiş oluyormuyum) yerine kullanılmış bir karavanı alıp hiç kayıtlı olmamak mı daha mantıklı.
Bu ve benzer noktalarda ki tecrübe ve bilgilerinizle aydınlatmanızı bekliyorum.Kolay gelsin