Çekme Karavan için Konut Tipi Normal Doğalgaz Sobaları Kullanılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,785

ilyasfb

Kamp II
:smiley:Merhaba öncelikle şunu belirtmek isterim bu forum sitesine yeni üye oldum ve gayet güzel, seviyeli ve konularda cevaplama yönünden çok aktif gördüm herkesi, bu bağlamda öncelikle selamlarımı, saygılarımı sunarım.

Konuma gelince; benim 4.25 boyunda iç genişligi ise 3.60 olan ufak ama çok tatlı bir çekme karavanım var ve şu ana kadar bütün tadilatlarını aldığımdan beri ben yaptım, komple yeniledim içini, hem de 2 ay gibi bir sürede tabi dışını da elimden geldiği kadarıyla ve kendi zevkime göre ve mükemmel oldu en azından çevremdekiler öle söylüyo ;D burda ve başka yerlerde şunu belirtmek istedim ve bazı arkadaşlara yol göstermeye çalıştım birşeyi istemek çok önemli ben çok fazla maddi durumu iyi olan biri değilim fakat insanda biraz heves biraz emekle bu hayellerine kavuşabiliyor bunun için sadece istemeniz ve hayal gücünüz olması yeterli. İnanın böyle, samimiyetimle söylüyorum ve bu yaz tatile çıktım çok memnunum karavanımdan, hatta yapıldığı fabrikaya götürdüm iş teklifinde bulundular yaptığım maliyeti söyleyince neyse bu ayrıntı ile şunu belirtmek istiyorum bu kadar emek ve az paraya mal ettim. Karavanımın ısıma sistemi yok, buna Webasto veya Trumatik denen değişik bi soba sistemi var, ama maliyetleri 1.500 - 2.000 YTL. Taktir edersiniz ki bana göre yüksek bi fiyat, bu konuda aklıma şunlar gelmekte ufak doğalgaz sobaları var bundan alsam hem termostatlı baca girişleri açsam, lpg ile çalışması için memelerini degiştirsem bunu mutfak tüpüne baglasam karavanımdaki orto boy tüp bunla çalışır mı, yada zehirler mi, çalışır ama zehirler mi diye düşünüyom, gaz alarmı taksam bir de içine.

Yada sizin bi fikriniz var mı görüşlerinizi almak istiyorum.

Ankara'da yaşıyorum bu arada, görüşlerinizi merakla beklemekteyim, saygılar

Ynt: Karavanda Isınma Sistemi (Ayrıca Karavanımı Az Anlattım:smiley:

Sayın ilyasfb,

öncelikle aramıza hoşgeldiniz, ayrıca forumumuza dair sarfettiğiniz övgü için de teşekkürler.

Özellikle çekme karavanda, sizin bahsetiiğiniz, yani doğalgaz sobası tarzı çözümler uygulayan arkadaşlar var. Ancak çözümü tam olarak ne tür bir sobayla çözdüler bilmiyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa, size yardımcı olacak, deneyimlerini, fikirlerini paylaşacaklardır.

mrb iyi niyetli yazınız için teşekür ederim işallah yardımcı olucak arkadaşlara en kısa sürde ulaşırım saygılar :smiley:

Sayın ilyasfb;
Öncelikle karavanınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle, ısınma konusu benimde arastırdığım bir konu öncelikle sunu belirtmek isterim bu işin en iyisi Truma, bunu Özdal arkadaşımızda ve başka camper sahibi dostlarımızdan biliyorum ısınmada son noktadır. Ancak ben internette araştırırken şöyle bir şey dikkatimi çekti http://www.demirdokum.com.tr/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=318&ParentId=72 web sitesinde DHS30 3 KW lik bir model var bunun belirtilen sayfasında kullanma kılavuzu kısmında boyut ve özelliklerini dikkatlice incelerseniz ve eğer karavanınızda koyacak uygun bir yeriniz varsa düşünmeye değer gibi geldi. Ama şunu unutmamak gerekli montajı çok iyi yapılmalıki sonradan üzücü olaylar yaşanmasın bu sadece benim acaba olabilirmi diye düşündüğüm bir sistem şu anki benim karavanımda aynı mantıkla çalışan bir soba mevcut ama tabii ki bu soba karavan için dizayn edilmiş ama boyutları buna çok yakın sadece baca borusu sistemi değişik benim sobamda atık gaz borusu ve hava giriş borusu iki ayrı boru şeklinde ama bence sadece karavanın dışına açılacak delik çapı değişecek.
Ancak tabi bu sobanın fiyat durumunu bilemiyorum. Tekrar sunu belirtmek isterim Truma bu işin 1 numarası bunda herkes hemfikirdir sanırım. Belirttiğim sobayı inceleyerek bu konuda bir çalışmanız olursa buradan diğer arkadaşlarıda bilgilendirirseniz bu konu hakkında diğer arkadaşlarımızında bilgi sahibi olmasını sağlarsınız.
Karavanınızda mutlu ve huzurlu günler dileyerek kolay gelsin diyorum.
Tamer

wabesto'ya yerli alternatif. Gürültülü çalışır, belediye otobüslerinde görmüşsünüzdür belki:
http://www.kaelsa.com.tr/
pahalısı sessiz, ucuzu sesli. seçim size kalmış.

Aramıza Hoşgeldiniz,

Karavanda dikkat etmeniz gereken en önemli konu ısıtıcınızın hermetik olmasıdır. Yani Yakıtı yaktığı havayı dışarıdan alıp yine bacadan dışarıya vermesidir. Hermetik olmayan bir ısıtıcı en önemlisi içerideki havayı kullanır ve tüketir. İçerideki oksijenin tükenmesini ise standart gaz alarm cihazları algılamaz. Hermetik olamyan bir soba kullanmanız durumunda sürekli bir hava girişinin açık olması gerekir. LPG sisteminde gaz alarmınızı yere yakın monte ediniz.

mrb tüm arkadaşlara şimdiden teşekür ederim en azından az çok bi fikir sahibi oldum zaten 1 aydır araştırmalarım devam ediyo tamer bey turuma marka soba turumatik soba ile aynı markamı bunu erba karavan 800ytl montajı ie yapıyo onu görüşmüştüm arkadaşlar en son aklıma bi sitem geliyo oda araç üzeri çadır imalatı yapan biyer gördüm bu arkadaşlar çadırda yatarken araç üsütünde yani tavanamı yoksa çadır içinemi monte ediyolar bilmiyorum bi sıcak su sitemi yapmışlar borulu bi sitem ve karda yagmurda bile rahatça çadırda kalınabilecegini söylüyolar yani idda ediyolar dielim :smiley:bide bu konuyu araştırdıktan sonra ya 800ytl vercez yada demirdökümün o onerdiniz hermatik tipinde bişeyleri kendim yapıcam gene zaten karavanı yapan firma karavanımı görmüştü sahibi diyoki sen getirme karavanı zaten sen haledebliyosun biz gönderelim sen tak diyo ;işçiligi düşeriz diyo ;Dtekrar teşekürler genede ankarada oturan bi arkadaş varsa ısınma sistemi olan karavanını görmek fikir paylaşımı yapmak isterim benim için mantıklı projeler olsun seve seve başka arkadaşlarada yardımcı olurum karşılıksız hemde :smiley:bu anlamda herzaman fikirlerinize açıgım saygılar

İlyasfb;
Erbanın takacağı soba tahminim Demirdökümün modelini belirttiğim hermetik yöntemle çalışan ve benzeri olan trumatiğin bir modelidir sanırsam bu konuda Özdal arkadaşımız çok daha bilgili ve tecrübelidir.http://www.anakamp.org/mycamper/myc_diys_malzeme.html bu adreste Özdal arkadaşımızın kullandığı modeli görebilirsiniz.Ferhat arkadaşımızın uyarılarıda son derece isabetli uyarılardır bu ısınma işi çok da basite alınacak bir olay değildir.Karavanın ahşap ve strafordan olutuğunu düşününce mutlaka çok dikkat etmek gereklidir.Size kolay gelsin.
Tamer

mrb tamer bey verdiniz siteye bakıcam bide demirdöküm bayisine gidelirsem yarın gidicem o baktımız hemen hemen aynı fikirde oldumuz o sobayı gerçek boyutlarıyla görüp montaj ve saglıklı olup olmadıgını araşrıeıcam teşekürler ilginiz için

mrb bu sobayı karavanıma takmayı düşünmekteyim en ucuza bulabilcegim yer varmı bildiginiz ayriyeten sizcede uygunmu http://www.demirdokum.com.tr/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=319&ParentId=42 kusura bakmayın 1-2gündür yazamadım işlerimin yogunlugundan birde şunu sormak istiyorum bu başlıkta açtıgım form yazımı amacıma ulaştımda yani yeterli bilgiyi sizlerden aldıktan sonra silmem gerekiyomu yoksa silmeyip başka arakadaşlarında okumasınımı saglamalıyım tekrar hepinize tek tek teşekür edrim saygılar

İlyas bey,
aman ha, sakın birşeyi sileyim demeyin :smiley:
Çünkü bu forumun amacı, ileride bilgi danışılabilecek bir arşiv oluşturmak.

mrb.özdal bey bişeyleri silmicem ok :smiley:fakat ben braz araştırmayı soru sormayı seven biriyim sonra konu başlıgı kirliligi oluşturma gibi bi durum demeyin bana :Darşivlerde çok yerim olcak bu gidişle anlaşıldı peki en ucuz nerde oldunu bilen varmı arkadaşlar halen cevap gelmedide ben bulamadım400ytl lik biyerde sadece fiyatını gördüm ::smiley:

Sayın ilyasfb

Demirdökümün cihazının kataloğunu inceledim. Ben ancak trumatik E2400 ile karşılaştırabilirim. Trumatik boyutları 37x24*12.5cm Gaz giriş hortumu girişiyle boyutlar 40x24x12.5cm oluyor. Bu değerlerle trumatikten büyük bir cihaz. Trumatik 2400W ve 1200W güç kademeleriyle çalışıyor. Demirdöküm ise elektriksiz olarak çalışabiliyor. Demirdöküm bacası sadece yandan çıkarken, Trumatik alttan yandan veya çatıdan çıkabiliyor. Baca çapı trumatik 62mm Demirdöküm 160mm. Demirdöküm 27kg trumatik 4.7kg ağırlıkta. Demirdökümün fiyatını bilmiyorum Trumatik'i 700€ almıştım. Buna karşın şunu alın veya bunu alın diyemeyeceğim. Tercih size kalmış. ;)

sayın fsirin ilginiz için teşekür ederim ben en iyisi trumatik sobaya bida bakıyım(aslında param olsa drek alcamda biraz taksitlerim var ondan yoksa herzaman bu konularda en iyisini alırım saglık söz konusu çünkü) fazla yapacak bişey yok sanırım bide şunu merak ediyorum formun geneline bakarsak sizin ve özdal beyin formda hemen hemen her konuda bi yazınız var ve bilgili ve hızlı şahsen bende bilgilerime güveniyorum hakım oldugum konularda fakat insanlara burda bu kadar zaman nasıl ayırabiliyosunuz yada bu insanlar için mesala benim soba karşılaştırması konusunda hiç üşenmeksizin ve size menfati olmadan tamamen gönülden insanlara faydalı olmaya çalışıyosunuz iyi niyele yani bunun size herhangibir getirisimi varmı yoksa bu formda bi sorumlulugunuzmu var ben bu konulara biraz yabancıyımda sormak istedim yanış anlamyın yani mesela ben kendimi örnek ver sem akşam çok geç geliyom iş güç derken ancak internete 30dk mı ayırabiliyom bide gün içinde bakablirsem tabi sizleri merak ettim şimdiden teşekür edrim ilginiz içinde

Sayın İlyasfb, internete iş yerimde sürekli bağlıyım. Günde birkaç konuda yazı yazmak çok zaman kaybettirmiyor. Ben de aracımı kendim tasarlayıp oluşturdum. Bu arada Özdal beyin bilgileri çok işime yaradı. Aynı yollardan geçtiğimiz için birşeyler yapmaya çabalayan arkadaşların neler düşündüğünü ve ne gibi zorluklarla karşılaştığını tahmin edebiliyoruz. Benim bildiğim bir konuda birkaç on dakika harcayarak vereceğim kısa bir bilgi bir diğer arakdaşın birkaç gün kazanmasını sağlayabilir. Elden geldiğince yardımcı olmak güzel bir şey. Bunun tabii ki hiç bir maddi getirisi yok, sadece dostluğu arttırabilir. Bizim de bilgimiz araştırdığımız ve incelediğimiz bilgiler kadar, bilmediğimiz şeyler çok daha fazla, yanlış bildiklerimiz de var. Buradaki satırlarda diğer arkadaşların yazdıklarıyla bilgimizi hep beraber arttırıyoruz.

Demirdökümün fiyatı 400TL ise Trumatiğin 4 de biri fiyatına demektir. Bu denenilmesini kolaylaştırır. Siz de eğer bu ürünü alırsanız aldığınız bilgileri ve deneyimleri umarız diğer arkadaşlarlar ile paylaşırsınız. :smiley:

Sayın ilyasfb;
Öncelikle bu forumda fsirin arkadasımızında belirttiği gibi hiçbir çıkar söz konusu değil tamamen insanların iyi niyeti ile oluşmuş bir ortam burada okuyacağınız hemen hemen herşey birebir kullanıcılar tarafından yaşanmış ve bizzat yapılmış şeylerdir.Onun içindirki arkadaşlar karşılaştıkları zorlukları yeni başlayan arkadaşlar yaşamasınlar ve yapmak istedikleri araçlarındaki aksaklıları daha oluşmadan önleyebilsinler ve bu camperlar kullanıma başlandığında maksimum fayda sağlansın ahlar vahlara pek olmasın diyedir.
Gelelim ısınma meselesine bu konuda fsirin dostumuza teşekkürler boyut ve diğer bilgiler için öncelikle bu işin 1 numarası TRUMA bunda herkes hemfikir.Bence eğer çok acil değilse bu ısınma işi için demirdöküme vereceğiniz parayı euro ya çevirin ve gelir durumunuza bağlı olarak heray birikim yapın ve bunun sonucunda sadece bu sene kullanamazsınız seneye kışa girerken TRUMA nızı kullanabilirsiniz.Ama mutlakada demirdöküm alternatifinide değerlendirin derim.Kolay gelsin.
Tamer

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,689
Kaydolan Son Üyemiz
topraky

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR