Çekme Karavan Tasarımım (ARC Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arca94 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,146
Ynt: Çekme Karavan Tasarımım (ARC Karavan)

arca94' Alıntı:
Yorum için teşekkür ederim...
Şu an en büyük dertlerimden birisi o denge sorunu o tekerleğin mesafesini nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum...
bunun için büyük marketlerde hazır satılan romörklardan faydalanabilirsin.Ölçülerine uygun bir römork bulup ,elinde metre tekerlek mesafesini şasi ölçülerini falan öğrenebilirsin.Fazlasını ise üniversite tercihinde mühendislik bölümünü seçer bu hevesinle hem kendine hemde karavancılığa hizmet eder sevdiğin bir işle hayatını kazanırsın.

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
yapacağın makette bile karavan yapma konusunda çok şeyler öğrenebilirsin, maketini ölçekli çalış, kolay gelsin :smiley:

Makete başladım zaten ölçekli olmayınca hiç bir şey yerli yerine oturmuyor... :smiley:
O yüzden 10/1 ölçekli olarak yapıyorum ama en son ölçtüğümde büyük bir yanlışlık fark ettim... :smiley:
Boyunu 4 cm daha kısa yapmışım (yani orijinal boyutuna göre 40 cm ;) ) o yüzden tekrardan başlayacağım sadece dış kısımlarını yapmıştım fazla problem olmadı o yüzden yeniden başlamak... :smiley:

enverdede' Alıntı:
bunun için büyük marketlerde hazır satılan romörklardan faydalanabilirsin.Ölçülerine uygun bir römork bulup ,elinde metre tekerlek mesafesini şasi ölçülerini falan öğrenebilirsin.Fazlasını ise üniversite tercihinde mühendislik bölümünü seçer bu hevesinle hem kendine hemde karavancılığa hizmet eder sevdiğin bir işle hayatını kazanırsın.

O römorklarla benim işim olmaz ama...
Çünkü o olayda dengede en önemli şeylerden birisi ağırlık dağılımı...
O römorklar genelde standart oluyor benim tasarımda ise ağırlık ön tarafta etkili...
Yani ya tam ortasına bir teker olacak yada az gerisine... İşte bunun ölçümünü nasıl yapacağımı hâlâ bilmiyorum... :smiley:
Herhalde şey deneyeceğim... Maketini yapınca ağırlıkları tahmini olarak ekleyip önüne iki tane su deposu şeklinde bir şey kesip ölçülü olarak içini dolduracağım ve denge yeri neresi orasını deneme yanılma yoluyla yapacağım... Yada boşuna sayısal okumuyoruz deyip alacağım kağıt kalemi elime fizik denklemleriyle işimi kağıt üzerinde hesaplayacağım...
Gerçekten de boşuna sayısalcı değiliz.. :smiley: O U borusu şekli tamamen fizik dersinde aklıma gelmişti... Ve direkt olarak su kulelerinden esinlenmiştim temiz su deposu için...

arca94' Alıntı:
O römorklarla benim işim olmaz ama...
Çünkü o olayda dengede en önemli şeylerden birisi ağırlık dağılımı...
O römorklar genelde standart oluyor benim tasarımda ise ağırlık ön tarafta etkili...
Yani ya tam ortasına bir teker olacak yada az gerisine... İşte bunun ölçümünü nasıl yapacağımı hâlâ bilmiyorum... :smiley:
Herhalde şey deneyeceğim... Maketini yapınca ağırlıkları tahmini olarak ekleyip önüne iki tane su deposu şeklinde bir şey kesip ölçülü olarak içini dolduracağım ve denge yeri neresi orasını deneme yanılma yoluyla yapacağım... Yada boşuna sayısal okumuyoruz deyip alacağım kağıt kalemi elime fizik denklemleriyle işimi kağıt üzerinde hesaplayacağım...
Gerçekten de boşuna sayısalcı değiliz.. :smiley: O U borusu şekli tamamen fizik dersinde aklıma gelmişti... Ve direkt olarak su kulelerinden esinlenmiştim temiz su deposu için...
kağıt kalemi almışken eline karavanı kullanmaya başladığında oturma gurubunun altına koyacağın ağırlıkları da gözden kaçırma ;)

ağırlıkları hesaplayarak bulacaksın, kasanın ağırlığını hesaplayıp ortayı bulduktan sonra okun ağırlığına göre bulduğun ortadan oka doğru biraz öne gelmen lazım, ardından içerisine koyacağın demirbaş mobilya ve aksesuarları ağırlığına göre dağıtacaksın

enverdede' Alıntı:
kağıt kalemi almışken eline karavanı kullanmaya başladığında oturma gurubunun altına koyacağın ağırlıkları da gözden kaçırma ;)

O alta koyulsa koyulsa küçük tüp, bavul, belkide bir stepne koyulur... Öndeki ağırlıklar ise arka ile dengelenecek ağırlıklar olmayacaktır... İki tane su deposu, akü ve jeneratör... Ayrıca tezgahın altında ki tüp ve tuvaletin içindekiler... Bunların ağırlığını dengelemek kolay olmasa gerek... :smiley: Ayrıca bir adet mini buzdolabı koyacağım ama onu ne arkaya ne öne tam tekerin üzerine bir yere çünkü boş kalan yer orası oluyor... :smiley: Yani kapının sol tarafı...

Arca hoşgeldin;
Sketch-up programını böyle kullanabildiğine göre ingilizce bildiğini varsayıyorum.
Aşağıdan benim karavanım Çelebi'nin yapım aşamalarının olduğu başlık var, ilk mesajdan tasarım bölümüne geçebilirsin. Tasarım sürecini paylaştığım başlıkta bana verilen ilk cevapta sana lazım olan tekerlek merkezi hesaplama programının linki var.
Sitede yapımı paylaştığım konunun olduğu build journals bölümünde daha önce üyeler tarafından yapılmış yüzlerce karavanın yapım paylaşımları var. Bunları inceleyip tekniklerle ilgili fikir edinebilirsin, Tasarımı paylaştığım bölümde de yüzlerce başka tasarım var. Bunlar arasında senin düşüncene benzeyen karavanlar da var.
Tasarımına devam etmeden önce bu sitenin tamamını bir incelemende fayda var.
http://www.mikenchell.com/forums/viewtopic.php?t=37393&start=15
Selamlar,

Merhaba Arca Kardeşim,
Önce seni cesaretin için tebrik ediyorum.Akranların bilgisayar ve diğer şeylerin peşinde iken senin-
Böyle bir imalata kalkışman beni çok memnun etti.Sana tavsiyem hiç bir malzemeye imalat harici-
Satın almaya kalkma özellikle ilk heves jen.invertör ve tv gibi....ilk başta bunların bütçesi seni yorar...
Dingili bana sorarsan en sona bırak,iamalatı bitir tüm eşyayı konumla ve su deposu-pis su hatta bagaj bölümüne-
Tahmini bir ağırlık koy sonra okun ucu yaklaşık 75 kg civarı ağırlık basacak şekilde kaydırarak bağlantıyı yap.
İmalatta mümkün olan en kaliteli sağlam ve hafif malzemeyi kullan.Kaynakları mümkünse gazaltı kaynağı kullanarak yap.
Takıldığın konu olursa çekinmeden yaz .
Ben çelik konstriksiyon konusunda imalat yapıyorum.
Yapamadığın bir parça olursa çorbada tuzum olmasından mutluluk duyarım.
Tekrar yüreğinden dolayı kutlar,
Esenlikler dilerim.
Talat Yılmazer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri