Çekme Karavan ve Kar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,418
Ynt: Çekme Karavan ve Kar

Onu ben de izlemiştim ama sanırım o değil. Senin izlediğin big foot gibi devasa lastiklere sahip araçlardı. Yanılıyor muyum?

Etiketler

Hayır Buz yol Kamyoncuları bir seriydi, Sanırım gece 11 sıralarında Discoveryde her geceydi,
Donmuş göller üzerinden kanada daki madenlere her türlü şeyi taşırlardı,
Program Buz yol kamyoncusunun bir gündelik yaşamıyla beraber,
Karşılaşılan teknik zorlukları çok güzel anlatırdı,
Ah o güzel belgeselleri o kadar özlüyorum ki...

Tabi haklısın, Frenleri kullanmamak derken tüm güçle kullanmaktan kaçınmak olmalı,
Ufak tefek dokunuşlar tabii yapılır. Ben de yapıyorum gerektiğinde,
Ama sadece frenle inmem, Virajın ucuna gelip frene basmam mesela karda,
Düzlüklerde fazla hızlanmam, Biraz bol bir vites seçer kendi akışına bırakırım arabayı,
Çok kaygan yollarda asla boşa atmam
Genelde her zaman belirli bir hızla gider, Viraja yaklaşırken yavaşlamak için önceden gazdan ayağımı çeker,
Gerekiyorsa vitesi de düşürür, Her ikisi de yeterli gelmezse frene de basarım ama hafifçe ve kilitliyorsa anında gevşeterek...
Benim yaptığım böyle...

Cem, limitör önden çekişli araçlar için geliştirilmiş sistemdir. Renault serisi araçları örneklersek Yücel beyin aracının arka koltuk altına denk gelen yerde montajlıdır,
yaylı kolu taban sacına temas halindedir. Arkaya yük bindiğinde taban sacı kolu aşağı iter ve arka tekerlere giden hidrolik yağ basıncı artar,aracın arkası boşken kol
yukarı kalkıktır ve basınç kanalını kısarak arka frenin basıncını düşürür. Bu mantıktan hareketle römork fren ayarlarının düşük ayarda olması doğru işlemdir.
Levent

Yücel bey listenize aracınızın arka amortisörlerini gazlı tipe dönüştürmenizi eklemelisiniz, yoldaki gizli kasislerde römorkun araçtan kaynaklı esnemesini engeller,yada aza
indirir.

Karavan süspansiyonundan veya araçla uyumundan yana bir sıkıntım yok şimdilik.
Aracımda arka dingilin yayının ayarıyla oynatıp biraz yükselttirebilirim belki,
Bir de frenler konusunda bir revizyona gidebilirim.
Teşekkürler,
Bu arada araçta limitör olması güzelmiş, Teşekkürler bilgi için

Corwin C./Utah USA

--------