Çekme Karavan Yeni Ehliyet

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekir66 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,983

bekir66

Ana Kamp
Mesajlar
25
Tepkime Puanı
1
Merhaba dostlar.

Bende B ehliyet var. Cekme karavana BE ehliyet gerektiği için ehliyet değişimi gerekiyor diye, sürücü kursuna müracaat ettim.Bana eski B ehliyetlerin yeni BE ehliyetleri kapsadığı dolayısı ile sınava girmeden sadece emniyete müracaat edip ehliyetimi degistirmemin yeterli olacağını, yeni alacakların sınava girecegini söyledi. Bana çok mantıklı gelmedi ama, ehliyetini bu şekilde değiştiren varmi. Prosedürü nedir.

HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Bunu yeni duydum,sadece gerekli belgeleri sağlık,resim,öğrenim v.s tamamlayıp direksiyon sınavı var. 750 tl gibi gideri söyleniyor ,sonrasında BE ekleniyor.
Bazı sürücü kursları çeki demirli ve römorklarını ayarlamışlar.Bu sistem yeni başladığından her sürücü kursunda bu teşkilat yok.
 

Bülent Bey Merhaba

Sizin söylediğiniz bana daha mantıklı geldi. Belki benim görüştüğüm sürücü kursunda bu hazırlık lar yoktu.

Emin olmak için başka bir sürücü kursuna daha sorayim. Olmadı emniyete sormayım.

Sağol

HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 





Sayın merkezci ilginize teşekkürler.

750 kg ustu için sormuştum.

HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

750 kg üstü için eski tarihli E sınıfı daha sonrası için ise D sınıfı ehliyetiniz yoksa sürücü kursuna gitmeniz gerekecek
 

18 Mayıs 1998"den önce e veya d sınıfı ehliyetiniz varsa 750 kg"den daha ağır römorkları çekebilirsiniz. Tabiki ehliyetinizi değiştirmeniz şartıyla. İyi akşamlar.
 

Çeki demirli ve römorku olan bir kurs bul ve işlemleri başlat.BE sınıf veriyor olması gerekli.Komisyonla beraber sürüş,yanaşma v.b işlemlerden sonra vize alırsan 3500 kg sınırına kadar römork çekebilirsin.
Arkadaşlar bu konuda emniyetteki arkadaşlar bile sağlıklı cevap veremiyor. Biz ehliyetlerimizi yenilerken bu konuyu ısrarla sorduk
doğru bir cevap alamadık ve ehliyetimizi BE sınıfı değil B sınıfı olarak alabildik.
Ama burada açıklanması gereken bir konu var sanırım B sınıfı ehliyetler Azami yüklü ağırlığı 4250 kğ olan BİRLEŞİK ARAÇ ları kullanabilir
deniyor. Birleşik araçtan kasıt 750 kğ.ya kadar olan römork ve karavanlar olabilir mi diye düşlünüyorum.
 

Römork ve karavan çekme konusunda römorklu ve çeki demirli araç gördüğümde,sahibini bulabiliyorsam konuşuyorum.
Tarımsal çiftçi bölgelerinde;
ilçe sınırları içinde polis,dışında jandarma sorumluluk alanları.
Çeki demiri sökülüp takılabilir yapılmış,römork ihtiyacı yok veya vize işlemleri varsa çeki demiri takılmıyor:smirk:
Römork takılı iken kontrollerde önceleri sorun yokmuş,şimdi bir çoğunun BE olması gereğinden bir çoğunun haberleri yok.Bu durumda çiftçiler römork takmamaları gerekli B sınıfı ile.

2016 ilk üç ayı emniyet personeli de konuya vakıf değildi,şimdi BE olması gerektiğini yazılı matbu çizelge ve sözlü olarak söylüyor.
Önceden şu tarihten önce E veya D varmış onların prosedürleri dışında ;sadece B olan sınıf römork çekilecek ise (sınır 3500 )kg kadar BE olmak durumunda.
Kursa gitmeden (Direksiyon -römork ile) kayıt yaptırmadan aldım diyen bir TC vatandaşı var ise,buradan yazsın aynı yere biz de gidelim hemen.....:smiley:
 



Merhaba; Kesin Bilgidir...

Sürücü kursu, emniyet ve Karavan üreticisi ile görüştükten sonra aldığım kesin cevap.

750 kg üstü çekme karavanlar için BE sınıfı ehliyete ihtiyaç duyuyorsunuz. Yani B Yeterli olmuyor. B Ehliyetinizi BE sınıfına yükseltmek için Fiyat olarak 2800 TL'yi ödemeniz gerekiyor...
 

Arkadaşlar bende çekme karavan aldım ehliyet konusunu araştırmadan b(e )ehliyet ekleklentisi olması gerekiyor 750 kilonun üstü araçlar için ankaradayım ve ankarada bu kursu ulusda gökalp sürücü kursu verdiğini öğrendim başka hiç bir kurs yeri vermiyor ankarada bu konuda tek başka veren kurs yeri varsa paylaşırsanız sebinirim çünki ehliyet değişim fiyatı 980 tl
 

B-->BE, C yada E-->CE geçiş hakkında merak ettiğiniz herşey !!!
Be gecis hakknda 1
Be gecis hakknda 2
Be gecis hakknda 3
Be gecis hakknda 4
Be gecis hakknda 5
 

Merhabalar.

BE ehliyetimi aldım en sonunda . Antalya'da Aktan Sürücü kurusu var. Oradan aldık. B ehliyet olduğu için Sadece direksiyon sınavına giriyorsunuz. Yaklasik 1 ayda sonuçlandı. Maliyet ise 1400 TL civarı oldu.

Selamlar

HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst