Çekme Karavanda Güneş Paneli Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,098

mustafayetim

Evim Arkamda Dünya Önümde
Yer
Adapazarı
Geçen hafta moderatörümüz Levent Abinin yeni motokaravanına monte ettiği solar paneli B-HET mühendislikten sipariş ettim.Salı günü kargo elime geçti ve aynı gün sevgili elektrik ustam Salim Abi tarafından çekme karavanıma çok kolay bir şekilde montajlandı.
Bu montajı sizlerle paylaşmak istiyorum.Ayrıca sorularıma sabırla cevap veren firma sahibi Önder Beye vede illaki marka olsun takıntımdan beni kurtarıp okkalı bir hesaptan beni kurtaran sevgili Levent Abiye teşekkür ederim.

Etiketler
Öncelikle Salim Abi iki tane alüminyum L profil aldı ve bu prafilleri panelin her iki ucuna üçer tane sonsuz vida ile sabitledi.

Daha sonra panelin her iki tarafındaki profillerin karavan tabanına basacak iç taraflarına Önder Beyin gönderdiği yapıştırıcıyı sürdü.

En çok çekindiğim kabloları karavanın içine sokmak için karavanı delme olayını yatak baş ucundaki havalandırmadan kabloları geçirerek problemsiz bir şekilde çözdük.

Salim Abi havaladırma kapağının yanından dolap içine oradanda pencere kenarından kablo kanalıyla yatak altındaki akülere estetik bir şekilde indi..

Akşam montajı tamamladıktan sonra test yapmak ve akü sarj durumunu kaydetmek için foto çektim akü yüzde yetmiş dokuzu dolu idi...

Ayrıca Salim Abiyi karavana kadar getirmiş iken hep aklımda olan bir uygulamayı yaptırdım.Karavanın dış cephesinde tentenin altına beş metre boyunca diş cephe led aydınlatma uyguladı sizlere bu fotolarıda sunuyorum bakalım beğenecekmisiniz herkese selamlar...

Güle güle kullan çok hoş olmuş, Hymer artık uzun bir Avrupa seyahatine herşeyiyle hazır gibi gözüküyor.