Çekme Karavanla Paralel Park Manevrası'nın Sırları ve Püf Noktaları...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,237

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Yer
Ankara
Web
www.pirikamp.com
00000000 P ? 0000000000000000
000000000--<00000000000000

Çekme karavanla parelel park etmenin sırları ve püf noktaları nedir acaba? Ben bunu geçen gün ilk defa denedim ama beceremedim. Çok da üstelemedim açıkçası, Başka bir işim vardı ve çabuk vazgeçtim. Biraz ilerde doğrudan girebileceğim bir yer vardı, oraya park ettim, Ama yakında bu konuyla ilgili bir çalışma yapmam gerekiyor.

Çok denememiş olmama rağmen paralel parkta aslında karavanı yerine yerleştirebildim ama arabayı da aynı çizgiye getiremedim.

Aslında o noktada karavanı ayırıp, arabayı ayrıca parketmek de mümkün ama amacım sadece basitçe oraya parketmek değil, bu işi doğru yapmayı öğrenmek gerek...

Aslında bunu bir dizi tam tur direksiyon manevrasıyla yapmak gerekiyor sanırım. Ben önce karavana odaklandığım için yapamadım sanırım.

Önümüzdeki günlerde bir test hazırlayıp yapabilene kadar çalışacağım. Öncesinde
Deneyimli çekme karavancıların görüş ve yorumlarını bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Çekme Karavanla Paralel Park Manevrası'nın Sırları ve Püf Noktaları...

Bu iş hakikaten zordur çekme karavanım yok ama traktör ve 4 teker römorkla geri geri yanaşma denemlerim var kısmen başarılıyyım diye bilirim :D daha önce bi oyun linki paylaşılmıştı biraz pratik yapmanıza olanak sağlaya bilir...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58332.0
ankirali' Alıntı:
Daha önce verildimi bilmiyorum ama özellikle benim gibi geri manevralarda tecrübe kazanmak isteyenler için güzel bir alıştırma.
(Aşağıda "play" tıklayarak başlatıyoruz ve klavyedeki yön tuşarı ile kullanıyoruz)
http://www.oyunuu.com/oyun/93-karavan-parket-oyunu.html

Önce yan yana geliyorum. (tabi aradaki mesafeye göre tecrübe etmek gerekiyor.) Geri geri manevra ile (sağa ve sola direksiyon kırmalarına dikkat çekiyorum.) araya girip son olarak ileri alıyorum.
Tabi bunu oyunda denedim ama mantık olarak gerçekte de böyle olmalı. Baharda boş bir arazide deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım.

Pano02.jpg

Pano03.jpg

Pano04.jpg

Pano05.jpg

Pano06.jpg

İnsan bunu birkaç kez denese rahatlıkla yapar. Ben de deneyeceğim ilk fırsatta yine...

Tabii bunu yukardan görerek yapmak çok ayrı bir şey, Gerçi bu oyunda böyle parketmek araba her tuşa basışınızda hızla fırladığı için gerçekten daha zor. Ama gerçekte de oyundaki konumdan göremiyorsunuz.

3. Manevrada açı nedeniyle sağ aynam devre dışı kalıyor. Aynı anda sol aynadan arkamdaki aracı görsem de, Karavanın sağ arkasında ne olduğunu göremiyorum. Bunu yapabilmek için ya önceki manevradaki görüşümü zihnimde tutup ona göre hareket etmem gerekiyor, (bu da bir risk almak anlamına geliyor. Çünkü son durum belki farklı olabilir de) Ya da bir yardımcının orada durup bakması. Her durumda en iyi çözüm geri vites kamerası gibi görünüyor. Çünkü kamera sürekli düz pozisyonda göstereceği için iyi bir görüş sağlayacaktır her durumda. Kameranın yerini seçerken bu gibi manevraları da düşünmek lazım. Belki kamerayı otobüslerdeki gibi üst seviye yerine tampon seviyesine monte etmek daha kullanışlı olabilir, Denemek lazım.

Arkadaşlar,çekme karavan ile yerleşmek gerçekten çok zor.Öncelikle direksiyonu devamlı sağ,sol yapmanız gerekiyor,tabiki çok daha önemli olan hissiyatınız.
İlk önce aracı yerleştireceğiniz yerin boyutlarını kafanızda iyice yerleştirmeniz gerekiyor(hafızaya alma)Sonrasında ise ufak manevralar yaparak yerleşmek.Benim tecrübem çok az olmasına rağmen yinede başarılı oldum.Bu arada her şeyde olduğu gibi asla panik yapmadan soğukkanlı olabilmek ve korkmamak gerekiyor.

merhaba arkadaşlar , karavan yerleşim konusunda bacanağım tır şöforu olduğu için kendisinden destek aldığım blgi yi paylaşmak istiyorum

dorseyi ( karavanımız ) yerleştirmek istediğin konumun girişini şöfor tarafında tutarak girmek en risksiz ve kolay yoludur

karavan planı.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.