Ceyhan Yılan Kale Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,827
Ynt: Ceyhan Yılan Kale Kampı

Murat bey,
10 yıldan fazladır hergün işe gidip gelirken yanından geçtiğim kalenin fotolarını görmek benim için hem güzel oldu hemde traji komik oldu. Bu güzel fotolar için teşekkürler. En kısa sürede bende bir ziyaret planlayacağım inşallah sayenizde...

Etiketler

çok teşekkürler güzel fotoğraflar için

başlamışken toprakkale (osmaniye), anavarza kalesi (sanırım kozan sınırlarında ama kadirli sınırı da olabilir), şuvan kalesi (iskenderun ya da dortyol sınırlarında amanoslarda), ravanda kalesi (kiliste musabeyli de afrin çayı kıyısında), bakras kalesi (antakya belki de belen sınırlarında) ve koz kalesini (yayladağı) de listeye alın derim.

Fotoğraflar için çok teşekkürler,
Uzakta yaşayan biri olarak bu fotoğraflar bir anda memleketimi ne kadar çok özlediğimi hatırlattı.Bende kalenin hemen yanından geçen yolu yıllardır kullanırım her geçişimde de bir daha ki gelişimde yılan kaleye çıkmak için karar alırım fakat hiç kısmet olmadı.Sayenizde bir daha ki sefere çıkmaya kesin kararlıyım.
Bu arada Anavarza kalesi Kozan sınırları içindedir.Yılan Kale den Ceyhan istikametine (otoban dan değil) giderken kavşaktan Kadirli istikametine döndükten sonra yaklaşık 26 km.sonra Ayşehoca köyü içerisinden ulaşabilirsiniz.Oraya kadar gitmişken 28 km daha yol gidip Kozandaki Sis kalesini de görmeden gelmek olmaz.Mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken bir yerdir.

haklisiniz,

E madem o kadar gittim, benim nacizane tavsiyem, mutlaka Castabala nin da gorulmesi, kale altindaki sutunlu yol, antik tiyatro ve hamam kalintilari ile mukemmel bir yer. Isterseniz antik tiyatronun icerisinde piknik bile yapabilirsiniz.

mrt-6404-medium-.jpg

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir online olamıyordum. Şimdi fırsatım oldu.
Tüm yazılarınız için çok teşekkürederim. Tek tek cevaplamaya çalışacağım.
bahadir70' Alıntı:
Merhaba,

Dediginiz gibi yilankale cok guzeldir ancak unutulan bir detay daha var ki, yilankalenin guneyindeki bazalt kayalardan olusan alanda da cok eski tarihlere dayanan yerlesim yerleri ve kalintilar mevcut. Cok cok eski (belki 2000 yil) oralarda da cok guzel doga yuruyusu yapma inkani vardir.

Bilgilerinize.

Bahadır Bey En kısa zaman da dediğiniz yeri arayıp bulacağım. Hatta bu civarlarda yaşıyorsanız beraber de gidebiliriz. Tarihleme konusunda da yardımcı olabilirim belki :smiley:

icman' Alıntı:
Murat bey,
10 yıldan fazladır hergün işe gidip gelirken yanından geçtiğim kalenin fotolarını görmek benim için hem güzel oldu hemde traji komik oldu. Bu güzel fotolar için teşekkürler. En kısa sürede bende bir ziyaret planlayacağım inşallah sayenizde...

İmcan Bey. Ne kadar acıdır değil mi elimizin ltın da ki güzellikleri farketmememiz yada geç farketmemiz. İnanın benim de bu konuda çok fazla geç kalınmışıklarım var :smiley: Hep en uzak hep en zor lu yerleri aradım ama burnumun dibin de ki bir çok yeri kaçırdım. Son zamanlarda da bu konuya yoğunlaştım :smiley: Size de tavsiye ederim. :smiley: Yılan kale ve diğer kalelere ortak bir gezi düzenleyebiliriz aslın da .

yasarergun' Alıntı:
çok teşekkürler güzel fotoğraflar için

başlamışken toprakkale (osmaniye), anavarza kalesi (sanırım kozan sınırlarında ama kadirli sınırı da olabilir), şuvan kalesi (iskenderun ya da dortyol sınırlarında amanoslarda), ravanda kalesi (kiliste musabeyli de afrin çayı kıyısında), bakras kalesi (antakya belki de belen sınırlarında) ve koz kalesini (yayladağı) de listeye alın derim.

Yaşar Bey Merhabalar, uzun zaman oldu yazışmayalı umarım iyisinizdir. Dediğiniz bir çok kale listemde ama ravanda kalesi ve koz kalesini duymamıştım. En kısa zaman da bilgi toplayıp ziyaret gerçekleştireceğim. Diğer kaleler ile ilgili yazım ve fotoğraflarım da neredeyse hazır ama yinede önümüzde ki yazdan erken ortaya birşeyler çıkacağını sanmam :smiley:

gökberk01' Alıntı:
Fotoğraflar için çok teşekkürler,
Uzakta yaşayan biri olarak bu fotoğraflar bir anda memleketimi ne kadar çok özlediğimi hatırlattı.Bende kalenin hemen yanından geçen yolu yıllardır kullanırım her geçişimde de bir daha ki gelişimde yılan kaleye çıkmak için karar alırım fakat hiç kısmet olmadı.Sayenizde bir daha ki sefere çıkmaya kesin kararlıyım.
Bu arada Anavarza kalesi Kozan sınırları içindedir.Yılan Kale den Ceyhan istikametine (otoban dan değil) giderken kavşaktan Kadirli istikametine döndükten sonra yaklaşık 26 km.sonra Ayşehoca köyü içerisinden ulaşabilirsiniz.Oraya kadar gitmişken 28 km daha yol gidip Kozandaki Sis kalesini de görmeden gelmek olmaz.Mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken bir yerdir.

Gökberk Bey, size bu geziyi yaptırabilirsem, ne mutlu bana :smiley::smiley:
Anavarza kalesi eşimin köyünün dibindedir ve mükemmel bir yerdir. En kısa zaman da fotoğrafları yükleyeceğim :smiley:

bahadir70' Alıntı:
haklisiniz,

E madem o kadar gittim, benim nacizane tavsiyem, mutlaka Castabala nin da gorulmesi, kale altindaki sutunlu yol, antik tiyatro ve hamam kalintilari ile mukemmel bir yer. Isterseniz antik tiyatronun icerisinde piknik bile yapabilirsiniz.

Castabala :smiley: biliyorm harika bir antik kent, Yakınların da ki Aslantaş baraj Gölünü ve Hitit kalesini gezmeyi unutmamak gerekiyor ama :smiley::smiley::smiley:

ayhancham' Alıntı:
benden de bölgeye ait iki kale kozan kalesi ve sis kalesi.

Fotoğraflar görünmüyor ? :smiley:

Osmaniye yakınlarındaki castabala gerçekten görülmesi gereken bir yer. Ben küçük Efes diyorum muhteşem bir şehir. Bakım ve tarihe hak ettiği önemi vermede ne yazık ki sınıfta kaldığımız için biraz bakımsız. Kamp yapacaklar yakındaki karatepe aslantaş baraj gölü kıyısında muhteşem manzara eşliğinde kamp yapabilir, balık avlayabilir, kano ya binebilirler.

Murat bey,

Bizim şirketten arkadaşlarla oluşturduğumuz bir ekibimiz var onlarla görüşüp uygun bir zamanda ( Ekim ayı gibi ) ortak bir program yapmayı isterim. Sizin için bir sakıncası yok ise. Ayrıca forumda görüştüğümüz kişilerle tanışmak ve ortak fikirleri hayata geçirmek bana ayrı bir mutluluk veriyor.

karakartal01' Alıntı:
Osmaniye yakınlarındaki castabala gerçekten görülmesi gereken bir yer. Ben küçük Efes diyorum muhteşem bir şehir. Bakım ve tarihe hak ettiği önemi vermede ne yazık ki sınıfta kaldığımız için biraz bakımsız. Kamp yapacaklar yakındaki karatepe aslantaş baraj gölü kıyısında muhteşem manzara eşliğinde kamp yapabilir, balık avlayabilir, kano ya binebilirler.
Doğal güzellikleri mahvetmekte üzerimize yoktur inanın :smiley:

icman' Alıntı:
Murat bey,

Bizim şirketten arkadaşlarla oluşturduğumuz bir ekibimiz var onlarla görüşüp uygun bir zamanda ( Ekim ayı gibi ) ortak bir program yapmayı isterim. Sizin için bir sakıncası yok ise. Ayrıca forumda görüştüğümüz kişilerle tanışmak ve ortak fikirleri hayata geçirmek bana ayrı bir mutluluk veriyor.

Ekimin 11 inden sonra 10 günlük bir tatilim var yani 11 ekim - 22 ekim arasında bir şeyler planlayabiliriz. Memnun olurum.

Merhabalar Murat bey,

Kusura bakmayın mesajınıza dönemedim. Biraz iş yoğunluğum vardı iki haftasonuda eğitimdeydim. Bizim ekip ile görüştüm ve 15-16 Ekim haftasonu için bir program yapabiliriz. Sizin içinde uygun ise. Gideceğimiz yer ile ilgili sizin görüşlerinize göre davranabiliriz. İyi günler.

Yanarım yanarım senin gibi bir çocukluk arkadaşım olmadığına yanarım.Çadır alsam yılan sokar,uyku tulumu görse onda sıkılırım diyenler yüzünden çürüdü kaldı malzemelerim..Ev küçük bir depo ama en son kampa ne zaman gittiğimi bile unuttum :smiley: Tüm fotoğraflar için teşekkürler...

Tam emin olmamakla birlikte belki de tamamen atıyorum ama bu kaleyi galiba 2000 yılında Adana'dan İskenderuna giderken (askeri birliğe teslim olmaya) yolun solunda gördüğümü anımsıyorum,umarım atmamışımdır...

Bu arada kale içerisinden çektiğiniz görüntülerde halen Adanada tarihi güzelliklerin üzerine spray boya ile Esra Tuğrulu seviyor,Şafak 42 zoruna gitmesin tarzı eserlerin olmaması aklıma spray boyanın halen Adanaya gelmemiş olması beni bayağı bir sevindirdi.Ayrıca İstanbul ve çevresi kalelerin içerisi ve etrafı genelde geç saatlerde şarap ve bilumum uçuçu ile uçuş hazırlığı yapanların yuvasıdır,bu anlamda da böyle tarihi bir yerde kamp atabiliyor olmanız gerçekten anadoluya olan özlememi bir kere daha tetikledi...

icman' Alıntı:
Merhabalar Murat bey,

Kusura bakmayın mesajınıza dönemedim. Biraz iş yoğunluğum vardı iki haftasonuda eğitimdeydim. Bizim ekip ile görüştüm ve 15-16 Ekim haftasonu için bir program yapabiliriz. Sizin içinde uygun ise. Gideceğimiz yer ile ilgili sizin görüşlerinize göre davranabiliriz. İyi günler.

Serkan Bey hafta sonu için Özellikle pazar günü. Sabh erkenden buluşup Yılan kale oradan araçlarla anavarza ve oradan da Aslantaş baraj gölü ve hitit kalıntılarına ve oradan da kastabalayı gezebiliriz. Yoğun bir program oldu ama maksat gezginlik değil mi :smiley::smiley:

lonelytent' Alıntı:
Yanarım yanarım senin gibi bir çocukluk arkadaşım olmadığına yanarım.Çadır alsam yılan sokar,uyku tulumu görse onda sıkılırım diyenler yüzünden çürüdü kaldı malzemelerim..Ev küçük bir depo ama en son kampa ne zaman gittiğimi bile unuttum :smiley: Tüm fotoğraflar için teşekkürler...

Tam emin olmamakla birlikte belki de tamamen atıyorum ama bu kaleyi galiba 2000 yılında Adana'dan İskenderuna giderken (askeri birliğe teslim olmaya) yolun solunda gördüğümü anımsıyorum,umarım atmamışımdır...

Bu arada kale içerisinden çektiğiniz görüntülerde halen Adanada tarihi güzelliklerin üzerine spray boya ile Esra Tuğrulu seviyor,Şafak 42 zoruna gitmesin tarzı eserlerin olmaması aklıma spray boyanın halen Adanaya gelmemiş olması beni bayağı bir sevindirdi.Ayrıca İstanbul ve çevresi kalelerin içerisi ve etrafı genelde geç saatlerde şarap ve bilumum uçuçu ile uçuş hazırlığı yapanların yuvasıdır,bu anlamda da böyle tarihi bir yerd
e kamp atabiliyor olmanız gerçekten anadoluya olan özlememi bir kere daha tetikledi...

Sevgili arkadaşım :smiley: Dediğin gibi burada Esra Tuğrulu seviyor yazmıyor da başka isimlerin birbirini sevdiği yazıyor. Şafaklar hala var. Üstelik burası merkeze uzak olmasına ramen. Benim kamp attığım yer ise kaleye varmadan ağaçların arasında bir ye. Kamp atmadan önce ortalığı temizledim .Malesef berbat bir durumdaydı. Anlıyacağın genel istatislik değişmiyor :(

Hade bak yazık etme o depo dolusu malzemeye. Günü birlik te olsa başla gezilere. At kendini doğaya :smiley:

Murat bey,
Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm. Bugün Karagöle arkadaşlar ile beraber gittik ve yeni geldim. Arkadaşlarım ilk defa trekking faliyetine katılıyorlardı ve biraz uzun bir faliyet oldu. Ayrıca çocuklarımızda vardı ve onlarada doğa sporlarını aşılamaya çalıştık. Anlayacağınız pazar günü üzülerek söylüyorum ki bir faliyete katılamayacağım. Ama önümüzdeki günlerde beraber faliyet yapma konusundaki teklifim hala geçerlidir. Sağlıcakla kalın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler