Cherokee 5.2 Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OrhanSerhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,971

OrhanSerhan

Yeni Üye
Konu açmadan önce siteyi baya araştırdım ama kendimi tanıtmak için uygun bir başlık bulamadım kusurum olduysa şimdiden affola..Ben Ispartadan Orhan Acar 26 yaşındayım tekstilciyim bende sizler gibi bir jeep sahibi olmak istiyorum 96-99 arası 5.2 düşünüyorum siz değerli üstadların yoğun bilgi ve tecrübesine ihtiyacım var yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim..Yakıt tüketimi,bakımları ve vergisi hakkında bilgilendirirseniz minnetdar kalırım saygılarımla..

Etiketler
Ynt: Cherokee 5.2 Almak İstiyorum

Arkadaşım öncelikle hoşgeldin,bende 96 GC kullanıyorum yaklaşık dört aydır çok keyifli araçlar 1996-1998 arası 5.2 GC lerde 2030 tl cıvarı bir vergisi var yıllık (vergi indiriminden dolayı), 96 modeli 2011 yıllında yaş hatinden yaklaşık 880 tl düşecek yıllık,yakıt olarak şehir içi 21.5 lt gaz tüketiyorum ben bakımlarına gelince korkulacak bir şey yok dürüst ustayı bulmak önemli daha tecrübeli arkadaşlarda bilgilerini paylaşacaklardır.

Hoşgeldiniz...
Biz de sizin gibi araştırarak ederek 97 model bir 5.2 aldık... yaklaşık 1-2 hafta oldu alalı ve 3-5 kere kullanma şansım oldu...
öncelikle yakıtı söyleyeyim...Prins marka lpg li araç.. istanbulda trafiğe maruz kalan bir araç (şişli-topkapı) şehir içi yakıtı litre fiyatı 1.99 iken 44 kuruş yakıyor yani 0.44....

Kullanıma gelirsek araç son derece konforlu... altınızda güçlü bir araç olduğunu hissediyorsunuz gaza bastığınızda tepkisini alıyorsunuz şöyle söyleyeyim araç park konumundayken gaza bastınız mı sağa sola sallanmaya ve bırakın beni fırlayacağım demeye başlıyor :smiley: lpg de korktuğum gibi çıkmadı performansını çok beğendim lpg nin... gerçi bunun nedeni aracın üzerindeki lpg nin kaliteli bir lpg olması da olabilir...
Frenlerini sakın normal binek araba olarak düşünmeyin, zira araba 2 ton civarı ve bunu durdurmak binek arabayı durdurmak gibi değil fren mesafeniz biraz uzun...
Virajlarda falan çok yatıyor araba ama öyle de olması gerekir çünkü arazi genetiği olan arabalar bunlar sonuçta...

Genel görüşüm ben arabayı çok beğendim kullanılan teknolojisi beklediğimden çok çok daha fazla, 2010 model araçlarda olmayan pek çok özellik bu arabalarda mevcut...

Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.. http://www.sahibinden.com/temiz_bakimli_1997_grand_cherokee-07WQQaXQQ24319553WQQpXQQdisplayitem Bugün linkini verdiğim aracın sahibiyle görüştüm aracın kazasız boyasız bakımlı bir araç oldugunu, üzerinde atiker marka sıralı sistem lpg oldugunu,vergisinin yıllık 1600 lira oldugunu söyledi.. Benim merak ettiğim bir kaç husus var atiker marka lpg bu araçta performans verir mi? diğer italyan lpglerden artısı eksisi varmıdır? bir diğer 97 model gc sahibiyle görüştüm o da vergisinin 2100 lira oldugunu söyledi bu konular hakkında bilgi verirseniniz sevinirim saygılar..

Bu aralar pek istemesem de hiç içimden gelmese de tamamiyle orjinal ve çok iyi durumda olan 96 model aracımı satmayı düşünüyorum konu açılmışken söylesemmi acaba

Gelelim arkadaşımızın sorusuna bu güne kadar sahip olduğu araç sayısını hatırlamıyorum bile her konsepten araca bindim bir kaç milyon km yi geçen yol yaptım ama bu güne kadar bu araçtan aldığım keyfi hiç bir araçtan almadım bu çok farklı bir olay anlatılmıyor maalesef bunu bizzat yaşamak bu keyfi almak gerekiyor arazide de asvaltta da performansı süper

Atiker gayet iyi bir gaz sistemi yerli teknoloji ama servisi çok yaygın performansı da gayet iyi bildiğim kadarıyla BRC nin kopyası tavsiye ederim benim aracımda daha da ucuz bir sistem ekogaz var ben bir sıkıntı yaşamadım atiker bundan daha da iyi bir sistem bundan önce bir kaç aracıma taktım performansından oldukça memnundum

.com' Alıntı:
Bu aralar pek istemesem de hiç içimden gelmese de tamamiyle orjinal ve çok iyi durumda olan 96 model aracımı satmayı düşünüyorum konu açılmışken söylesemmi acaba

Gelelim arkadaşımızın sorusuna bu güne kadar sahip olduğu araç sayısını hatırlamıyorum bile her konsepten araca bindim bir kaç milyon km yi geçen yol yaptım ama bu güne kadar bu araçtan aldığım keyfi hiç bir araçtan almadım bu çok farklı bir olay anlatılmıyor maalesef bunu bizzat yaşamak bu keyfi almak gerekiyor arazide de asvaltta da performansı süper

Atiker gayet iyi bir gaz sistemi yerli teknoloji ama servisi çok yaygın performansı da gayet iyi bildiğim kadarıyla BRC nin kopyası tavsiye ederim benim aracımda daha da ucuz bir sistem ekogaz var ben bir sıkıntı yaşamadım atiker bundan daha da iyi bir sistem bundan önce bir kaç aracıma taktım performansından oldukça memnundum
Aracınız hakkında görüşmek isterim

Orhan serkan aramıza hoş geldin ,alacağın aracı öncelikle çok iyi araştır,yukarıda linkini verdiğin araç amerikan versiyonu bir araç,mümkünse avrupa versiyonu al,amerikanlar mildir ,gerekirse1 .2 bin fazla ver az km li olsun, sonra çok masraf edersin.Servise göster çok rahat eder zevkle binersin hayırlısı olsun.

OrhanSerhan' Alıntı:
Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.. http://www.sahibinden.com/temiz_bakimli_1997_grand_cherokee-07WQQaXQQ24319553WQQpXQQdisplayitem Bugün linkini verdiğim aracın sahibiyle görüştüm aracın kazasız boyasız bakımlı bir araç oldugunu, üzerinde atiker marka sıralı sistem lpg oldugunu,vergisinin yıllık 1600 lira oldugunu söyledi.. Benim merak ettiğim bir kaç husus var atiker marka lpg bu araçta performans verir mi? diğer italyan lpglerden artısı eksisi varmıdır? bir diğer 97 model gc sahibiyle görüştüm o da vergisinin 2100 lira oldugunu söyledi bu konular hakkında bilgi verirseniniz sevinirim saygılar..

orhan bey 97 5,2 zj nin vergisi 1019x2= 2038 TL dir bu rakam türkiye cumhutiyetinin her yerinde aynıdır, yukarıdaki linkteki aracın durumunu bilemem ama gördüğüm kadarıyla müzik sitemi orjinal değil bu araçları orjinal CD-kaset çaları ve anfisi çok kıymetlidir kaportadaki çizgilerini göremedim herhalde komple boyalı servise mutlaka götür arkadaşlarımın neden illa avrupa versiyonunu al dediklerini anlayamadım bence amerikanları daha iyidir.. kolay gelsin...

Orhan bey, bende sizin gibi bayağı bir düşündükten sonra 1 ay kadar önce 96 model 5.2 ZJ aldım. İlk etapta araca alışamadım, çünkü otomobilden inip buna binince çok büyük ve inanılmaz karmaşık geldi. Ancak 1 ay içersinde acemiliğimi attım ve emin olun o modellerde olmasına rağmen inanılmaz keyfili bir araç, motorun gücü, sesi insana güven veriyor. Benim aracımdada atiker lpg sistemi mevcut ve herhangi bir sıkıntı duymadım. Benim aracımda dıştan komple boyalı ancak kazasız, yani boyanmış olması bence çok büyük sorun değil bu model hele de siyah ise boyanmış olması aracı daha diri gösterir. Ancak mutlaka servise göstermekte fayda var diye düşünüyorum. Umarım içinize sinen bir ZJ bulur ve aramıza katılırsınız....... :smiley:

Selam, bende ne zamandır bu araçları takipediyorum.Niyetim 96 model almak.Zira önümüzdeki yıl vergisi düşmüş olacaktır.
Doğrusu ya, ayıp olmaz ise Orhan bey den sonra Necmi beyin aracı ile ilgili olarak bende ::smiley:görüşmek isterim.

Necmi bey,Orhan beyle dertlerimiz aynı gibi.Yani bütçe meselesi.İlginize çokteşekkür ederim.Ancak sizler gibi işten anlayanların arasında olmak çok güzel bir duygu.Sayenizde yanlışları görebiliyoruz.Demekki bütçeye göre Xj bakmak pek uygun değil. Doğru araca istenilen bedeli ödemek gerekiyor.

Eğer aracınızı modifiye edip gerçek anlamıyla offroad yapmayı planlıyorsanız bu konuda XJ gerçekten ideal araç şasesi aracın mukavemetini epey arttırıyor arazide daha yetenekli oluyor ZJ biraz daha soft kalıyor ona göre gerçi yabancı sitelerde de gezenbilirde de modifiye edilmiş ZJ ler görüyorum ve oldukça başarılılar bütçe işine gelince elbette bu tamamiyle ayrı bir olay ancak benim size tavsiyem ucuz ama muhtemelen masraf açacak bir araç yerine daha düzgün ve masrafsız bir aracı tercih etmeniz olacaktır

Saygılarımla

.com' Alıntı:
Eğer aracınızı modifiye edip gerçek anlamıyla offroad yapmayı planlıyorsanız bu konuda XJ gerçekten ideal araç şasesi aracın mukavemetini epey arttırıyor arazide daha yetenekli oluyor ZJ biraz daha soft kalıyor ona göre gerçi yabancı sitelerde de gezenbilirde de modifiye edilmiş ZJ ler görüyorum ve oldukça başarılılar bütçe işine gelince elbette bu tamamiyle ayrı bir olay ancak benim size tavsiyem ucuz ama muhtemelen masraf açacak bir araç yerine daha düzgün ve masrafsız bir aracı tercih etmeniz olacaktır

Saygılarımla

Aydınlatıcı tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Ancak ben ilerde de olsa offroad a girişebileceğimi pek sanmıyorum.(50 sinden sonra zor işler.)İşin açıkcası benimki bir heves.Karı - koca vücut ağırlıklarımızın ibresi zaman içerisinde 100 ü geçince :( hem daha büyük bir araç olsun hemde amerikan zevkini çıkarayım istiyorum. bu türde bir araç ile yapabileceğim en büyük aktivasyon, sığ suları olan bir sahilde etrafa sular sıçratarak fotoğrafik görüntüler üretebilmek olur sanırım. :smiley:
Neticede şehir içinde kullanacak olsam bile yinede bütçeme uyan düzgün bir araç almak istediğim kesin.

Sn. KAZAKJR
Kusura bakmayın adınızı bilmediğim için nickinizle hitap etmek zorunda kaldım. Bende şöyle yüksek bir araç alayım inip binmesi kolay olsun diye Audimi ZJ ile değiştirmeye karar vermiştim. Sonra piknikti kıldı tüydü derken şimdi ciddi ciddi offroad düşünüyorum. Ancak bir konuda size katılmıyorum bence offroadun yaşı olmaz hatta foruma baktığınızda yaş ortalamasının 40 civarında olduğunu göreceksiniz. Ben peşinen uyarımı yapayım da günah bende kalmasın arazi virüsü bulaşınca pek öyle asvaltta gideyim olmuyor şimdi yolda giderken yolun sağını solunu kesmeye başladım acaba şurdanmı gitsem yoksa şuradan yoldan çıkıp dağdan direk mi geçsem diye :smiley:

Necmi abi hayırdır.Sen nasıl kıyarsın ona.Bir daha böyle temiz bir amerikan nereden bulacaksın? Senin arabayı modifiye edelim satma onu :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR