Cherokee 5.2 Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OrhanSerhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,014

Etiketler
Ynt: Cherokee 5.2 Almak İstiyorum

KAZAKJR' Alıntı:
Dostlar ,bir araç için görüşlerinize ihtiyacım var.
http://www.sahibinden.com/125_000_milde_sahibinden_satilik_grand_cherokee-43WQQaXQQ24624007WQQpXQQdisplayitem
linkte yer alan araç beni için uygun gibi geliyor.Ancak görünmez kazalardan korumak için ne yapmalıyım.Araç Ankara'da.Tesadüfen aracı tanıyan, bilen, varsa yardımlarınızı beklerim.
Bu linkteki araç ile ilgili görüşüne ihtiyacım var.Araç sahibi konu ile ilgili bilgiye sahip değil.2 sene önce joker galeriden aldığını ve orjinal olduğunu söylüyor.Ancakaracı incelemeye değermi değmezmi bilemiyorum.Görüş ve önerilirini rica edeceğim.

Gördüğüm kadarıyla fena durmuyor aracı tanımıyorum elbette ama bu araç 4,0 motor V6 yanlış görmediysem siz bir konuşun iş ekspertiz seviyesine gelince benim servisim sizin servisinizdir gereken gerektiği şekilde yapılır emin olun

Teşekkür ederim.Ben araç sahibinin kardeşi ile görüştüm.Dediğim gibi pek bilgisi yok.Araç sahibinin kendisi şehir dışında imiş.Ancak gereken servise gösterlilebileceğini söyledi.
Benim ördüğüm de aravın arkasındaki logo, V8. Yani linkte yazılan bilgilerin doğruluğu da tartışmalı durumda.
İşin bu kısmı benim için önemli değil.Araç düzgün ise V6-V8 pek fark etmez.
Ancak 4 lastik ihtiyacı olduğu kesin.

o araç ya 4,0 değil yada V-8 değil 2 si bir arada olmaz yani orjinal olmayan bir şeyler var

KAZAKJR' Alıntı:
Teşekkür ederim.Ben araç sahibinin kardeşi ile görüştüm.Dediğim gibi pek bilgisi yok.Araç sahibinin kendisi şehir dışında imiş.Ancak gereken servise gösterlilebileceğini söyledi.
Benim ördüğüm de aravın arkasındaki logo, V8. Yani linkte yazılan bilgilerin doğruluğu da tartışmalı durumda.
İşin bu kısmı benim için önemli değil.Araç düzgün ise V6-V8 pek fark etmez.
Ancak 4 lastik ihtiyacı olduğu kesin.

Hakan Bey,araç zannımca 4.0 değil.Çünkü ilandaki, araçta deri döşeme mevcut,jantlar deseniz yeni desen zaten 4.0'larda (96 için knuşuyorum) limited versiyon yoktu.Bilen düzeltsin ama bu araç bildiğimiz 5.2 :smiley: Selamlar..

Hakan Beyin de söylediğine göre araç sahibi de zaten bu makinelerden heç anlamıyormuş muhtemelen asvaltın dışına çıkmamış 10 cm den daha büyük bir setten geçmemiş bir ZJ den bahsediyoruz ;D ;D ;D

Hakan Bey, 125.000 mil 200.000 km ediyor. bu kilometredeki bir aracı alacaksanız, servis geçmişini incelemenizi tavsiye ederim.
ucuza çıksın diye doğru düzgün yapılmayan servisler neticesinde periyodik aralıklarla değişmesi gereken parçalar, yağlar değiştirilmemişse, düzeltilmesi oldukça masraflı yıpranmalara neden olmuş olabilir.

bir dönem 1996 v8 5.2 ben de kullandım, ayrıca arkadaki v8 logosu bence orijinal ve bu araba 4.0 değil.
benim kullandığım araçta, söylediğim bakımlar oldukça ihmalkarca yapılmıştı. arka istavroz dişlileri oldukça yıpranmış haldeydi ve kliması bozuktu, ayrıca su kaybediyordu ve sola çekme vardı. bir de fren anında, koltuklar yeterince derin olmadığından öne atma eğilimi vardı araçtakileri ( bu benim araçtaki amortisörlerin yıpranıp işlevini yitirmesinden de olabilir, bilemiyorum ) araba bu halde olduğundan eski haline getirirken gerek duyulan parçaları ve bakımları oldukça pahalı olduğundan elden çıkarmıştık.

iyice incelemenizi tavsiye ediyorum. temizi bulunursa çok güzel.

doğrudur özgür araç 5.2 V8
ayrıca arkadaşlar bir çok insanın okuması ve yanlış bilgi vermemek amacıyla küçük bir düzeltme yapalım yazılanlarda GC serisinde V6 motor tipi yoktur.
XJ kasalardan miras alınan Inline 6 denilen yani bizim bildiğimiz I6-Sıralı 6 silindir motor seçeneği mevcuttur. :smiley:

L200Crewcab' Alıntı:
Hakan Bey, 125.000 mil 200.000 km ediyor. bu kilometredeki bir aracı alacaksanız, servis geçmişini incelemenizi tavsiye ederim.
ucuza çıksın diye doğru düzgün yapılmayan servisler neticesinde periyodik aralıklarla değişmesi gereken parçalar, yağlar değiştirilmemişse, düzeltilmesi oldukça masraflı yıpranmalara neden olmuş olabilir.

bir dönem 1996 v8 5.2 ben de kullandım, ayrıca arkadaki v8 logosu bence orijinal ve bu araba 4.0 değil.
benim kullandığım araçta, söylediğim bakımlar oldukça ihmalkarca yapılmıştı. arka istavroz dişlileri oldukça yıpranmış haldeydi ve kliması bozuktu, ayrıca su kaybediyordu ve sola çekme vardı. bir de fren anında, koltuklar yeterince derin olmadığından öne atma eğilimi vardı araçtakileri ( bu benim araçtaki amortisörlerin yıpranıp işlevini yitirmesinden de olabilir, bilemiyorum ) araba bu halde olduğundan eski haline getirirken gerek duyulan parçaları ve bakımları oldukça pahalı olduğundan elden çıkarmıştık.

iyice incelemenizi tavsiye ediyorum. temizi bulunursa çok güzel.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Ancak,Necmibey sağolsun konu ile çok ilgilendi ve aracı kendi servisine götürerek ekspertiz yaptırdı.Sonuç olarak motor, yürür, şanjıman ve difansiyellerininde gayet sağlıklı olduğu söylendi.Gerisi elbetteki kapalı kutu.Ama ihtiyacı olan şeylerde yok değil.
Bir takım burçların,kapı fitllerinin,lastiklerin değişmesi gerekiyormuş.

hmc jeep servis' Alıntı:
Selam herkeze..Arkdaslar son zamanlarda sık sık gorunen agrizalardan dolayi bu olayi sizlerle paylasmak istedim.Biz HMC AMERICAN GARAGE grup olarak siz degerli musterilerimzin aydinlatmayi kendimize borc bildik.lastik olculeriniz ile istetme olcusu ayni olmak zorunda.Eger lastik patladiginda ,istetmenin olcusu farkli ise kesinlikle takmayiniz cunku...
1-On ve arka difransiyelleri yakiyor"bir ay icinde malesef uzulerek soyluyorum iki arac geldi bu sorun yuzunden geldi .Buyuk bir masraf acti.
2-Lastik ebat olculeri aracin altindaki 225-75-15 ise istetmenin olcusu "225-70-15" veyahutta "215-75-15" kesinlikle olmamalidir. cunku aracin difransiyel olcu ve turlarini lastik ebatindan ayarliyor.bunun acmis oldugu hasar ise
On difransiyel yanmasi,arka difransiyel yanmasi,on saftin bozulmasi ve arazi kaplinin bozulmasi vermis oldugu agir hasarlarin basinda gelir.
KESINLIKLE VE KESINLIKLE istetme ve aracin altindaki lastik olcusu ayni olmasi lazim ,degilse lastiginiz patlasa dahi kattiyen takmayiniz...
Eger ANKARADA Iseniz sizleri aramizda gormekten mutluluk duyariz."http://www.hmcamericangarage.com/"
her daim sorun ve sorulariniz icin biz burdayiz.gunun 24 saati bizleri arayabilirsiniz....
murat usta:0555 283 53 90 cuneyt usta:0505 303 27 06...[/color]

Sıkıntım var!!!
Arkadaşlar;Yukarıdaki alıntıda yer alan değişik ebatlı lastik, uygulaması maalesef almayı düşündüğüm aracta mevcut.Yani 3 adet lastik ölçüsü:255/65/16 diğeri ise 225/70/16. Bu durumda oluşabilecek arızalar serviste araca yapılan kontrol de görülebirlirmiydi?(araç servis kontrolünden geçti)

Necmi hocam,
Nedendir sendeki bu asvalt meakı, hayırdır, ben Blazer'ı elden çıkarmak zorunda kaldığımdan beri tabanway modundayım ama en uygun zamanda gene bir makinanın peşindeyim.
Umarım bır sıkıntı yoktur.
Selamlar,
Burak

Burak hocam aşkolsun canın ne zaman çamur isterse buyur gel teklifmi var asvalt olayına gelince az yanlayalım bakalım nasıl oluyomuş yanlama diye merak ettim hepsi bu ;D ;D ;D

Bu arada sanki Hakan Beyin sorunu çözülmüş gibi duruyor ne dersiniz Hakan Bey ;) ;D ;D ;D

.com' Alıntı:
Bu arada sanki Hakan Beyin sorunu çözülmüş gibi duruyor ne dersiniz Hakan Bey ;) ;D ;D ;D
Sana öyle geliyor dostum.
Yana yakıla bağırtılarımı duymadın galiba? ;D ;D
üç lastik aynı ebatta biri değişik.Bende bir panik.Hemen siteye mesajımı attım .Ardından Murat ustayı aradım.( Lastık ölçüleri ile ilgili sitede yazısını okumuş idim.)Aracın senin tarafından test edilip servise gittiğini,v.s.v.s anlattım. Oda sağolsun gereken ilgiyi göstererek beni aydınlattı da anca içim biraz rahatladı :smiley: :smiley:

Hakan Hocam

Ne dert ediyosunki zaten alacan 4 lastik mecburen :smiley: standart ölçüleri de belli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR