CHEROKEE XJ PIONEER MODELİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi offroadçu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,659

acemi offroadçu

Yalnız seni seveni sevmek sevgi değil alışveriştir
Yer
İSTANBUL
Herkese Merhaba

Uzun bekleyişten sonra bir 91 model cherokee xj araç aldım.Araç hakkında fazla bilgim olmadığı gibi burada böyle bir modelden söz edildiğini duymadım.Bu pioneer olayı çakmamıdır,(ama ruhsatta da aynı geçiyor)artı ve eksisi varmıdır...Teşekkürler

Görünt221.jpg

Görünt223.jpg

Görünt224.jpg

Etiketler
Ynt: CHEROKEE XJ PIONEER MODELİ

pioneer benim bildigim kadari ile kelime anlami ciftci onunla ilgili bisey olabilir diye dusunmekteyim amerikadaki ciftciler icin ozel bi seri filan dir belki :smiley:

Konu hakkında net bilgisi olan yok sanırım..Bu çiftçi olayı biraz mantıklı geldi,zira araçta otomatik cam ve otom. koltuk gibi aksesuarlar mevcut değil..Bilgisi olanların aydınlatmasını bekliyoruz...

Naçizane bir katkıda bulunmak istiyorum. Benim bildiğim "pioneer" ÖNCÜ anlamına gelir. Amerika kıtasının ilk yerleşime açıldığı zamanlarda, her türlü zorluk ve tehlikeyi göze alıp yeni topraklarda çiftçilik veya altın arayıcılığı gibi işler yapmak üzere gözünü karartıp ileri atılanlara "pioneer" derler. Satrançtan bildiğimiz piyonla (özgün hali "pion") özdeştir "pioneer" sözcüğü.
Jeep markası aksesuarı az konmuş baz (spartiat) modeline bu alçakgönüllüğü ifade etmek için "pioneer" adını vermiş olabilir.
Selamlar

Aracınız hayırlı olsun Başaran bey, kazasız-belasız-arızasız keyifli-zevkli yolculuklar dilerim.
Bu jeep'i almadan önce iyi bir araştırma yapmış olmalısınız, bu yüzden bilgili olduğunuzu varsayarak bazı sorular sormak istiyorum.
Benim de kare kasa bir Cherokee alma niyetim var, aramalarım sonucunda bir tane 96 model hiç oynanmamış (orijinal jantları, tamponları, vb. üzerinde), kazası olmayan oldukça temiz bir "4.0 high output" buldum. Motoru kısa bir süre önce rektifiye olmuş. Bir tek içine yeni deri döşeme yaptırmak gerekecek.
Bu arabayı 14,000 TL'ye alabilecek gibiyim. Bu fiyata ne dersiniz?
Benim ağır offroad ile pek işim olmaz, daha çok oturduğumuz semtin (Ist. Zekeriyaköy) karlı ve buzlu yollarından beni çıkarması için işime yarayacak, bazen de hafif orman gezileri yaparız; yazın ikinci araba olarak günlük kullanacağız.
Yanıtınıza şimdiden teşekkürler.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Araştırmayla ilgili söylediklerinize gelecek olursak,evet bayağı bir takip ettiğim doğru
ama aracı alırken işi bilen hiç kimseye göstermeden aldım..Benimki biraz kumar gibi oldu .Araç 1 haftadır bende ve hala da kimseye baktırmış değilim.Ben kullanıp hoşuma gitmezse satarım fikriyle aldım,"siz böyle yapmayın".O yüzden size kabaca söyleyebileceklerim bu kasa xj diye tabir edilen araçlar arazi ve asfalt kullanımına uygun olduğunu,istediğinizde modifiyeye yatkın olduğu ve oldukça sağlam araçlar olduklarını herkes söylüyor.Umarım sizde en güzelinden bir araca sahip olursunuz.Detayları araç hakkında bilgi sahibi olan ustalardan, işin ehillerinden almanızı tavsiye ederim.

1.986

Modeller
Cherokee, Base, 2-Kapılı

Cherokee, Base, 4-Kapılı

Çeroki Pioneer

Cherokee Şefi

Cherokee Laredo

Wagoneer

Sınırlı Wagoneer

Motorlar
Standart:
-- 2,5 litre AMC, On-line 4-silindir
Güç sistemi - merkezi enjeksiyon
Güç - 115 hp 5.000 rpm
An - 3500 devirde 182 Nm

Isteğe bağlı:

-- 2,8 litre GM, V-6 şeklinde silindirli
Güç sistemi - 2 bbl karbüratör
Güç - 115 hp 4.800 rpm
An - 2400 devirde 196 Nm

-- Turbo, 2.1 litre Renault, sıralı 4 silindirli
Güç sistemi - enjeksiyon Bosch
Güç - 85 hp 3.250 rpm
Moment - 2.250 devirde 184 Nm

Redüktörler
Standart:
-- Aisin AX-4, 4 manuel hızlı
Isteğe bağlı:
-- Aisin AX-5 manuel 5-speed
- Chrysler 904 3-Vites

Handouts kutuları
- Komuta Trac -- Yeni İşlem 207 Part Time
dişli oranı - 2,72, 1,00
- SELEC Trac -- Yeni İşlem 229 Tam Zamanlı
dişli oranı - 2,72, 1,00

Ön Aks
- Dana 30
oran - 3,31 veya 4,1

Arka aks
- Dana 35C
oran - 3,31 veya 4,1

Önemli değişiklikler
1. 2,5 merkezi enjeksiyon görünümü litrelik motor;
2. Ortaya çıkması off-road paketi dop.oborudovaniya. It dahil:
- Yüksek basınçlı amortisör;
- Goodyear Lastikleri P225/75R15 Wranglers;
Köprü - Oranı - 4,1;
- Tow Hooks - 2 ön ve 1 arka;
- 1 inç kolye Raised by

3. Görünüş model Cherokee Limited Wagoneer olan 90 dahil üretildi

Cherokee Limited Wagoneer,

Jeep Cherokee Pioneer, 1986 yıl üretim

http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/history/1986.htm

değerli dostum bu araç az biraz araştırmamla diğer arkadaşların da bahsettiği gibi baz model ve pioneer de öncü anlamına geliyor. bazı aksesuvarların da olmayışı bu sebepten.teşekkürler...

lütfen yardım

selamunaleyküm değerli arkadaşlar, bugüne kadar çok arabam oldu fakat hiç jip nasip olmadı, artık olsun istiyorum avcılık var balıkçılık var doğa ve tabiat ana sevdası var, siz tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum... Grand Cherokee 4.0 1993 model konusunda düşüncelerinizi öğrenmek isterim çokmu masraflıdır, almaya değermi, malum emekli insanız, bu konuda bilgisi olan kardeşlerden yardım rica ediyorum saygılar selamlar ederim...

Ynt: lütfen yardım

selami kaya' Alıntı:
selamunaleyküm değerli arkadaşlar, bugüne kadar çok arabam oldu fakat hiç jip nasip olmadı, artık olsun istiyorum avcılık var balıkçılık var doğa ve tabiat ana sevdası var, siz tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum... Grand Cherokee 4.0 1993 model konusunda düşüncelerinizi öğrenmek isterim çokmu masraflıdır, almaya değermi, malum emekli insanız, bu konuda bilgisi olan kardeşlerden yardım rica ediyorum saygılar selamlar ederim...

Selami bey öncelikle aramıza hoş geldiniz.Bence akşama bir nescafe hazırlayın rahatça yerleşin PC başına ve JEEP bölümünü baştan sona okuyun .Mutlaka bir fikir edinirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri