Cherokee ZJ'ye Ses Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,943
Ynt: Cherokee ZJ'ye Ses Sistemi

Cok iyi görünüyor.... yakinimdasin bir ara bulusup show yapsana, mesela yarin bir ara bulusabiliriz...:smiley:
Biraz tiyolar veriyim sana :smiley:

Etiketler

Abilerim beğenmemenize rağmen iyi temennilerinize teşekkür ederim :smiley::smiley::smiley: park yerim açık olduğu için otoparka abone oldum mecburen. Yalnız bu VİC ekranındaki probelemi çözemediğimiz için montajı tam olarak bitmedi o tamir edilmeden orta konsolu toplatmak istemiyorum. Resme iyi bakarsanız yerinde değil şu işi biiçözelim hele bi yardım edinde :smiley: Ahmet abinin dediği arazi şartlarına uygun bir montaj yaptırabileyim.. Şimdilik iki vidayla tutturdum ekranı bozuk bozuk takmak istemiyorum.

Ergun abi ciddiysen ve müsaitsen ben yarın seve seve yanına gelirim.. Kâr yağışı sürpriz yapmazsa. Malum kabak lastiklerle kâr olursa çıkmam dışarı... Türküm ben acil 4 lastik lazımken tesisata yatırdım cepte olanı :smiley:

Biraz önce Avcılar'da Alpaslan ziyaret etti beni, birlikte bir Cafe'de oturup herzamangi malum geyikleri yaptık....! ;D ;D ;D ;D ;D (hani iki köpek sahibi yolda karşılaşınca tek muabbetleri ne olursa onun gibi....:smiley: ;D
Daha sonrada yeni aldığı ZJ ıle bir test turu attık. Araba mükemmel görünüyor, özellikle boya ve kaportası sanki sıfır gibi....! Şu anda gördüğüm kadarı ile tek eksiği ön şaft, onuda yarın sabah benim ustalarda takacağız. Umarım eski sahibi sadece yakıt tasarrufu için çıkartmıştır.
Tabi tek eksiği derken hemen arkasında bir MT lastik ve yerine gireceği oranda yükseltme.... (zaten eksikler hiç bitmezki, hepsini tamamlasan oda yetmez bir üst seviyeyi zorlarsında zorlarsın...)
Bu arada ses sistemi tek kelime ile mükemmel.... ;) Bugüne kadar gördüğüm en iyi konsol montaj uygulaması. Tabi ses sistemlerinden pek anlamadığım için sadece sesin kalitesi ve montajdaki temizlik etkiledi beni, diğer detaylı fonksiyonlarını Alpaslan yukarılarda anlatıyor zaten.... Yakın bır zamanda Alpaslan'ın yol göstermesiyle belki bende taktırabilirim....! ;)

ZJsessistemi001.png

ZJsessistemi002.png

benim teybimden :smiley:

ben usaden getirmistim; malum dvdlerde bolge sorunu oluyor, bunun onune geçmemizin bir yolu var mı?

Bugün çok mutluyum Ergun abi Pazar gününün bir bölümünü bana harcama nezaketini göstererek zj hakkında öğrenmem gereken bir çok şeyi öğretti sağolsun. Benim zj nin ön şaftı olmadığı için onun zj sine binerek aradaki farkı görmüş oldum. Ve hemen ön şaftı taktırma kararı aldım. Hemen yarın :smiley: Ayrıca Ergun abi gibi bir üstadın aracımı beğenmiş olmasına da ayrıca çok mutlu oldum. Bu ses sistemini kurarken bir arazi aracına ses sistemi kurmanın riskli olduğunu yakışmaya bileceğini ve off-road tutkunları tarafından tu kaka denilebileceği v.b. şeyleri düşünerek bir sürü acabalarım vardı. Ergun abinin ses sisteminide beğenmiş olması ayrıca rahatlattı beni.. Üstte Ergun abinin mesajındaki resimler de onun çektiği resimler ben cep telefonuyla çektiğim için berbatlardı bunun içinde teşekkür ederim..

Ömer Ergin bey sıkıntıyı tam olarak anlayamadım.. Şimdi siz benim yeni taktırdığım sony monitörü abd den mi getirttiniz de bi uyuşmazlık var. Tam olarak açıklarsanız benim tesisatı kuran elektronikçi arkadaşım buralarda zihni sinir olarak anılır bir çözümü mutlaka vardır diye herkes ona gelir. Bi anlayacağım dilde sorunu söylerseniz bi sorarım kendisine..

Alpaslan'a hediyem... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=4VLnBxoMcPw&eurl=http://www.cardomain.com/ride/3150502&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=DBL8Xoo4tt0&eurl=http://www.cardomain.com/ride/3150502&feature=player_embedded

yarısını turuncuya boyamasalarmış gördüğüm en güzel grand cherokee olcakmış.. gene de kıskandım böyle hediye olmaz :smiley:

beatrix' Alıntı:
Biraz önce Avcılar'da Alpaslan ziyaret etti beni, birlikte bir Cafe'de oturup herzamangi malum geyikleri yaptık....! ;D ;D ;D ;D ;D (hani iki köpek sahibi yolda karşılaşınca tek muabbetleri ne olursa onun gibi....:smiley: ;D
Daha sonrada yeni aldığı ZJ ıle bir test turu attık. Araba mükemmel görünüyor, özellikle boya ve kaportası sanki sıfır gibi....! Şu anda gördüğüm kadarı ile tek eksiği ön şaft, onuda yarın sabah benim ustalarda takacağız. Umarım eski sahibi sadece yakıt tasarrufu için çıkartmıştır.
Tabi tek eksiği derken hemen arkasında bir MT lastik ve yerine gireceği oranda yükseltme.... (zaten eksikler hiç bitmezki, hepsini tamamlasan oda yetmez bir üst seviyeyi zorlarsında zorlarsın...)
Bu arada ses sistemi tek kelime ile mükemmel.... ;) Bugüne kadar gördüğüm en iyi konsol montaj uygulaması. Tabi ses sistemlerinden pek anlamadığım için sadece sesin kalitesi ve montajdaki temizlik etkiledi beni, diğer detaylı fonksiyonlarını Alpaslan yukarılarda anlatıyor zaten.... Yakın bır zamanda Alpaslan'ın yol göstermesiyle belki bende taktırabilirim....! ;)

[attachment=1][attachment=2][img]

[ATTACH=full]73616[/ATTACH]

[ATTACH=full]73617[/ATTACH]

Ekli dosyalar

• Belgrad ormanları ergun 074.jpg
    Belgrad ormanları ergun 074.jpg
    40.7 KB · Görüntüleme: 298
  • Belgrad ormanları ergun 075.jpg
    Belgrad ormanları ergun 075.jpg
    41.5 KB · Görüntüleme: 333

Cherokee ZJ'ye Ses Sistemi--konuyu hortlatalım :smiley:

Selam arkadaşlar,
95 Jeep Grand Cherokee V8 sahibiyim.
Araçta 6 hoparlörlü, Infınity Gold marka standart sistem var şu anda. Makinemi yeni aldığımda orj. teyp' li sistem bozuktu ve ben şu anda özel bi Bosch servisinin müdürlüğünü yapan çok eski bi abime bunu tamir ettirdim.
Ustam oto müsic işini yıllar önce semtimizde kendi dükkanında yapıyordu ve çok sağlamdı. Kendisi şu anda mekanik servis müdürlüğü yapsada hala aynı amatör ruh ve titizlikle bizim gibi dostlarına iş yapıyor. Tv tamiri gibi birçok elektrik ve elektronik işindende iyi anlar. Sizinde çözülemeyen sorunlu bi cihazınız varsa uygun fiyata hallettirebiliriz..
Orjinal kaset çaları tamir edip takarken sistemi biraz inceleme imkanım oldu. Radyo teybin arkasında (Rca deniyor heralde ??? ) amplifier çıkışı yok gördüğüm kadarıyla ve hoparlör kabloları arka koltuğun altındaki gene orjinal infinity gold marka amphiye giriş yapıp hoparlörlere dağılıyor.

Ben şimdilik,
Orjinal radyo-teybi söküp, yerine uygun teyp çerçevesi alıp idare eder bi sistem kurmak istiyorum (şimdilik ) ...

Maalesef aracın üstündeki tesisatın hiç bir teknik özelliğine, viring diagramına ulaşamadım.
Benim aracımı ve üstündeki sistemin teknik özelliklerini bilen var mı?

Bildiğim kadarıyla amplifier, ana ünitenin arkasındaki rca (?) lale jacklardan çıkan özel kablolara bağlanırdı. Benim aracımda, yukarıda da yazdığım gibi ana üniteden hoparlör kabloları çıkıyor, amplifiera giriyor ve amplifierdan hoparlörlere dağılıyor.
Şimdi benim araçtaki std. amplifier nasıl bir ampliferki hoparlör kablosu girişleriyle çalışıyor?
Böyle ampliferın ismi "hi input lan amplifier" mı? Yani, bu şekilde çalışan bi amplifier almak istesem nete hangi teknik ismi yazayım ( Türçe&İngilizce) ? Yeni alacağım Cd,mp3 çalarlı ana ünitenin hoparlör çıkışlarını gene aynı kabloları kullanarak bu amplifiera girmemiz doğru mu?
Yoksa bu amplifier bildiğimiz bi yükselticilerdende içinde veya oralarda, görmediğim biyerlerde dönüştürücü ( converter doğru isim mi? ) var. Bu dönüştürücü nedir ? Var mı? Nasıl anlarım...

Bi arkadaşımda 98 blazer var. Sistem, hoparlörlerin yeri sayısı felan std. olarak aynı gibi. O Forex bi double takmış bide arka kapılara tweeter koymuş. Tweeterları hoparlörlerden paralel aldığını söylüyor. Kaliteli gözüken tweeterların üzerinde kendi süzücüleri ( crossover ) var mış. Bende şu amphi, cd-radyo, teyp çerçevesi konusunda netleşince böyle yapmayı planlıyorum. Dinledim sistem bayağı verimli, yani bana yeter...

Oldukça basic bi sistem yapmak istiyorum. Ekonomik olmak zorundayım..

Mümkünse yeni amplifier felan almak istemiyorum. Üzerindeki amplifieri kullanamayacağımı söylerseniz, yeni amplifer almasam, alacağım jvc nin çıkışı felan şimdilik işimi görür gibi. (Konuştuğum birisi yeni nesil cihazlarım mosfet ( ne demek? ) hoparlör çıkışlı ve bu tür bi amplifierla kullanılamayacağını söyledi )
Bu durumda ana üniteden hoparlörlere yeni hatlar çektirmem. Aradaki amplifierı nasıl aradan çıkarırım. Amplifiera giren ve çıkan hoparlör kablolarını jacklarından kesip birbirinemi bağlamak gerekiyor sağlıklı mı. Bu işlem için birleştiren jack var mı?

Yeni amplifier alıp akü-amplifier arasına ve radyo-amolifier hat çektirmek için bu basit sistem için aracımı şimdilik dağıtmak istemiyorum.

Sonuçta, orjinal tesisatın üzerine güzel bi jvc cd,mp3 player bağlamak istiyorum?
Ama nasıl...?

Ustama bunları danışamam çünki inanılmaz yoğun, amatör ruhla çalıştığı için o bana esnaflık yapmıyor, bende müşterilik. Yani bunları sorarsam ayıp olur. Tek şansım var, aracımı ona teslim etmek. Bunuda yapamam. Çok titizim. En azından ne yaptığını bilmem lazım... Başka şehre taşınma olasılığım felanda var. Tesisatı bilmem gerekiyor. Anlatabildim mi?

Değerli bilgi, tecrübe ve tavsiyelerinizi lütfen benimle paylaşın.....

Satılık cihazlarıda düşünebilirim!

Teşekkür ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR