Çıkma Parçacıları ve Servisler Konusunun Tartışılması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 77pickup110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,586

77pickup110

İnsanoğlu Ay'ın daima bir yüzünü görür.
Yer
FETHİYE
Web
www.alamutalinca.com
Konu başlığından da anlaşılacağı üzere menderes beyin önerdiği fikrin http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13022.0 yönetim tarafından tartışılması durumu.
Benim şahsi görüşüm; bu yapıdaki bir sitede bahsedilen bilgilerin bulunması hatta tüm araçlar için böyle bir düzenli index oluşturulması ustalar,hurdacılar veya açılan bölüm ne ise kullanıcı yorumlarına yer verilmesi çok faydalı olucaktır. Böyle bir durumun resmi olarak bir sakıncası varmı bilemiyorum. Ancak tabiki çok hassas bir konu, yazışmaların ve verilen bilgilerin doğruluğu konusunda bir kontrol mekanizması olmalı. Benim oyum olmasından yana zira ben kısıtlı bütçemle bu maceranın içinde yer almaya çalışıyorum böyle bir bilgi kaynağı
hem LR hem de diğer araçlara gönülden bağlı olanlar için bir nimet olucaktır. Fikirlerinizi almak isterim. (Yönetim hariç :smiley: )

Etiketler
Ynt: Türkiye'de Land Rover Çıkma Parçacıları ve Ustaları Konusunun Tartışılması.

O zaman sizlere son durumu bildireyim. :smiley:

''Servis İsimlerini, Adreslerini ve Telefonlarını Paylaşalım ( Yorumsuz ) '' başlığı altında bir topik açılacaktır. Fakat yorumsuz olmasındaki arzumuz, adı geçen kişilere cevap hakkı doğurabilecek olumsuz eleştirilerinde olabileceği endişesi.

Paylaşım ve birbirimize yardımcı olabilmek arzusu kadar doğal bir şey olamaz.

Her usta veya servis için ayrı ayrı bir başlık açılırsada, bahsettiğiniz ''düzenli index '' kendiliğinden oluşacaktır.

Ynt: Türkiye'de Land Rover Çıkma Parçacıları ve Ustaları Konusunun Tartışılması.

:D Teşekkürler. Eminim (umut ediyorum) gezenbilir ailesi üyeleri tavsiyelerinde kılı kırk yarma metodu kullanırlar ve herkes aynı amaca hizmet ederse, hem bizler araçlarımız için en iyi olanı fiyat/performans/kalite kriterleriyle elde ederken tedarikçi,tamirci ve diğer hizmet verenlerde eksikliklerini giderip işlerini buradaki arz talep orantısında daha da geliştiriler. Yorum bu yüzden gerekliydi fakat evet dediğimiz gibi çok hassas bir konu ve cevap hakkı olayı sıkıntılı. Bu konuda tüm site yönetimine hak veriyorum. Belki en azından index içindeki işletmelere belirli bir seviyeyi aşmış kullanıcılar belirli başlıklar altında oylama yapabilir. Mesela yürüyen aksam 5 üzerinden 4 ,elektrik için 5 üzerinden 2 ,kaporta 5 üzerinden 5 fiyat,işçilik,müşteri ile ilişkiler v.b. gibi yanlarına 1 ile 5 arası not verilebilir. Böylece biz araç sahipleri için az da olsa kamuoyu gücü ve bilgi kaynağı oluşurken hizmet verenlerinde zayıf yanlarını güçlendirip kaliteyi yakalamaları sağlanabilir. Saygılar

Ynt: Çıkma Parçacıları ve Servisler Konusunun Tartışılması

Eğer Hatay için böyle bir kısım olsa idi şu an en az 1500 ytl param cebimde kalırdı. Deneye yanıla doğruyu buldum ama bu bana biraz tuzluya maloldu. Belirttiğim sebeple paylaşılması taraftarıyım.

77pickup110' Alıntı:
... Belki en azından index içindeki işletmelere belirli bir seviyeyi aşmış kullanıcılar belirli başlıklar altında oylama yapabilir. Mesela yürüyen aksam 5 üzerinden 4 ,elektrik için 5 üzerinden 2 ,kaporta 5 üzerinden 5 fiyat,işçilik,müşteri ile ilişkiler v.b. ...

Sevgili 77pickup110 arkadaşım, buradaki bilgileri sadece "telefon/adras defteri" gibi düşünmenizde yarar var.

Selamlar
Eger mutlaka o "hurdaci" ile ilgili bilgi de gerekir diyorsaniz.. bu durumda onerim, "telefon/adres" bilgilerini kim onerdi ise onun adi olsun.. merak eden arkadasimiz PM'den bilgi alabilir.. Ama ben Mustafa beye katiliyorum, verilecek her turlu puan, cevap hakki doguracagindan, bence de sadece iletisim bilgileri verilmesi yeterli olacaktir.. iyi gunler, reha

Aynen Reha'cım... Punlama gibi bir sistemde "tedarikçi, tamirci ve diğer hizmet verenler"in yanına, cevap hakkı için ;) bir de "tüketici(!)" koymak lazım üstelik.

Tamam tamam pes....! :smiley:
Anladığım kadarıyla daha öncesinde yapıcı değilde yargısız infaz tarzı eleştiriler ve akabinde kurtlar vadisi tarzında savunmalar yaşanmış gibi.
Site yöneticilerine de hak veriyorum ve oluşturulacak indexin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.

Anlayışın ve hoşgörün için teşekkürler 77pickup110... ;)

selam arkadaşlar
bir çok offroad ruhu taşıyan arkadaşlardan duyduğuma ve gördüklerime dayanarak şunları söyleyebilirim. gerçektende ülkemizde özellikle 3-4 büyük şehir dışında arazi aracını aktif kullanabilmenin bedeli çok ağır.bunun en büyük sebeplerinin başında (Yakıtı saymaz isek,) araçlarınızdan kusursuz performans almanıza destek verecek kalifiye usta (arazi aracı konusunda), orjinal sıfır ve orjinal çıkma parça temininin çok zor olması gelmektedir. bundan 6 yıl önce 78 model JC-5 imi toplarken yaşadıklarımı hatırlıyorumda. tüm gün sanayide seve seve ellerimle emek veriyorum, para harcıyorum ancak gel gelelim paramla rezil oluyorum. uygun parçayı satan kişileri türkiyede bulacaksın, doğru parçayı tarif edeceksin, yanlış parça gelmeyecek, ve gelen parçayı ustan hakkı ile takacak, sende dağda yolda kalmayacaksın. bu işlemlerin tümü için, öncelikle iyi bir rehber gerekiyor. benim bu konu başlığını açmamdaki temel amacım, ülkemizin her köşesindeki doğa ve offroad sever insanların yolunu açacak, aradığı malzeme ve iş türü ile ilgili usta ve yedek parça tedarikçisini oturduğu yerden telefonla bulacak, gerekirse rehberden branşına göre uygun usta ile görüşerek, montaj ile ilgili bilgi, öneri ve tecrübeyi alacak, parası neyse vererecek ve bir daha geri bakmayacak. dağda kalırım diye korkmayacak. yani bu hizmetlerin bütününü alternatifleri ile birlikte veren bir rehber oluşturmak. branş, irtibat kurulacak kişi, irtibat edresi, öneren üyenin adı, adresi ve tel. bence bukadarı yeterli olacaktır. merak eden üyeler öneren üyelerden özel olarak iletişime geçerek bilgi paylaşımında bulunacaklardır. yorum yapılmayarak yasal uygulamalardan uzak durulmuş olunacaktır. tabiki bu sitenin kurucularına en başta çok teşekkür ediyoruz. bizlere ana rahber ortamı yarattıkları için. herkese selam olsun.

örnek verelim o zaman ankarada bir X firması yada servisi parça satıyor yada bakım yapıyor, fiyatı biraz pahalı ama yaptığı yada gönderdiği malzemeden sorun çıkmıyor sonuç olarak ucuza geliyor. bunu anlayabilmek için o sevisi test etmek gerekecek, ben yaptım kendime göre artılarını eksilerini biliyorum. Bana göre çok artı olan özellik başkasına göre çok önemli olmayabilir. Ayrıca benim yaptığım değerlendirmeden yola çıkarak hata yapanlar olabilir. Yani göreceli bir durum bu. Yorum kısmı özel mesajla yapılabilinir. Ama adres ve telefon açıktan verilebilinir. Herkesin kötü dediği servis zaten varolamaz. Ama bilmekte gerekir diye düşünüyorum..

Menderes bey bu o kadar hassas bir konu ki, yönetici arkadaşlarla aylardır tartışıyoruz. Açalım diyenler olduğu gibi bu konu başlığının açılmaması konusunda fikir belirten arkadaşlarımız da var. En sonunda sizin ve Göktuğ beyin de bahsettiği detayları göz önüne alarak ve çok sıkı bir takiple bu başlığı da rayına oturtacağımıza kanaat getirip açılması kararını aldık... Umarım bir sorun yaşamadan herkese faydalı bir başlık haline getiririz...

Güle güle kullanalım :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=251

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR