Çıralı Sahili S.O.S.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kadir Altuntaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,662

Kadir Altuntaş

Ana Kamp
Yer
Ankara
Çıralı halkı, sahillerine yapılması planlanan mesire alanı ve otel projesine karşı nöbet tuttmaya devam ediyor. Çıralı halkı nöbetlerinin üçüncü gününde de taleplerini açıkladıAntalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı köyünün sahiline yapılmak istenen mesire alanı ve otel projesine karşı halk mücadelelerini sürdürüyor. Sahilde kurdukları çadırlarla nöbet tuttmaya başlayan Çıralı Köyü ahalisi bugün (15 Şubat) de yaptıkları yazılı bir açıklamayla taleplerini sıraladılar.SAHİLLER YOK PAHASINA SATILMIŞAçıklamada bir doğa harikası olan Çıralı Sahili’nin neredeyse yok pahasına kiralanmış olduğu belirtilidi. Yürürlükten kalkmış olan bir yasaya dayanılarak 3. Lig takımı Antalya Ormanspor’a yıllığı 5 bin liraya kiralanan alan Ormanspor tarafından da sponsorlara kiralandı. Sponsor ise 18 bin 297 metrekarelik alanı 10 yıl süreyle 55 bin lira karşılığı kiraladığı belirttildi.Carettacarettaların üreme alanı olan, 18 yöreye ait (Endemik) bitkinin yaşadığı bölgede bu mesire alanı ve otel yapımıyla yaşanacak doğa katliamını istemeyen bölge halkı taleplerini şu şekilde sıraladı: “Tahsislerin iptali, inşaat ruhsatlarının iptali, mesire ve kompleks alanının planının iptali, bu konuların tam olarak ortaya çıkarılması için müfettiş gönderilmesi ile usulsüz ve hukuka aykırı tahsis- kiralama yapanların gerekli işlemlere tabii tutulması” istendi.Yöre halkı nöbet tutmaya devam ediyor.http://www.adilmedya.com/cirali-halk...i-h29085.haber

:( Arkadaşlar çok üzücü bir durum.Böyle Adalet olurmu!.
Çıralıya sahip çıkalım.

Hoşça Kalın...

Etiketler

Ynt: Çıralı Sahili S.O.S.

Kadir Altuntaş' Alıntı:
Çıralı halkı, sahillerine yapılması planlanan mesire alanı ve otel projesine karşı nöbet tuttmaya devam ediyor. Çıralı halkı nöbetlerinin üçüncü gününde de taleplerini açıkladıAntalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı köyünün sahiline yapılmak istenen mesire alanı ve otel projesine karşı halk mücadelelerini sürdürüyor. Sahilde kurdukları çadırlarla nöbet tuttmaya başlayan Çıralı Köyü ahalisi bugün (15 Şubat) de yaptıkları yazılı bir açıklamayla taleplerini sıraladılar.SAHİLLER YOK PAHASINA SATILMIŞAçıklamada bir doğa harikası olan Çıralı Sahili’nin neredeyse yok pahasına kiralanmış olduğu belirtilidi. Yürürlükten kalkmış olan bir yasaya dayanılarak 3. Lig takımı Antalya Ormanspor’a yıllığı 5 bin liraya kiralanan alan Ormanspor tarafından da sponsorlara kiralandı. Sponsor ise 18 bin 297 metrekarelik alanı 10 yıl süreyle 55 bin lira karşılığı kiraladığı belirttildi.Carettacarettaların üreme alanı olan, 18 yöreye ait (Endemik) bitkinin yaşadığı bölgede bu mesire alanı ve otel yapımıyla yaşanacak doğa katliamını istemeyen bölge halkı taleplerini şu şekilde sıraladı: “Tahsislerin iptali, inşaat ruhsatlarının iptali, mesire ve kompleks alanının planının iptali, bu konuların tam olarak ortaya çıkarılması için müfettiş gönderilmesi ile usulsüz ve hukuka aykırı tahsis- kiralama yapanların gerekli işlemlere tabii tutulması” istendi.Yöre halkı nöbet tutmaya devam ediyor.http://www.adilmedya.com/cirali-halk...i-h29085.haber

:( Arkadaşlar çok üzücü bir durum.Böyle Adalet olurmu!.
Çıralıya sahip çıkalım.

Hoşça Kalın...

Ben de haberlerde duyduğumda çok üzüldüm ve sinirlendim.

Yıllar önce bir belediyenin karpuz standı olarak belirlediği yeri, kendi partisinin gençlik kollarından birilerine adeta bedavaya kiraya verdiğini, kiralayanınsa oldukça yüksek fiyata başkasına kiraya verdiğini öğrenmiştim. Rant meselesi. Ama bizim güzel sahillerimiz rant uğruna kiraya verilebilecek karpuz stantları değil.

Yasal her türlü eyleme destek vermeliyiz.

Şimdilik durduruldu.
Dava sonuçlanıncaya kadar Valilik inşaat faaliyetlerini durdurmuş.
http://gundem.milliyet.com.tr/cirali-yi-katletme-plani-simdilik-durdu-/gundem/gundemyazardetay/18.02.2012/1504531/default.htm

seyyah2222' Alıntı:
Ben de haberlerde duyduğumda çok üzüldüm ve sinirlendim.

Yıllar önce bir belediyenin karpuz standı olarak belirlediği yeri, kendi partisinin gençlik kollarından birilerine adeta bedavaya kiraya verdiğini, kiralayanınsa oldukça yüksek fiyata başkasına kiraya verdiğini öğrenmiştim. Rant meselesi. Ama bizim güzel sahillerimiz rant uğruna kiraya verilebilecek karpuz stantları değil.

Yasal her türlü eyleme destek vermeliyiz.

:mad: Arkadaşım zaten Futbol Takımı falan hikaye bunlar piyon,esas güç arkadakiler..

Bu olayın benzeri Mersin Pullu Camping'de yaşanmış kamçı arkadaşımın anlattığına göre;
Engelli çocuklara Kamp Alanı'nı tahsis edip arkasından artık Planlarında Otel veya ne gibi düşünceleri varsa;yapmak isteyince biz duyarlı Kamp'çılar hemen bir araya gelip direnişte bulunup olayı derhal püskürtmüşler.

Ayrı bir konu;Ben 23 yıllık Kamp'çı olmakla beraber sizler gibi doğayı Canı gönülden seven biriyim.Alanya İncekum Orman Kampı'na gidiyorum,burada aynı konuya benzer Bungalov'lar ilave edilip,kamp alanını tahsis edip yavaş yavaş emellerine kavuşmaya çalışıyorlar.
Fakat burada,ormanda bütün ağaçlar bakanlık tarafından numaralandırılmıştır.bu yüzden pek güçleri yetmiyor,ALLAH fırsat vermesin..
buna ilaveten kamp alanına bakım yapmayıp,Kampçılara tamamen yıldırma politikası uyguluyorlar..

Arkadaşlar sizleri fazla yormayayım,beni dinlediğiniz için ve bu duyarlılığınızdan dolayı sizlere çok ama çok Teşekkür ederim.

bune ya güzelim doğayı maf etmeye uğraşanları cezalandırmalı yeterinçe hotel ler yokmu her yeri beton yığınına cevirmek istiyorlar oysa doğal hali nekadarda güzel kac defa gitdiysem her mevsimi ayrı güzel bu duruma nasıl bir care düşünmek gerekiyor ne yapmalıyız

Çıralı Sahili S.O.S.

Güzel yerdir .. direnenlere helal .. bence elimizden geldigince bu haberi yaymaliyiz diye düşünüyorum ..

Protesto gösterileri yapılıyor ancak kim ne kadar dikkate alıyor. HES'ler ne oldu görüyoruz. Demokratik yollardan protesto edenlere ne oluyor görüyoruz. Bazen şeytan diyor "Yeryüzü Özgürlük Cephesi" gibi eylemlere giriş. Ancak bu da bir çözüm değil tabi. Şiddet ile de olacak şey değil.
Sadece merak ediyorum bu ülkenin doğal, kültürel, tarihi mirası yok edilirken hiç mi vicdanları sızlamıyor?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR