cj 5 almak istiyorum. Kritik konularda tavsiyelerinizi bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karsiyakabeyoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,178

karsiyakabeyoglu

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba. Ben cj5 almaya yeni karar verdim. Ve adeta bu arabalara daha içine bile binmeden tutuldum. Ancak çok acemi olduğum için bir kaç sorum olacak cahilliğimi maruz görün. Öncelikle ben bu araca sadece asfalt yolda bineceğim.
sorularım
1) bazı ilanlarda ford motoru ya da citroen motoru takılmış gibi bilgiler var. Bu şekilde motorunda değişiklik yapılmış araçları az yakması için tercih etsem benim için ne gibi bi problem doğurur ? ( aracı arazide kullanmayacağım)
2) araçlarda gördüğüm kadarıyla tente var. Tente kışın çok ciddi üşütmez mi? Muhtemelen kalorifer yoktur :smiley:
3) eğer motoru değişmiş bir araç almazsam tüplü kullanımda yaklaşık olarak kaç litre tüketim yapar?
4) Uzun yolda bu araçlar ne gibi sıkıntı çıkartabilir?
5) Servis ve yedek parça maliyetleri yüksek midir?

Bu sorularıma cevap verirseniz gerçekten çok memnun olurum. Sorular haricinde de tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: cj 5 almak istiyorum. Kritik konularda tavsiyelerinizi bekliyorum

Forumda cj ler ile ilgili o kadaar bilgi ve tecrübe varki okuyan bir kaç arkadaş dükkan açtı :D

Motordan mekanikten anlıyor eliniz de anahtar tutuyorsa işin duygusal yönü de önemli değilse Cj alınır bence

Bu benim ilk arabam olacak. Açıkçası ondan dolayı da biraz çekiniyorum.

Arazide kullanmayacaksanız "tabii ki benim fikrim", cj5 cj serisinde en kısa şaseli olanıdır.Bundan dolayı iç kısım oldukça dardır.CJ 5 daha çok arazi kullanımları için tercih edilir.Şehir içi kullanım için tavsiyem CJ 7 veya CJ 8 olacaktır.Bu arada tamir bakım işleri pek elinizden gelmiyorsa elden geçirilmiş masrafsız bir araç seçmeniz.Çünkü bu araçların kullanımı ne kadar hoş ve zevkliyse, dağıtılıp revizyondan geçirilerek tekrar toparlanması işinin ehli ve dürüstlük açısından ülkemizde bulunan usta sayısının az olması sebebiyle o kadar nahoş ve zevksizdir.Ancak bu araçlar yapısı gereği çok sağlam ve basit üretilmişlerdir.Kolay kolay arıza vermezler.Yedek parçası bol ve çok ta pahalı değildir.Herhangi bir arızada ise Amerikan araçlarında tecrübeli hemen hemen her usta arızayı giderebilir.Tüm aracı dağıtmak için yanlışım yoktur sanırım 3 veya 4 anahtar kulanılıyor.Aksesuarlar tabii ki sizin seçiminiz.Ana yürür aksamlar yukarıda değindiğim gibi zor bozulur ve çok ta pahalı değildir.üzerinde orjinal motor bulunan bir araç seçmeniz daha doğru olur.Yakıt sorunu ise asfalt kullanımı olarak LPG ile aşılır.Zira asfaltta LPG / Benzin performansı, motor hacmi gözönüne alındığında güç kaybı minimum yakıt tasarrufu maximum.CJ tarif edilemez bir tutkudur.Saygılarımla.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. İnşallah kısa süre içinde tavsiyeleriniz doğrultusunda bir araç alacağım. Selamlar

ben aracımı satıyorum,cj5 in en iyi modeli olarak bilinen 79 model adan zye 0 dan toplanmış bir araç.senelerce sorunsuz problemsiz size hizmet edecek bir araçtır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ozenle-toplanmis-offroad-donanimli-87011961/detay/

daha düşük cc olanlara bakıyorum usta. İstediğim 2000 olanlar. Ama aracın gerçekten çok iyi görünüyor. Ne kadar yakıyor?

valla hiç ölçmedim desem daha dogru olur,söyleyecegim rakamlarla yanıltmış olurum.

Almak istiyorsan ben bugünlerde satmayı düşünüyorum.

Düşünüyorum usta. Araçla ilgili link ve fiyat verirsen görüşelim

şu anda ilanım var
http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3889639

Sevgili dostum,gördüğüm kadarıyla cj konusunda bilgi birikiminiz yok o yüzden acele etmeyin,birkaç ay iyice araştırın öğrenin ondan sonra alın,2000cc altı cj olmaz hepsi 6 silindir 3800 ve 4200 motordurlar,olanlarda sonradan takmadır

Kolay gelsin...

Teşekkür edrim. Araştırıyorum inşallah güzel ve sağlam bi tane bulabilirim. ilginiz için teşekkürler

aradığınız bütün bilgileri ulus otomotivin tecrübelerinden istifade ederek elde edebilirsiniz.
taksim.0212 238 03 50 - 250 24 02
maslak.0212
328 40 13

karsiyakabeyoglu' Alıntı:
daha düşük cc olanlara bakıyorum usta. İstediğim 2000 olanlar. Ama aracın gerçekten çok iyi görünüyor. Ne kadar yakıyor?
degerli arkadasım cj bir tutkudur o bir hastalıktır.
aslan besleyende yemini düsünmez,ama emin ol 4200 cc bir cj asfalt kullanımda efendi kullanırsan 2000 cc arac tan az yakar.
cj ile ilgili formda cok fazla bilgiyi okuyabilirsin iyice bir arastır derim,
asfaltta seri kullanayım kacsında dersen alacagın cj 80 model ustu olsun 4 ileri sanzuman seri defransiyel

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR