Cj 5 Lpg ve Benzin Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,611
Ynt: Cj 5 Lpg ve Benzin Sorunu

LPG de hava filtresi ağzını kapatmadan randıman alanlar nasıl alıyor acaba ? Normalde karbüratörlü araçlarda hava filtresi ağzı hep kapatılır.
Benim CJ de öyle; hava filtresi etrafı bantlı ve hava giriş yerini yarı oranda kapatıyorum. Tabi bu sefer de araç fazla hava alamadığı için benzinde randıman vermiyor.
Eğer hava girişini açarsam bu sefer de LPG de araç yerinden bile zor kalkıyor. Çekiş çok düşüyor. Yok mu bu işin bir çözümü ?

Etiketler

isin tek cozumu nefis 95 oktan benzinle depoyu doldurmak ;D
bu arada yine benzine zam yapti dagitici firmalar.. 4 - 5 krs ufak ufak yola devam. nerdeyse 3.50 TL oldu 1 litre benzin :eek: Artik birsey soylemiyorum.... :mad: :mad:

ben artik bunlari takmiyorum hocam, takarsam moralim bozuluyor. isterlerse litresini 10.00 TL yapsinlar umurumda degil artik. icimden gecenler tahmin ediyorsundur ;)

vergilerde artmis benzinde, simdi haberler soyledi .. zam+vergi artisi ;D ;D ;D
aglama degmez hayat bu goz yaslarina ;D ;D ;D
sat kurtul, ne vergi ne benzin.. bunu yapmak lazim.. :-*

arkadaşlar aracım 1980cj 5 standart durumda lpg karburötörün hava ayar vidalarının birhayli altından takılı,hava filitreside kapalı yani lpgye yetecek en az hava alır ve en randımanlı çalışır durumda.benzin ayarınıda karburatördeki hava ayar vidalarından yaptım ve her iki konumdada çok iyi çalışıyor...lpg ile 40l depo ile 250 ile 300 km yol yapıyorum,benzini hiç ölçemedim:smiley: şu lpg tankının kapladıgı kayıp alanda olmasa bence harika bir yakıt.saygılar sevgiler hepinize mutlu yıllar....

son zamla bir depo lpg de sanırım 7lira daha arttı nasıl yeni yıl süprizi bu,imansız petrol zenginleri allahından bulsunlar tek lüksümüz şu arabalar yaptıklarına bak ne diyim bilmiyorum yazık ve yazık olmaya devam ediyor....

ozan, benzinden anahtarı ortaya aldığımızda karbürötödekir kalan benzini yakıp istop ediyor ise bu kesiyor demekmidir?yoksa başka bir konturol yöntemimi vardır...

Ynt: Cj 5 Lpg Ve Benzin Sorunu

merhaba, orjinal yeni karbirator cift bare 1980 model
omvl lpg var
benzinde mukemmel ayarlattım HAVA FİLTREM ORJİNAL VE ACIK.
bir faydası varmı bilmiyorm ama illaki artısı olmustur.performans buji ve 8.5 mm buji kablosu getirttim usa dan elektronik atesleme kullanıyorum.
lpg cim hava filtresini kapatmadan ayarladı nasıl yaptı orasını bilmiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR