CJ-6 Dik İinişlerde Vitesten Neden Atar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZGİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,552
G

GEZGİN

Ziyaretçi
Herkese iiyi günler aracımda vitesten atma problemi var rampa inişlerde oluyo çıkışlarda sorun yok şükür 1 veya 2ci vitesten rampa aşağı ayağımı frenden çektiğim anda atıyor bunun sebebi ne olabilir sizce bizim burlarda adam gibi usta yok kendi yapabileceğim bişeymi bu tarz işler elimden geliyo bilgisi olan varsa çok sevinirim teşekkürler?

Etiketler

Ynt: CJ-6 Dik İinişlerde Vitesten Neden Atar?

aynı sorun benim 4 dişlide vardı sekromeçli tip ise sekromeci değiştiriyorlar normal ise gurup dişlisi ve bozuk oln dişliyi değiştirip çözüme ulasılıyor

değerli cevaplarınız için teşkkürler araçtaki şanzıman cj-8 şanzımanı arazi vitesindeyken atma görmedim 2 çekerdeyken atıyo bu sorunun hallolması için şanzımanın inmesine gerek varmıdır bilen olursa cevap verirse çok memnun olurum..

lionehart' Alıntı:
aynı sorun benim 4 dişlide vardı sekromeçli tip ise sekromeci değiştiriyorlar normal ise gurup dişlisi ve bozuk oln dişliyi değiştirip çözüme ulasılıyor
ben gene söylüyorum tabiki sanzımanın inecek metal sonuçta aşınabiliyor dişliler aşınmıştır değiştir düzelir

şanzuman inecek

senkromeçler çatallar ve grup dişlilerine bakılacak aşınmış olanlar değiştirilecek yerine takılacak dik yokuştan inilirken 1. vitese alınıp yavaş yavaş ayak gazdan frenden çekilmiş vaziyette inilirken çekirdek çitlenecek

lütfen ustaya söyleyin sadece 1. ve ikinci vitesten atıyor diye onlarınkini değiştirmesin diğer vitesinkini de değiştirin ki şanzuman indirmek 100 tl (niva için antakya fiyatı) ama senkrımeç ve çatallar 15 er tl dişliler aklımda kalmamış

o size abi sağlam bunlar daha gider dese de siz değiştirin

kolay gelsin

Değerli cevaplarınız için hepinize çok teşekkürler uygun bir zamanda baktırmayı düşünüyorum herkese hayırlı günler.

dişlilerin takılı olduğu ortadaki milin tırnakları aşınınca veya kırılınca oluyor. orjinal parça kullanmanızı tavsiye ederim, yan sanai çok sert oluyor ve kırılıyor. bizimkinden aldığımızda yan sanayiymiş inişlerde 2den atıyordu değiştirince düzeldi ama şimdi de geriden zorlayınca atıyor. şanzıman bog wagner sr4'se bir daha aynı sorunu yaşamamak istiyorsanız t-176, 177 veya 178 edinmeye çalışın.

biri şanzumanmı dedi :smiley:
arkadaşlar benimde 74 model cj 5 de 3 ileri şanzumanımda sadece kalkarken cartlayarak 1 vitesten bazen atma yapıyo .
elle bastırırsan atnıyo sanki bi dişlinin otırmasını elinde kilik sesiyle viytes hissettiriyo
rampa aşagıda atmıyo komprasördeyken sadece oda bazen kalkarken yorumlarınız nedir

deniz ali abimin yanına uğrarsan 1 vitesde neler var katalogdan bakarsınız hatalı teşhis koymazsınız böylece muhtemelen 1 vites dişlisinde sorun var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,324
Kayıtlı Üye Sayımız
166,875
Kaydolan Son Üyemiz
jasonsmithh1964

Geri