CJ 8 Aldım Emeği Geçen Herkese Teşekkürler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çağdaş BOZTEMİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,627

Çağdaş BOZTEMİR

Hayat cesurlarındır
Yer
KARŞIYAKA
(GARAJ bölümüne "tanışma" bölümüne yazdığım yazıyı teşekkür etmek için kopyalıyorum)

Gezenbilir ailesinin önünde saygıyla eğilerek merhaba!
Çağdaş Boztemir,yaş-38,evli,2 çocuk,İzmir Atatürk Lisesi,9 Eylül Denizcilik Fakültesi,serbest meslek(perakende ve toptan elektronik,b.eşya,tekstil,hayvancılık )KARŞIYAKA-İzmir
Daha evvelde; anıların,tekniğin,adreslerin,tecrübenin,nerede-nasıl'ın tartışıldığı paylaşıldığı birçok sitede çok vakit geçirdim.Diğer sitelerinde formatı aynen gezenbilir gibi idi ama buradaki "paylaşım şekili" "ciddiyet"ve "yazı dili"hepsinden ayrı.Gezenbilir'e her girdiğimde konu ile aradığımı bulamasam bile(ki bunun olması imkansız gibi birşey) yazıların arasında dolaşırken az evvel yazdığım üç özellik ayrı bir eyif veriyor insana emeği geçen mesaj atan herkesi saygıyla selamlıyorum.
Gece yanımda davul çalsanız uyanmam ama racing motor sesine 17.kattan uyanırım...amaaa evlenip çocuk sahibide olunca 2 tekerle yolları ayırdık.Racing motor kullanınca herşey yavaş geliyor insana bari mecburen yavaş yapılan birşeyler yapayım dedim ve aranızdayım.Off road!:smiley:Yakın arkadaşım ve kayınbiraderiminde baskısı ile off road'a başladık...
Teknik ve Garaj bölümünü ezberledikten sonra daha evvelde amerikan kullandığım için Jeep Cj 8 aldım,bilmesenizde Cj 5,Defender,Lada,Disco,vs... sahiplerinin benim için verilmiş" gizli kararı" bu oldu.Gizli karar diyorum çünkü o kadar çok ve dikkatli okudumki yazdıklarınızı kafamda cj 8 şekillendi.Bunu siz yaptınız,bakalım iyi mi ettiniz:smiley:)

Profesyonelce hazırlanmış; Kurucularına teşşekkürler,
Çok emek harcanmış,ama gizli kalmamış; Özellikle garaj bölümünde uzun ve detaylı anlatımlarıyla anlatan üyelere teşekkürler,
Araştırılmış ,uygulanmış, yetmemiş tekrar tekrar denenmiş; Teknik bölümde defalarca sorulduğu halde "herşeye" bıkmadan cevap veren tüm deneyimlerini içtenlikle paylaşan üye arkadaşlara teşekkürler.

Şimdi Garaj;
Aracı İstanbul'dan Ceyhan-Can kardeşlerden satın aldım buradan sevgilerimi iletiyorum,
Araç Jeep cj 8,1983 jant-lastik hariç bugüne kadar hemen hemen orjinaline sadık kalınarak yenilenmiş.
4200 cc 6 silindir,
Ana şanzıman T-176
Ön dana 30
Arka AMC 20
Lastik 33'' marshall M/T

[attachment=1]

17062010191.jpg

Etiketler

Ynt: CJ 8 Aldım Emeği Geçen Herkese Teşekkürler

Araçta ufak tefek yapılacaklar vardı bunları hallettik sayılır;
İvedi yapılanlar;
-Siinyaller çalışır hale geldi
-Emniyet kemerleri 4 kollu olarak yenilendi (yarış koltuğu var)
-Rot amortisörü patlamıştı,değişti
-Alt takım ayarları ve yağlanması yapıldı
-ÇİN MALI DİREKSİYON BİR KÖŞEYİ DÖNERKEN KIRILDI SAKIN KULLANMAYIN! Yeni direksiyon alıp taktık.(kırılanın fotograflarını göndereceğim)
-Krom tampon söküldü orj. düz siyah tampon takıldı(fotograftaki krom-nikel...)
-Eksoz (orta susturucu yerine geçen parça-adını bilemiyeceğim) tıkanmıştı,tamir oldui

Yapılacaklar;
-Ön çerçevede çürükler var, yenisi geldi takılacak
-Vinç aldımi(12000lb)vizeden sonra takılacak.Vinçlerken tek akü yeter mi bilemiyorum?Yorumunuz?-LPG beyni yeni tip ile değişecek

Düşünülenler;
-Diferansiyel kilidini çok merek ediyorum başka arçlarda tecrübe imkanım olursa takmayı düşünüyorum.Yalnız bir arkdaşım hem öne hem arkaya takmalısın tek arkaya takarsan tüm yük arkaya biner buda arka aksa haddinden fazla yük bindirir dedi yorumlarınızı bekliyorum
-33'' lastik aracı bayağı yükseltmiş bu arazide yetmez ise istemeye istemeye yükseltebilirim.Fikirleriniz?

Araç genel olarak diri;Motorun sesi,hızlanması inanılmaz,vitesler sorunsuz çalışıyor,arazi vitesi sorunsuz,frenler mükemmel,Km sayacı,kalorifer,silecek,silecek suyu,el freni,merkezi kilit,iç aydınlatma lambaları,... vs...herşey canavar gibi...

Yukarıda sorduğum sorularıa teknik bölüme yazsaydım daha iyi olcaktı, yeni üyeyi idare edersiniz bu seferlik ::smiley: demi?

[attachment=1]

[attachment=2]

17062010189.jpg

17062010191.jpg

aracınız hayırlı uğurlu olsun çok diri ve temiz duruyor kazasız belasız kullanın.
bence yüksekliği şuan çok fazla değil ilerirde kendi isteğinizle biraz daha yükselteceksiniz (yükseldikçe gözünüze daha hoş gelecek ;) )
kilit konusunda duyduklarınız bana çok mantıklı gelmedi sadece arkaya %100 taksanız yeterli olur kanatindeyim. extrem offroadlar düşünüyorsanız ön kilit size kalmış
vinç-akü problemi için yüksek amperli veya optima akü kullananlar vardı. kullananlardan bizzat yorum almak daha faydalı olacaktır

optima.jpg

Çağdaş Bey tekrar hayırlı olsun.İyi günlerde bol çamurlu günlerde kullanırsınız inş :smiley:

Yeni resimlerini mutlaka bekliyoruz

Sevgiler
Can

hayırlı lsun kardeşim seçimin cok guzel harika begendim allah kazasız belasız kullanmalar nasip etsin kim ne derse desin jeepi kullanıcak olacak lan sensin istedigi lastigi attırabilirsin
kısa jeeplere benzemez uzun şaseler her zaman daha iyi olur rahat edersin bir de ona ford makası attır olsn taksi gibi

Merhaba; Aracınız hayırlı olsun.
Temiz ve diri gözüküyor.
Kazasız belesız binmeniz dileğiyle.

vinç için bence akü ne olursa olsun şarz dinomasını en az 90 Amperlik olaması gerekiyor akü her zaman fuel dolu olsun (yani 13,5 volt)
orjinal dinomaların şarj ampereleri düşük geliyor

hayır uğurlu olsun aracınız harika görünüyor.sevgiyle başlayan saygıyla temeli sağlamlasştırılan bir yola girmişsiniz..başarılar..CJ8 harika bir seçim tebrikler..severek kullanıyorum cj8'imi..

hayırlı uğurlu olsun ALLAH kazadan beladan korusun.

araç cok güzel duruyo güle güle kullanın allah kaza bela vermesin

Hayırlı olsun ,rahat ve konforlu bir araç..

quad' Alıntı:
Hayırlı olsun ,rahat ve konforlu bir araç..

Teşekkür ederim,
Benim jeep'te 33 lastik var ve sürtme yapıyor.Aracı çokda kaldırmak istemiyorum.Yükseltme kiti kullanmadan yapabileceğim birşeyler var mı?(takozlarla yükseltmek gibi....)

Ben söyleyecektim o lastikler bana sürtecekmiş gibi geliyor diye ama, moralinizi bozmamak için sesimi çıkarmadım :smiley:
Makaslara kavis verdirip, kupa takozlarınızı poliüretan ve daha yüksek olanlarla değiştirirseniz;
En masrafsız yoldan sürtünmeyi önlemiş olursunuz.

Yok yok ne moral bozması cj'nin keyfini lastik sürtmesi nasıl kaçırsıın:smiley:))

Şaka bir yana lastik hem üst tabanından hemde iç omuzdan sürtüyor...Kavis verdirmek ısıtarak yapılan bir işlem zannedersem?Takoz dediğinizde salıncakların orta noktasından yükseltmek için gereken aparat(sert lama demiri vs...)demi?
Bunları yapınca değişiklik yapacağım aracın etkilenecek başka bir yeri var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.