Cj 8 Hakkında Yardım !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oweRR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,323

oweRR

Yeni Üye
Herkese Selam

Kısa bir süre önce CJ8 alarak aranıza katıldım. :smiley: Bu konuda çok bi tecrübem olmaması nedeniyle sizin yardımınızla bilgi edinmek istiyorum. Aracın üstünde fazla miktarda oynama yapılmış. Bu nedenle tecrübeli arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum...
1) Aracın kupası arka tarafından kısaltılmış ve kupa komple yukseltilmiş bunun yararı zararı olur mu?
2) Aracın şanzımanı difransiyeli motoru orjinal midir değilse hangi model nedir nasıl anlarım. ( Aracı jeep ustasına götürdüm gerekli bakımlarını yaptı motoru yürürü iyi durumda dedi muayeneden yeni geçmişti araç )
3) Bazı araçlarda başka şaselere başka araçlar toplandığını öğrendim bnm arabam ruhsatta 82 model cj 8. 82 cj8 de olması gereken standart motor şasi şanzıman vs. seri numaraları var mıdır varsa nelerdir ?

Etiketler
Ynt: Cj 8 Hakkında Yardım !!!

oweRR' Alıntı:
Herkese Selam

Kısa bir süre önce CJ8 alarak aranıza katıldım. :smiley: Bu konuda çok bi tecrübem olmaması nedeniyle sizin yardımınızla bilgi edinmek istiyorum. Aracın üstünde fazla miktarda oynama yapılmış. Bu nedenle tecrübeli arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum...
1) Aracın kupası arka tarafından kısaltılmış ve kupa komple yukseltilmiş bunun yararı zararı olur mu?
2) Aracın şanzımanı difransiyeli motoru orjinal midir değilse hangi model nedir nasıl anlarım. ( Aracı jeep ustasına götürdüm gerekli bakımlarını yaptı motoru yürürü iyi durumda dedi muayeneden yeni geçmişti araç )
3) Bazı araçlarda başka şaselere başka araçlar toplandığını öğrendim bnm arabam ruhsatta 82 model cj 8. 82 cj8 de olması gereken standart motor şasi şanzıman vs. seri numaraları var mıdır varsa nelerdir ?
Hayırlı olsun
Öncellikle aracınızın resimlerini yükleyebilirmisiniz.

Araç kaç kaç motor ve kaç ileri

teşekkür ederim cvp için.
araç 1982 cj8 4.2 motor 4 ileri şanzıman

IMG_0113.JPG

benim de niyetlenip almadığım,gölcükteki cj yi almışsınız,15 bine veriyordu galerici,bir türlü organize olamadığım için kaçmıştı,hayırlı olsun,bende merak ediyorum cevapları

omnitemporal' Alıntı:
benim de niyetlenip almadığım,gölcükteki cj yi almışsınız,15 bine veriyordu galerici,bir türlü organize olamadığım için kaçmıştı,hayırlı olsun,bende merak ediyorum cevapları
umarim dha iyisinin sahibi olursun :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve aracınız hayırlı olsun.
sorduğunuz sorulardan aracınızla alakalı epey tereddütünüzün olduğunu hissediyorum. aracı artık almışsınız aracın geçmişini kurcalamak yerine zevkini çıkarmaya başlayın. etrafınızda söylenenlere de takılmanın pek anlamı yok.
aracınızın kupası kesilmiş CJ 7.5 tabir edilen forma getirilmiş. aracını bu hale getirmek için bi kucak para harcayanlar var siz hazırını aldınız bence bu durum olumlu. bence kupa bu ölçülerle her şartta kullanışlı halde. (offroad, kamp, şehiriçi dahil.)
aracınızı teknik olarak daha iyi tanımak için CJ konularını bol bol okuyun. zamanla çok şey öğreneceksiniz ve doğrularla aracınıza müdahale edip daha çok seveceksiniz.

CJ nizle mutluluklar dilerim

Cok tesekkur ederim. Bnde cok takintili degilim ama bilgi edinme amcli sordum. Yazilanlardan anladgm kadaryla bunlar biraz onemli konular ve bn kendi aracimin ustundekiler hakkinda pek bilgi sahibi degilim. :smiley: Yillarca motosiklete bindm ailevi nedenlerle oyuncak degistirmem gerekti. :smiley: cj cok eglenceli geldi su ana kadar aldgm keyif tatmin edici sayenizde okuduklarimla dahada eglenceli olacak gibi :smiley: Tesekkur ederim tekrar :smiley:

oweRR' Alıntı:
Cok tesekkur ederim. Bnde cok takintili degilim ama bilgi edinme amcli sordum. Yazilanlardan anladgm kadaryla bunlar biraz onemli konular ve bn kendi aracimin ustundekiler hakkinda pek bilgi sahibi degilim. :smiley: Yillarca motosiklete bindm ailevi nedenlerle oyuncak degistirmem gerekti. :smiley: cj cok eglenceli geldi su ana kadar aldgm keyif tatmin edici sayenizde okuduklarimla dahada eglenceli olacak gibi :smiley: Tesekkur ederim tekrar :smiley:

Siz ilk yazdıpınızda araç kesilmiş diyince bu araba olduğunu tahmin etmiştim.
Bu cj8 den kesilme bir araç, orjinallik açısından tabiki tavsiye edilmesede kullanışlılık açısondan bence sorun olmayan ve işlevsel bir iş yapılmış ( tabi işçiliği bilemiyoruz nasıl yapmışlar)
yanlış hatırlamıyorsam.şanzıman arızasından dolayı 4 ileri başka bir şanzıman takılmıştı bu araca

Fiyatına göre eder bir araçtı hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR