CJ Restorasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan henc288 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,193

henc288

eşek ölür semeri kalır insan ölür eseri kalır
Yer
Şile/İSTANBUL
Web
hotmail.com
Hepinize selamlar.CJ hakkındaki tüm yazılanları okudum.Teknik,garaj vs...Aracım 79 model 3 ileri (T-150) şanzumanlı
1-)Aracım normal direksiyonlu,ben hidrolik direksiyon takmak istiyorum ama jeepten anlayan çoğu kişiler araç gezme yapar diyorlar.Kendi tecrubelerime görede gezmeyi direksiyon amartisörü kesmesi lazım.Gezmesinin sebebi arazi taşıtlarının rot sisteminin ön tarafta olması,normal araçlarda dingil in arka tarafındadır.Hidrolik direksiyon CJ kullanan arkadaşların önerileri ,görüşleri nelerdir.
2-)Aracımda şu an 31.10,5.15 lastikler 6' jant var, 33.12,5.15 lastik 10' jant takmak istiyorum,difransiyel oranım 41.10 .aracın performansını nasıl etkiler bilemiyorum.Cj verilerine göre normal gözüküyor,kullanan arkadaşların yorumlarını almak istiyorum.
3-)Aracımda geniş tip (CJ8) difransiyeller var,dodikleri değiştirmek istiyorum,fakat 7' CJ dodikleri çok bicimsiz görüşleriniz.
hepinize saygılar. resim aracımın eski resmidir,restarasyon bitince yeni resimleri yükleyeceğim.

tara0002.jpg

Etiketler
Ynt: CJ Restorasyonu

Halit arkadaşım merhaba;

çok zorlu bir yoldasın haberin olsun. Aynı yola ben 1.5 sene önce girdim. Kimseyi dinlemedim çok kazık yedim. Neyse, benim aracım 1960 model willys'ten dönme CJ5. lastikler 33x12.5xR15 10''. hidrolik direksiyon var . gezme olayı doğrudur biraz kasisli yollarda asfaltta yapıyor. ama alışıyosun fakat aracı daha dikkatli kullanman gerekiyor. bu arada 33' lastik arabayı gerçekten gösteriyor. ama hidrolik yapmazsan bu sefer asfaltta resmen kol yapıyosun. aracımda 4'' yükseltme kiti var skyjacker. aracın tamamı fiber yarış için düzenlenmiş eskiden. dodiklerde fiber benim. ona rağmen kestirmek zorunda kalacağım herhalde çünkü içerden dodikler resmen eridi arazide sürtünmeden . araç çok yükseldiği için acaip yatıyor zorlu parkurlarda.aracın bi resminide ekliyim ama bu son hali diil. yarın son halinide koyarım. saygılar kolay gelsin.

P9230051o.jpg

buarada ayna mahruti yetmiyor 4.10 33''i pek taşımıyor. asfaltta sorun yok ama arazide rampalarda araç 2. viteste bayılıyor. ben 4.88 yapmayı düşündüm. fakat bu seferde araç sırf torka biniyor 70-80 km yi geçemiyosun hız düşüyor.

ben 15 senedir cj kullanıyorum en ufak gezme sorunum yok.
gezmeyi kesmek için direksiyon amortisörü tavsıye ederim
bir de cj ye her hidrolik direksiyon olmaz. piyasada cok sonradan takma hidrolik direksiyon dolu.
hidroliik direksiyonun turu önemli eger sızınkı kısa kur direksiyon ise yani tam sağdan tam sola 2,5 tur un altında dönüyor ise ondanda olur. genelde sonradan chevrolet hidrolik direksiyonu takılıyor ondan oluyor. ayrıca burcları polürethan takın oda gezmenin azalmasına yardımcı olur.
aracın fabrikasyon hidrolik direksiyon varsa tur sorunu olmaması lazım.

yükseltilmiş ve büyük lastik kullanılmış cj lerde yolda gezmenin engellenmensi için pitman kolunun değişmesi farz derim.

slm zor ve meşakatli bi yoldasınız kolay gelsin gezme sorununuzla hidrolik direksiyonun bi alakası olmaz iyi bi ustaya yaptıracagınız işlemerle bu sorunu çözersiniz ama bu ustayı bulabilirmisiniz onu bilemem bu arada nerde aracı topluyorsunuz ?
cj 8 dif versa aracınızda dodik sorununuzun çözümüiçin yardımcı oluruz

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44251.0

eger hidrolik direksiyon kısa turlu ise olur
yani hemen ufak bır hareketle sağ sola dönüyorsa yolda geziyor hissi verir.

Ben CJ yi 8 senedir kullanıyorum, 2002de kendi atölyemde sıfırdan topladım,ama üzerinde şu an normal direksiyon kutusu var.Yani boyası hariç ustalarla işim yok,ben herşeyini yapıyorum,daha önce 7 sene land kullandım,onuda sıfırdan kendim toplamıştım,ama land çok aynı kağnı arabası gibi geldi ve gösterişşiz ve fazla modifikasyona gelmediği için sattım.CJ ye 10.000$ masraf et üzerine bir 10.000$ daha kaldırıyor ve sonu yok.Birde görselliği çok güzel,bilmiyorum belki ben çok seviyorum.Koyacağım direksiyon orjinal ben aracıma uydurma hiç birşey takmam,sonuçta hobimi tatmin ediyorum,aracımda gaz bile yok.Sonuçta bütün jeep parçacılarını (Ulus oto hariç)hepsini şahsen tanıyorum.Hepinize saygılar. Hayırlı kandiller.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.