Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese selamlar cj aracım şase numarasını bulamıyorum aracın üstünde muayeneye götürücem malum tüv sorun yapar diye düşünüyorum bu araçlarda şase numarasının tam yazdığı yer neresi acaba neresinden bulabilirim?
arka sağ tarafda lastiğin orada sasenin üstünde
lastiğin oradan kafayı uzatıp bakmak lazım
görmek zordur temizledin numaranın açığa cıkmasını sağlayın öyle gidin
birde büyük lastık varsa kafanız sıgmaz lastıği sökmek gerekir.
Ayrıca ilk 2 ve son 4 rakam ve harflerden oluşur. toplam 6 hanedir. Şasi numaranız ruhsatta yazan 10 hane sanırım. Genelde sorun çıkarırlar. Ankara ve Gaziantep öğrendi. Kocaeli de öğrenmiştir herhalde..
Değerli cevaplarınız için çok teşekkürler araç toplanıyo kaportada oralarada hep zift atıldı umarım bulabilirim başka fikirleri olan varsada yazarlarsa memnun olurum...
Benim araçta zamanında ziftlenmiş bi resim felan koyabilirmisiniz muayenem bitik bu ara yaptırcam inşallah. Tam yerini bilelim ona göre kazıma işlemi yaparız. Tüp tankının da tarihi dolmuş mecbur değişcez. Bu ara Cj uğraştırcak beni...
selam arkadaşım numara işini neyaptın acaba bende 77 cj 5 aldım muayeneye gidicem fakat ruhsatta 13 hane şasede 7 hane sonuç ne oldu yazarsan sevinirim
daha gidemedim. bugün yarın gidicem ama şase numarası kafama takılıyo ama öyle yada böyle yaptırcaz bu işi. en iyisi muayeneye gidip ordaki görevlilerin yönlendirmesi olacak galiba...
Abi yarın Hadımköy Tüvtürk'te saat 13:00 de randevum var bakalım ne olacak görcez
Merak edenler gelip görebilir biletler ücretsiz
Aynen profil resmindeki haliyle gideceğim. Çalışmayan bir yeri yok. Tek korkum öndeki tampon farların önüne geliyor bakalım bişe diyecekler mi ?
abi nedir durum benimde muayenem var yakinda yaptiriyorum sagini solunu ama korkuyorum sacma sapan seyler cikarirlarmi diye bilemiyorum lutfen bilgilerini paylasirmisn tskler
Abi arka sağ tekerleğin üstünde tam şasenin yukarı doğru kamburlaştığı yerde, kamburun tepesinde. Görmek için kafanızı lastiğin üstünden araya sokmak gerekiyor. Aracınızda yeterli yükseltme yoksa lastiği sökmeniz gerekebilir...
arkadaşlar kocaeli tüv de sorun yok motor içi ön gögüste fren merkezinin yanında alüminyum etiketteki numara yeterli oluyo şasedekine hiç bakmadılar bile zaten çoğu şase no eksik tereşeli değilse birde cj8 i olan arkadaşımızın sorduğu silecek motoru üzerindeki de şase nosu burdaki arkadaşta cj8 inde 3 tane numara var 1-ön motor içi, 2-silecek motor üstü, 3-arka sol şase üstü
Cj 5 lerde Sağ arka tekerin üzerindeki kavisin üzerinde ilk iki hane ile son dört hane yazmaktadır, orjinali budur bütün muayene istasyonlarının yani tüv lerin bunu herkesten daha iyi bilmeleri gerekiyor.Ama ne yazıkki bir türlü öğrenemediler.Cj sahibi arkadaşlardan ricam bunu istasyonlara iyi bir şekilde anlatıp ikna etmeleridir.
Biz bunu anlattık ve muayeneden araçlarımızı geçirdik.