CJ Toplama Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,643

PrometheusTR

BMW R1200GS & T5 CamperVan
Yer
İstanbul
Bu aralar eski CJ sevdam tekrar alevlendi ve bir CJ almak istiyorum. Önceliğim 6 ve 7, sonra olmazsa 8. 5 düşünmüyorum :smiley:

Yapısız bir araç buldum başka bir şehirde. Farklı bir şehir olduğu için, tanıdığım usta vs. yok orada. Bu yüzden eğer anlaşırsak kendim bakıp, alıp geleceğim.

Araç 78 model Cj6, sahibi araç hakkında hiçbir şey bilmiyor çünkü alacak karşılığında almış bu aracı. Vitesleri 3 vitesmiş (bu üzerinde SR4 olmadığını ifade ediyor sanırım bize). Arazi vitesi vs. sorunsuz çalışıyor demiş aldığı kişi. Ama yine tekrar ederim ki sahibi anlamıyor hiçbir şeyden.

En kötü senaryoyu düşünürsek, yani bu aracın ölü olduğunu düşünürsek ortalama bana ne masraf çıkarabilir?

- mesela komple motor ne kadar tutar?
- arazi ve normal şanzumanın yenisi ne kadar tutar?
- elektrik tesisatı full elden geçse ne tutar?
- kaporta full boyanacak orası kesin, çürük vs de çıksa ne tutar?
- tentesi kötü durumda, yeni tente diktirmek istesem ne tutar?
- fren sistemleri, disk frene çevirme, westinghouse falan ne tutar?
- diferansiyel kilidi, hub vs. ne tutar?
- orjinal göstergeler, düğmeler vs. ne tutar?

Sanırım bunlar dışında araçta önemli bir şey kalmadı :smiley: Koltuklar vs. var onu da ben hallederim sanırım.

Soruyu sormaktaki amacım şu ki, bu aracı topladığımda bana çıkacak ortalama toplam maliyet neyse, ona göre pazarlık edeceğim. Olumlu çıkanlar da yanıma kar kalır artık :smiley:

Birçok başlıkta araç toplayanlar olmuş ama genel bir fiyat listesi göremedim baktıklarımda.

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: CJ Toplama Hakkında

mesela komple motor ne kadar tutar?...................3.000
- arazi ve normal şanzumanın yenisi ne kadar tutar?............2.500
- elektrik tesisatı full elden geçse ne tutar? .................... 1.200
- kaporta full boyanacak orası kesin, çürük vs de çıksa ne tutar?...............3.000
- tentesi kötü durumda, yeni tente diktirmek istesem ne tutar?................2.700
- fren sistemleri, disk frene çevirme, westinghouse falan ne tutar?.............1.700
- diferansiyel kilidi, hub vs. ne tutar?...............2.500
- orjinal göstergeler, düğmeler vs. ne tutar?...........2.000

20.000 tutar. aracı aldığın arkadaş sana ödeme yapmalı ;D

jeep' Alıntı:
20.000 tutar. aracı aldığın arkadaş sana ödeme yapmalı ;D

;D ;D çok güldüm yau ;D

valla çıkan sağlam şeyleri düşeceğiz artık hesaptan :smiley:

sizce şanzuman sistemi nedir bunun? adama özellikle sordum, 3 ileri dedi bana. SR4 değil sanırım (sr4 için çok sorunlu diyorlardı da)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-acil-satilik-cj-6-63981187/detay/#close

bahsettiğimiz araç bu sanırım..

bence cj-6 da T150 vardır. 78 ve 79 larda 3 ileri çıktığı oluyor. cj-5 den uzatma da olabilir.. yan sactan dalgalanma var.. başlangıç olarak iyi bir araç olmayacaktır..

jeep' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-acil-satilik-cj-6-63981187/detay/#close

bahsettiğimiz araç bu sanırım..

bence cj-6 da T150 vardır. 78 ve 79 larda 3 ileri çıktığı oluyor. cj-5 den uzatma da olabilir.. yan sactan dalgalanma var.. başlangıç olarak iyi bir araç olmayacaktır..

evet evet, özel mesajda da belirtmiştim araç bu. tüh ben de heveslenmiştim vallahi.. başka bakacağız o zaman...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR