CJ ye Yakışan Tampon?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzne Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,238

kuzne

Kamp III
Yer
istanbul kurt köy
merhaba arkadaslar bi cj ye böyle bir tanpon nasıl ? bana fikirlerinizi yazarmısınız kendi atölyemde. benim cj ye yapacağım sizce nasıl olur fikirleriniz benim icin cok önemli

tanpon.jpg

Etiketler

Ynt: CJ ye Yakışan Tampon?

çok güzel bence,güzelliği yanında iyi düşünülüp ,teknik olarak çalışılıp üretilmiş bir tampon,arazide çok üzmeyecek model bence,şimdiden kolay gelsin imalatınız :smiley:

valla yakışmış... atölye istanbuldaysa yardıma gelirim... aradan benim discoya çıkarırız ;D ;D

tampon gayet güzel görünüyor, birkaç foto daha olsaydı daha detaylı bakardık, sen tamponları yap, biz sonra müşteri olalım, kolay gelsin.

Zevkler ve renkler tartışılmaz diyeceğim söze başlarken ve bana gore bu tampon bu CJ ye pek yakışmamış.
Benim yakıştıramadığım nokta ise şu şekilde,
resimde gorunun CJ gerek lastikleri, gerek ise yükseltilmesi ile standardın dışında iri bir araç haline gelmiş.
Üzerine eklenen tampon ise cok ince ve cılız duruyor, saki yuzu cok toplu olan birinin incecik bir bıyık bırakması gibi:smiley:
Bu benim gorusum tabii ki...
Bana gore on alın kalınlığının ve kalın olan kısmın genişliğinin bir miktar daha arttırılmasında fayda var derim.
Kalın kısmın uzunluğunun farları dış cizgileri hızalarına kadar gelmesi ve daha sonra inceltilme işleminin yapılması durumunda sanki daha hoş durur gibi.

Biraz uzattım galiba kusura bakmayın.
Saygılar,

Burak

Anlatmak istediğim aşağıdaki fotodaki gibi
ama cok kötü bir çizim oldu acele ile, kimse kusura bakmasın lütfen.

Capture.jpg

CJ ye yakışan orjinali...

Vinci saklamışlar içine...Vinç te CJ'nin heryanı gibi ulaşılması rahat olması lazım...bataklıkta yüksek eğimde inişlerde vinç ağzı kapanıyor çamurdan topraktan yüksekte durması herzaman daha iyi...

Yeni bir tampon yapılacak ise lastik önlerinin açık olması gerekir bence... ;)

Tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz...

Örnek olarak beyendiğim bir model... ;)

13868_167324701701_564016701_2701154_5696370_n.jpg

n564016701_959244_6276.jpg

güzel tampon yakışır.ektekilere de gözatın.

hangi modeli yaparsanız yapın vinç takacaksanız sarma tanburu açıkta olsun..tampon içi kapalı kutu vinç montajlarında sürekli üstüste sarma ve sıkışma problemi yaşarsınız..

selamlar

7G8FHA1PHVQWV5EV3W.jpg

29101120026_large.jpg

cabin_muskeg_winch.1024x768.jpg

3250750012_59a3b59aed_b.jpg

tan-jeep.jpg

Orjinal tampon en güzeli. Ama resimdeki Wrangler'ın tamponuda güzel warn tamponlar gibi.
Keşke bizimkide orjinal olsaydı :'( Niye değiştirme gereği duymuşlar, anlamış değilim.

ilginize teşekkürler arkadaslar tanpona bir kac güne kadar baslarım. tabiki aracın orantısına göre olacak . ve hidrolik vinc sisteminide kendim yapacagımdan her olası problemi hesaplayarak yapmayı pilanlıyorum 5000 kğ koparma gücüne sahip bir makina yapacagım . ben bi bitireyim isteyen beyenen arkadaşlara elimden gelen yardımı esirgemeyeceyime emin olabilirsiniz

bende burak beyin fikirlerine katılıyorum tampon aracın ebatlarına uygun olmalı diye düşünüyorum burak beyin cizdiği resimdeki gibi boyu biraz daha kısa olabilir lastiklerin önünü kapatmaması açısından saygılar

Bu benim daha hoşuma gitti.
Genede bir onerim olacak, kusuruma bakmazsanız. Tampondan çıkan dikmeler sinyallerin hızasına çıkmasın derim, biraz daha kısa olması sanki daha kaslı bir goruntu verecek gibi.
Saygılarımla,

Burak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri