Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaslar bi cj ye böyle bir tanpon nasıl ? bana fikirlerinizi yazarmısınız kendi atölyemde. benim cj ye yapacağım sizce nasıl olur fikirleriniz benim icin cok önemli
çok güzel bence,güzelliği yanında iyi düşünülüp ,teknik olarak çalışılıp üretilmiş bir tampon,arazide çok üzmeyecek model bence,şimdiden kolay gelsin imalatınız
Zevkler ve renkler tartışılmaz diyeceğim söze başlarken ve bana gore bu tampon bu CJ ye pek yakışmamış.
Benim yakıştıramadığım nokta ise şu şekilde,
resimde gorunun CJ gerek lastikleri, gerek ise yükseltilmesi ile standardın dışında iri bir araç haline gelmiş.
Üzerine eklenen tampon ise cok ince ve cılız duruyor, saki yuzu cok toplu olan birinin incecik bir bıyık bırakması gibi
Bu benim gorusum tabii ki...
Bana gore on alın kalınlığının ve kalın olan kısmın genişliğinin bir miktar daha arttırılmasında fayda var derim.
Kalın kısmın uzunluğunun farları dış cizgileri hızalarına kadar gelmesi ve daha sonra inceltilme işleminin yapılması durumunda sanki daha hoş durur gibi.
Vinci saklamışlar içine...Vinç te CJ'nin heryanı gibi ulaşılması rahat olması lazım...bataklıkta yüksek eğimde inişlerde vinç ağzı kapanıyor çamurdan topraktan yüksekte durması herzaman daha iyi...
Yeni bir tampon yapılacak ise lastik önlerinin açık olması gerekir bence...
hangi modeli yaparsanız yapın vinç takacaksanız sarma tanburu açıkta olsun..tampon içi kapalı kutu vinç montajlarında sürekli üstüste sarma ve sıkışma problemi yaşarsınız..
Orjinal tampon en güzeli. Ama resimdeki Wrangler'ın tamponuda güzel warn tamponlar gibi.
Keşke bizimkide orjinal olsaydı :'( Niye değiştirme gereği duymuşlar, anlamış değilim.
ilginize teşekkürler arkadaslar tanpona bir kac güne kadar baslarım. tabiki aracın orantısına göre olacak . ve hidrolik vinc sisteminide kendim yapacagımdan her olası problemi hesaplayarak yapmayı pilanlıyorum 5000 kğ koparma gücüne sahip bir makina yapacagım . ben bi bitireyim isteyen beyenen arkadaşlara elimden gelen yardımı esirgemeyeceyime emin olabilirsiniz
bende burak beyin fikirlerine katılıyorum tampon aracın ebatlarına uygun olmalı diye düşünüyorum burak beyin cizdiği resimdeki gibi boyu biraz daha kısa olabilir lastiklerin önünü kapatmaması açısından saygılar
Bu benim daha hoşuma gitti.
Genede bir onerim olacak, kusuruma bakmazsanız. Tampondan çıkan dikmeler sinyallerin hızasına çıkmasın derim, biraz daha kısa olması sanki daha kaslı bir goruntu verecek gibi.
Saygılarımla,