CJ ; Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,411
Ynt: CJ ; Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar?

selamlar ... teorik aşamada olan hibrit bir araç planım var unımog için düşünüyordum fakat sizin araç tam demonte durumda olduğu için ölçmesi ve kontrol etmesi oldukça kolay olacak...teorim şu şanzumandan alınan dönme hareketi hidrolik bir pompayı çevirecek ve basınçlı bir hidrolik hattı besleyecek....bu hidrolik hattından alınan hidrolikle istediğimiz yerlerde hidrolik motorlar vasıtası ile tekrar dönme hareketi elde edilecek... yani diferansiyel hidrolik bir motor ile çalışacak...forkliftlerin yürüyüş motorları gibi...böylelikle şaftlara ihtiyaç kalmayacak ...dingiller yada karpuzlar ile oynamaya gerek kalmadan yükseltme işi çözülebilir....hidrolik valfler ile ön yada arka dingil seçimi yapılabilir.2 çeker dört çeker seçimi gibi...

Etiketler

:smiley: Kulağa hoş geliyor. Benden ne isterseniz elimden geleni yaparım, CJ maslak sanayide isterseniz buyrun üzerinde konuşalım, ölçelim, hem ustam/abim/kardeşim fikir söylesin....çok sever böyle işleri... :smiley:

davetin için teşekkürler....ben size 400 km kadar uzaktayım...iş makinamın imalatı esnasında buna benzer bir proje yürütmüştüm... 200 bar basınç üreten bir pompa 100 ytl civarı, o kadarda hidrolik motor tutar... hortumlar ve rakorlarla birlikte 300 ytl gibi birşey olur ...boyutlarıda oldukça küçük konserve kutusu kadar....1000 d/d teker dönüşleri için yeterli olur sanırım...valfler ile devir yönü kontrol edilebilir....benzer şekilde çalışan makinalar var...

Arkadaşlar bilgiler için tşk.Benim cj5 e yapmayı düşünüyorum bilgiler için tşk orkun arkadaşım benim cj5 e bi göktüğünkü gibi yükseltsek yani makasları defransielin üstüne alsak ne kadar masraf açar bana ???

Yükseltme Kiti Montajı Sonrası Oluşabilecek Sorunlar? başlığında araçların birbirine karışmaması açısından CJ için ayrı bir konu başlığı açtım.
İyi sohbetler..

Arkadaşlar birde bu revolver shackle dedikleri katlanan makas küpeleri var. Aşırı esnemelerde fayda sağlayacağını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

th_compressed.jpg

th_open1.jpg

th_yjrevolver013.jpg

th_yjrevolver014.jpg

th_yjrevolver015.jpg

th_yjrevolver019.jpg

th_yjrevolver021.jpg

th_yjrevolver024.jpg

th_yjrevolver039.jpg

th_yjrevolver040.jpg

th_yjrevolver043.jpg

74 model cj 5 im var aracımı makas küpelerinden yükseltmek istiyorum. sanırım 5 yada 10 cm yükselmiş olması benim için kafi. bu yükseltmede aracımın başka hangi parçalarında yüksetme yada uzama yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

270320123763.jpg

270320123767.jpg

280320123777.jpg

makas küpelerini fazla yükseltmemekte fayda var. yanal haraketleri çok stabil olmayabilir. bence 5 cm küpelerden 5 cm de makas kavislerini artırırsanız en ideali olur. 10 cm yükseltmekte fazla sıkıntı çıkmaz.. Ama kontrol edilecek noktalar vardır.
1- Şaft açıları
2- Fren hortumlarının boyları
3- Direksiyon rot kolu durumu

ilk aklıma gelenler bunlar..

çok teşekkürler ustacığım diline sağlık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler