Cj5 aldım, düşündüklerim için yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oobeterbocekoo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,039
Yer
İstanbul
Başlık çok kafiyeli oldu.

Sanırım aram 77 model yani ruhsatta da şasi numarasının girilip bakıldığı yerde de 77 model yazıyor, motoru yine orjinal motoru duruyorsa 3.8l yazıyor o sitede...(emin olmamamın nedeni atılgan abinin 79 model ve 4.2l demiş olması) araçta 4 ileri şanzıman var 35'' mudzilla lastikler hidrolik direksiyon elektronik ateşleme, disk fren, çift bare karbüratör lpg li falan bir araba, bu sitedeki atılgan abinin (ati79) arabası zaten yeşil olan...

Araçta düşündüğüm birkaç şey var, daha önce yaptıranlar yada bu sorunlarla karşılaşanlar bilgi verirlerse yardımcı olurlarsa fikir verirlerse çok sevinirim...

1. diferansiyelinden yağ kaçırıyor sanırım altı ıslanmış oluyor sabahları oğlanın :smiley: bu önemli ciddi bir sorun mudur?
2. rengini siyaha boyatmayı düşünüyorum.. boyama işleminde komple taban dahil boyuyorlarmı yoksa sadece ön konsol yetiyor mu?
3. tentesi bitik durumda bir tente şart... tente arayışlarındayım..
4. vites kolu çok aşağıda onu yükseltmek istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum ek mi yapılacak?
5. el daha doğrusu ayak freninde yani park ettiğimizde çektiğimiz frende sorun var tutmuyor fren...
6. içine bir döşeme halı vs... bişiler düşünüyorum ama plastikten falan malzemelerde var sanırım bu konudan emin değilim tam olarak...
7. arka koltuk için bazı fikirlerim var biraz önde duruyor onu tam arkaya sıfır yaslama şansımız var mı? ve koltukları komple döşetmeyi düşünüyorum..
8. üstündeki sis farlarını sökebilirim.. sis farsız cj olur değil mi? :D

Etiketler

Ynt: Cj5 aldım, düşündüklerim için yardım..

uygar bi cj de olabilecek en iyileri var o araçda diğer s aydıklarına gelince hepsi cok para tutmayacak şeyler derserinden fırsat bulduğunda uğra tek tek öğren hepsini düşün taşın ona göre karar ver

forumda cj alma niyetinizi ve arayışınızı uzun süredir takip ediyordum, sonunda muradınıza ermişsiniz hayırlı olsun.

boya ve tente dışında sıraladığınız sorunlar cj için ıvır zıvır şeyler, sanayide birkaç saat zaman geçirerek ve makul bir bütçeyle aşacağınız sorunlar. arka koltuğu niye arkaya sıfırlamayı düşünüyorsunuz? best top veya normal tente yaptırmak istediğinizde, veya hard top düşündüğünüzde hep montaj sorunu çıkacaktır. arka koltuğun arka bölümünün en üst noktası tentenin arkasına değer ve bir açı daha yapar, ve çok küçük te olsa ufak bi bagaj kısmını iptal etmiş olursunuz.

aldığınız araç zaten bakımlı ve yapılı bir araç olduğu için sizi yormayacaktır, aramıza hoşgeldiniz..

bi kaç resim koyabilirseniz daha iyi yorum yapma şansınzı olabilir

bu saydıklarınız öbür arkadaşlarımızın dediği gibi kolay işler tente bitikse şimdilik idare eder derseniz tentecide tadilat yapılır gerisi kolay

hayırlı olsun şimdiden

hayırlın olsun maceranın başladıgı an uykuların kaçmaya başlar neyi nezaman nasıl yapsam yaptırsam
anladıgım kadarıyla yapılı hazır bi araç almıssın bu yazdıkların basit işlemler dogru usta tercihiyle küçük bütcelerle hallolur
tente işi işe kesinlikle bütceni denkleştir orjinal bestap al derim sakın diktirmeye kalkıp paranı çöpe atma 1 kere al cj yi tente burdayım dedirtir unutma
semtin nerde ben b.çekmecedeyim yakındaysan ugra bi çay içelim aracı inceleyelim

aracın resimleri benden olsun :smiley:

SANY0769.jpg

SANY0767.jpg

ünal abi;

En kısa zamanda geleceğim hatta cumartesi açık ise yarın da gelebilme ihtimalim var...

Çağla bey;

arkaya sıfır yaslamaktan kastım işte tentenin oturmasına elverecek şekilde en dipte olması yani tam sıfır geriye gitsin tente de otursun onun gibi...

Can bey;

tenteyi söktüm bile tadilatı pek mümkün olmayacak bir durumdaydı direk söktüm dün akşam, yazın bikiniyle bir süre idare ederiz artık ama bu yaz da yaz gibi değil ki yine soğuk yine soğuk :smiley:

Deniz Bey;

Semtim Şişli... dediğiniz gibi orjinal bestop almaya bakacağım araştırıyorum...

Atılgan Abi;

Araç sigortasının durumu ne oldu devir oluyomuymuş?

Duyduğum kadarıyla boyayı ruhsata işletmek için sanırım boyatılan yerden fatura ile muayene ye gidiliyormuş ordan da onay alıp ruhsatta sayfa değişimine gidiliyormuş... bu iş böylemi muayeneye gitmek zorunlu mu?

Döşeme için taroto da şöyle bir döşeme gördüm fiyatını sormadım gerçi ama çok maliyetli mi olur? bir de bunu tabana oturturken koltukları falan söktüler tamam ama lpg nasıl olacak onu da söküp takacaklar mı? o kısım da biraz kafamı karıştırdı.. link burda: http://tarotomotiv.com/2009/11/13690-10-jeep-cj5-ve-cj7-icin-bej-komple-taban-halisi-seti.html

En kısa zamanda resimleri yüklemeye çalışacağım ama zaten sitede atılgan abinin ilanına bakarsanız resimleri var tek farkı tentesinin sökülmüş olması şu anda :smiley: hah atilgan abi resmi koymuş zaten..

merhaba uygar,

sordum sigorta şirketine trafik sigortası devri malesef olmuyormuş.. önceden varmış o sigorta direk iptal oluyormuş araç satılınca..

uygar şimdi daha dikkatli okudumda defransiyelden yağ kaçırıyor demişin bence defransiyel değildir o! şanzıman ve defransiyel yağını değiştirdiğinde tapaları falan iyice sıkıştırırsın.. ünal sana bu konuda yardımcı olacaktır..

taban döşemesiyle ilgili çalışmanı kullanım amacına göre seç derim
offroad yapacaksan kesinlikle halıdan mineflodan uzak dur derim ben diger aracımı aleminyum kaz ayagı tabir edilen bi sacla kaplamışdım kartından şablon çıkarıyon o şabnona göre kesiyon sacı altına sıcak zifti serip yapıştırıyon basit bi işlem 2 delik deldik çamurdan çıkınca hortumla yıkanıyodu araç çokda şık oluyo bence heleki tenteli bi araçsa kesinlikle saglıklı bişey olmalı altı su alınca çürütmeye başlar tabanı farkına varmassın

evedilaz' Alıntı:
taban döşemesiyle ilgili çalışmanı kullanım amacına göre seç derim
offroad yapacaksan kesinlikle halıdan mineflodan uzak dur derim ben diger aracımı aleminyum kaz ayagı tabir edilen bi sacla kaplamışdım kartından şablon çıkarıyon o şabnona göre kesiyon sacı altına sıcak zifti serip yapıştırıyon basit bi işlem 2 delik deldik çamurdan çıkınca hortumla yıkanıyodu araç çokda şık oluyo bence heleki tenteli bi araçsa kesinlikle saglıklı bişey olmalı altı su alınca çürütmeye başlar tabanı farkına varmassın

aracın tabanı komple pütürlüdür pütürün üstüne boya daha sonrada vernik attırmıştım ben.. ben daha rahat ediyordum bu şekilde hem temizliği kolay oluyordu hem aracın zeminine su sızma olayı minimum seviyelere inmiiş oluyordu... tabi zevke göre üstüne bahsettiğiniz şeyler yapılabilir...

şindiki aracımı bende pütür ve üzeri boya vernşik yapdım böyleyse gerek yok tabiyki ama zevk meselesi
hortumla yıkamam gerek benim yoksa olmuyo çamuru başka türlü atamıyosunki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR