cj5 hakkında BİLGİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,764

ilyasfb

Kamp II
mrb. arkadaşlar arabamı sattım yaklaşık 2 aydır temiz 10-11bintl arası suzukı vitara tek kapı baktım hatta siteyde ilan başlıgı açtım ama halen düzgün bişey bulamadaık bu arada sevdigim bi arkadaşım beni ankarada bilmedigim tanımadıgım hurdacılara götürdü ve içimde var olan cj5 duygusuna tavan yaptırdı 3-4tane cj toplanış aşamasınında gördüm araçlar çok güzel ama parça sorunu yakıtı vsvs gibi sorunları olabilcegini düşünerek çok fazlada sıcak bakmadım gerçi arkadaşlar 15gün içinde getiremiyecegimiz parça yok filan dedi ama benim günlük hayatımda 2.bir araba alabilecek durumum yok hal böyle iken herhangı bir sorunda 15 gün beklersek işimiz var dedim bide o arkadaşlarla kanka olmaktan başka şansımızda yok :smiley: çünkü bu aleti fazla tamır edende anlıyanda yok ama tüm bu olumsuzluklara ragmen aracı çalıştırıp ufak bi yanaştırma yaptım işte o sesi beni resmen kışkırttı ;D ve ben bu araçtan istemeyerekte olsa kendimi zorla vazgeçirttim ama kader bu ya aklım okadar arabada kalmışkı telefonumu araçta unutmuşum bu vesileyle tekrar gördüm gene vazçtim soguttum kendimi olumsuzlukları düşünerek :D ama bu cj5 ler gene peşimi bırkmadı ertesi gün sabah bi cj gördüm satılık sadece bi sorim dedim 12.500 dedi fazlada hoşuma gitmemişti döndüm gittim ama aynı günün gecesi yolda giderken birde baktım ne görüyim gene bır kırmızı cj5 gördüm ve oda satılıktı işte o an artık cj hevesi bizi arabaya otomatik olarak çekti geri vitese taktım 50mt arada olan aracı gece vakti nası gördüysem oraya vardık ve araca resmen aşık olduk 12bin dediler 18bine maal olmuş 10 düşünürmüsün dedim olurda demedi olmazda 75 model ama ben bu sorunlardan dolayı çekimser kaldım arkadaşada cj nası bi araba filan dedim motoru filan iyimi dedim arkadaşda demezmi ya benim hayatımda en büyük hatam bu araca 18 bin harcamak dedi şok oldum gittigim ustada ilk tanışıken paran çoksa aklın yoksa cj al dedi :smiley: gülerek :smiley: hal böyle olunca bu içimdeki depreşen ve bizim hatunuda çok etkileyen bu cj aşkını bastıralımmı yada bu hayalımızı gerçekleştirelimmi 2. araba alabilcek durumum olsa zaten hiç düşünmem alırım ama biz offroad yapmıcaz sadece romork ve karavan çekmek için bazen kullanırız onun dışında şehir içinde kullanılacak bu konuda sizlerin fikrini merak ettim orta seviyede geliri olan biri olarak bu araçlardan korkmamızmı gerekiyor yani agrımıyan başımıza işmi alırız sizce :smiley:

Etiketler
Ynt: cj5 hakkında BİLGİ

Dostum sana sitede CJ hakkında bilgi almak isteyen bir arkadaşa yazdıklarımı kopyalıyorum;

Panzerci' Alıntı:
Maddi durum önemli tabi. Eğer evliyseniz benim önerim ikinci bi aracınızın olması iyi olacaktır. Ama bekarsanız benim gibi temiz bir CJ sizi fazla zorlamaz maddi yönden. Benim de Cj tek aracım başka aracım yok ama bekarım başımı şişiren yok ;D

Yakıt konusuna gelince Tüpte bile olsa CJ'ler km'ye ortalama 40 Krş yakar 35 Krş nin altına inmez. Benzini ölçmek nasip olmadı ama tahmini 70 Krş yakar. Çok yakıyor ama hakkını verir. Trafikte bi karizması var bunu CJ sahibi olunca anlarsınız ;D Millet nasıl hayran hayran bakıyo. Öyle önünüze lap diye atlamaya cesaret eden olmaz ;D

Asfaltta ön takım iyi değilse çok gezer. Zaten hız aracı değil. Ama uzun yola çıkınca da benim gibi gaza basmadan duramazsınız. Motor sesini duydukça yüklenirsiniz gaza ve bakarsınız ki ne kadar basarsanız basın ibresi zaten 140 km fazla zorlamaya hiç gerek yok. Bi zaman sonra kafanız kazan gibi olur motor sesinden ;D Yavaş gitmeye başlarsınız.

Bi sigara yakayım derken kafanızı bi kaldırırsınız bu adam niye tersten giliyo dersiniz. Halbuki karşı şeride geçmişinizdir bile ;D

Süspansiyon sert olduğu için 100 km yol yapınca sanki 1 gün boyu direksiyon sallamış gibi gittiğiniz yerde uyuklamaya başlarsınız ;D

Ama herşeye rağmen güzel bir duygudur Cj sahibi olmak...

Selam öncelikle sizde tipik cj sendromu görmekteyim geçmiş olsun ben bu sendromu ilk cj mi aldıgımda atlatmışdım şu an 2 cj var bende :smiley:
allah şifa versin :smiley:
dermanınız enkısa zamanda bir cj alıp sabah akşam çamura batmaktır :smiley:
öncelikle size söylenen parça konusuna deyinmek isterim o dikkatimi çekdi kim dedise herhalde usa direk getirecek parçayı 15 gün :smiley:
arkadaşım bu makinelerin hertürlü parçası tr de mevcut sanırım ankaradasın en geç 1 günde parçan elinde olur emnol
fiyatlarına gelince aslında parçalar paglı deyil ama 80 model bi arabaya alıyorum mantıgıyla paglı geliyor insana

cj saybi olmadan bir şey anlamassın konuşacaksın dinleyecek seni ona ismiyle hitab edeceksin
haftalarca emek vereceksin yaptıracaksın bakımını bi hafta sonu kız arkadaşınla arazi olacaksın dag başında bozulacak çekici çagıracaksın gene kızamayacaksın cj ye yanlışını göreceksin çünkü düzeltip tekrar deneyeceksin

otoparkardan camından topladıgın kartvizitleri biriktirip kışın yakarsan yakıttan bayagı tasarruf edersin başka türlü işe yaramazlar :smiley:
ne yakarsa yaksın deger aşlan besliyorum diye düşünerek kendini teselli edecek bunun farkına kıredi kartı ex gelince farkedeceksinki bu aslan bayagı saglam yiyo
bir x5 le yanyana giderken aracın saybinin size nekadar imrenerek baktıgını gördükce koltuk altlarınız kabaracak ama bu bakışma fazla sürmeyecektir adam uzayıp gidecek sen gazlamaya devam edeceksin taaki bi arkadan lüx suv gelinceyekadar
sanayilerde tartışılmaz bi çevre edinmene vesile olacaktır arkadaş ortamında yaglı şakalara vesile olacagı kesin

bu makinelerden korkma derim ama genede tek araç olarak yoracagına inanıyorum ben insanı ama buna deger
geçmişolsun arkadaşım

;D ;D ;D yav arkadaşlar valla çok hoşuma gitti yazılarınız heleki x5 ile olan diyolok mütiş bu yazılarınızdan sonra şu araca bide gündüz bakım peki bu araçta ne pahalı ve size sorun olan bir parça oldumu ve fiyatları nedir mesela bana hem usata hemde toplayan hemde satan ustasınada bu soruyu sordum mesala baskı balatası ne kadar dedim 110tl filan dedi 35binkm gider dedi dogrumu sizce bu ??? çünkü ben bu arabayı ciddi ciddi düşünmeye başladım bizim hatun da çok hevesli oda mke de çalışan dayısına taaa 18 yaşındayken ihale ile aldırmaya çalışmış bunuda yeni ögrendim ;D ;D yavaş yavaş toplatırım die çünkü ben normalde almak isteyip gördügüm jip olsun binek araç olsun bi bak bin derim hayatta binmez sen bin der ilk defa bu araca koşarak gitti ve ben demeden yanıma bindi hemde oyle bi zıpladıkı kafasınıda çaktı aracın girişteki demirine nası gaza geldiyse atık ;D ;D yani bizde bu aracın hevesi tavan yaptı ufak bi scooter um var yeni aldım sıfır artık ona bineriz her zaman buna binemicemizden :D bu atv de (canım ailem)dizisinde bi cj var bilirmisiniz bilmiyorumda baktıgımız araç hemen hemen onun aynısı ve aynı renkte :smiley: bakalım hayırlısı artık

Tek araç olarak kullanmak çok mantıklı değil. Offroad yapmayıp tekne karavan çekilecekse , CJ-8 en mantıklısı olacaktır. Unutmayın Cj lerin 76 dan sonraki serileri öncesinden farklıdır. 78 sonrası tavsiye edilir.

Deniz abi panzerci arkadaşımız göktuğ abi gerekli açıklamaları yazmış...

CJ sevdası çok ayrı birşey kimi zaman 2 yaşında bebek...Kimi zaman delikanlı...Kimi zaman ise emekli bir canavar... ;D

Aileden biri sayılacak artık aldığınız zaman...

Sizi üzer üzmez düşünce yapınıza bağlı...Ama CJ yolda bırakmaz insanı...Yazın ayrı keyif kışın ayrı keyif verir... ;)

Tek araç olucak ise CJ-8 tavsiye edebilirim bende sac kapıları var sac dan kapalı kasası var...

jeep' Alıntı:
Tek araç olarak kullanmak çok mantıklı değil. Offroad yapmayıp tekne karavan çekilecekse , CJ-8 en mantıklısı olacaktır. Unutmayın Cj lerin 76 dan sonraki serileri öncesinden farklıdır. 78 sonrası tavsiye edilir.

göktug arkadaşımın bu tezine katılmıyorum şahsen 1974 model cj 5 ve 80 model cj 6 araç sahibiyim cj 5 kampana firen cj 6 ise önlerdısk ben cj5 le agırşartlarda offroad yapıyorum ve malum dere geçişleri derin su geçişleri kaçınulmaz kampana yüzünden hiç sıkıntı yaşamadım sadece geçişden sonra hafif bi firenle kısa aralarla kurutma yaparım seyir mesafesinide takib ettikten sonra sıkıntı yok
aracın karakterini bilerek kullanırsan sorun yaşamassın

evet cj yolda bırakmaz biraz motor bilgisi olduktan sonra. daha yeni 1 saat önce yolda stop etti ama evdeyim şimdi :smiley:
zaten motordan anlamasanız bile bir müddet sonra alışırsınız ;D
ama tekrar söylüyorum arkadaşın dediği de doğru adam yanınızdan belki X5 ile geçer ama gözü CJ ye değmeden geçemez...

evedilaz' Alıntı:
göktug arkadaşımın bu tezine katılmıyorum şahsen 1974 model cj 5 ve 80 model cj 6 araç sahibiyim cj 5 kampana firen cj 6 ise önlerdısk ben cj5 le agırşartlarda offroad yapıyorum ve malum dere geçişleri derin su geçişleri kaçınulmaz kampana yüzünden hiç sıkıntı yaşamadım sadece geçişden sonra hafif bi firenle kısa aralarla kurutma yaparım seyir mesafesinide takib ettikten sonra sıkıntı yok
aracın karakterini bilerek kullanırsan sorun yaşamassın

74 ve 75 model CJ lerin şasisi 76 modellere göre farklıdır. Daha dardır. Araç karakteristik olarakta farklıdır. Cam silgisinin yeri, diferansiyelleri. Mesela 74 CJ lerde arkalar dana44 dür. Ön kampana fren 76 ve 77 lerde de mevcut. Mesele fren sistemi değil. 74-75 araziye daha uygunmuş gibi görünür. Şasi o kadar esnektir ki inanamazsınız. Beraberinde bir sürü sorun getirir ama. Aracın karakterini bilerek kullanma konusunda hem fikirim. CJ lerde özellikle çok önemli bindiğiniz aracı tanımak.

80 model cj-6 sr-4 şanzımanı Light Duty, seri ayna mahrutisi, 43/14 32" lastikten sonrasını kaldırmaz. Birde cj-6 olması, arazide uzun, binerken dar. Bence starndart kullanımda 74 e göre çok geride kalır. Ama 4" yükseltip ağır mahruti ve 35 lastikle. T176 ve ya HD ağır bir şanzımanla dünyaların üzerinden geçer.

Ayrıca Türkiye de ki CJ lerin en çok olan modelleri 77 ve sonrasıdır. Bu yüzden çıkma parça sıkıntısı 74 lerde daha fazladır.

Merhaba arkadaşlar baktıgım araç sahibiyle anlaşamadık daha dogrusu ben istemedim adamlar galerici çıktı 5dk konuştuk 5dk en az 10kere yalan söyledi ve gündüz baktıgımda motorun bir çok kısmından yag kaçagı gördüm tentede bolca yırtık var ama bunları gündüz bakınca gördüm arkadaşda aracı internete atmış yeni gördüm bilginiz olsun diye yazım dedim 11.500 zorlamadıan bırakıyo eşinize dostunuza alcaksanız bu dediklerime dıkkat etmenizi öneririm ayrıca resimlerdeki fors direkleri yok ve bi çok yerinde boyasında çatlaklar ve nikelajlarında paslar var resimlere aldanmayın bide en çok güldügüm adam bu araç çok ekonomik km de 180lira yakıyo ;D ;D dedi benim 1.6 cc aracım onu yakıyo bu 4200cc güldüm yani tüp işli degil ayriyetten muaynesi yok aküsüde yok şarjda dediler daha nedim hımmm dedim teşekür ettim ordan ayrıldım ilanı kopyalıyım bakın isterseniz herkese teşekürler ben yılbaşından sonraya erteledim araba alım işini en azından noter ve vergi parası vermiyim şurda kaç gün kaldı ama çok temiz bişey düşerse tabi gene fedakarlık yaparım herkeze selamlar
http://www.sahibinden.com/4_4_luk_jeep_cj5-08WQQaXQQ14755631WQQpXQQdisplayitem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler