Ynt: CJ5 ile CJ6 Arasındaki Farklar
selamlar
iki araci da kullandim aralarindaki farklari yorumlayayim. fabrika cikisi farklar olup olmadigini bilmiyorum kitabi bilgi degil.
sizin siraniza gore anlatayim.
arazi:
cj5 on ve arka aks araligi cj6 ya gore daha kisadir cukur ve tepe gecisi daha kabiliyetlidir. daha detaya girmeyecegim cj5 1 puan one gecer.
asfalt performansi:
asfalt performansinda cj6 2 puani bireden alir onve arka aks araligi uzun oldugundan uzun yolda cok rahat edersiniz. cj5 de arka tekerin uzerinde oturdugunuzdan en ufak bir tumsek yada cukurda zip zip ziplarsiniz. cj 6 nin defransiyel orani daha dusuktur yani cj5 ile 1000 devirde 30 la giderken cj6 da 40 la gidersiniz buda demek oluyorki ortlama 90 km hizla gitmek icin daha az devir dolayisi ile daha az yakit demektir. burada sanzimanda devreye girer tabiki cj6 nin orjinal sanzimani 4 vitestir cj5 in 3 vitestir. buradanda cj6 one gecer yanliz asfalt icin tabi. arazi icin 3 vites daha cok tutulur cj6 nin geri vitesi cok zayiftir. arazide sizi her an yolda birakabilir.
motor:
ikiside ayni motoru kullanirlar. yanliz cj 6 nin karburatoru 2 baredir cj5 tek baredir. dolayisi ile cj6 daha seridir.
frenler ise:
cj6 nin frenleri orjinal olarak onler disk frendir cj5 in onler kampanadir. aman sakin onleri kampana olan bir arac almayin diske cevirmek icin gecmis zaman 1300 tl vermistim kampana frende suya girip frene basarsaniz saga yada sola savrulmaniz kacinilmaz. yakit konusu ise ikiside yakar

cj alacaksaniz dikkat etmeniz gereken noktalar:
on frenler kesinlikle disk olsun.
uzeri acikken on cam yatabilsin bazilari kaynakli oluyor.
arazi icin dusunuyorsaniz 3 vites olsun.
size bir tavsiyede bulunayim
yerinizde olsam cj8 alirim ve cj5 olcusune getiririm.cunku cj8 in on ve arka aks araligi disinda hic bir eski yani yok. yanliz cj8 de orjinal olmali. heleki orjinal sanzimani varsa cok kiymetlidir.
faydali olabilmek umidi ile iyi geceler dilerim