CJ5 ile CJ6 Arasındaki Farklar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sector4.0 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,420

sector4.0

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar,sitenin yeni üyelerindenim...bir cj almayı düşünüyorum...77 ve sonrası cj5 ve 1980 cj6nın arasındaki farklar nelerledir.(arazi, asfalt performansı, şanzıman, motor, frenler,yakıt vs..) kısaca avantaj ve dezavantajlar...yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler... :smiley:

Etiketler
Ynt: CJ5 ile CJ6 Arasındaki Farklar

selamlar
iki araci da kullandim aralarindaki farklari yorumlayayim. fabrika cikisi farklar olup olmadigini bilmiyorum kitabi bilgi degil.
sizin siraniza gore anlatayim.
arazi:
cj5 on ve arka aks araligi cj6 ya gore daha kisadir cukur ve tepe gecisi daha kabiliyetlidir. daha detaya girmeyecegim cj5 1 puan one gecer.
asfalt performansi:
asfalt performansinda cj6 2 puani bireden alir onve arka aks araligi uzun oldugundan uzun yolda cok rahat edersiniz. cj5 de arka tekerin uzerinde oturdugunuzdan en ufak bir tumsek yada cukurda zip zip ziplarsiniz. cj 6 nin defransiyel orani daha dusuktur yani cj5 ile 1000 devirde 30 la giderken cj6 da 40 la gidersiniz buda demek oluyorki ortlama 90 km hizla gitmek icin daha az devir dolayisi ile daha az yakit demektir. burada sanzimanda devreye girer tabiki cj6 nin orjinal sanzimani 4 vitestir cj5 in 3 vitestir. buradanda cj6 one gecer yanliz asfalt icin tabi. arazi icin 3 vites daha cok tutulur cj6 nin geri vitesi cok zayiftir. arazide sizi her an yolda birakabilir.
motor:
ikiside ayni motoru kullanirlar. yanliz cj 6 nin karburatoru 2 baredir cj5 tek baredir. dolayisi ile cj6 daha seridir.
frenler ise:
cj6 nin frenleri orjinal olarak onler disk frendir cj5 in onler kampanadir. aman sakin onleri kampana olan bir arac almayin diske cevirmek icin gecmis zaman 1300 tl vermistim kampana frende suya girip frene basarsaniz saga yada sola savrulmaniz kacinilmaz. yakit konusu ise ikiside yakar :smiley:
cj alacaksaniz dikkat etmeniz gereken noktalar:
on frenler kesinlikle disk olsun.
uzeri acikken on cam yatabilsin bazilari kaynakli oluyor.
arazi icin dusunuyorsaniz 3 vites olsun.
size bir tavsiyede bulunayim
yerinizde olsam cj8 alirim ve cj5 olcusune getiririm.cunku cj8 in on ve arka aks araligi disinda hic bir eski yani yok. yanliz cj8 de orjinal olmali. heleki orjinal sanzimani varsa cok kiymetlidir.
faydali olabilmek umidi ile iyi geceler dilerim

çok teşekkürler...bütün soru işaretleri birden kayboldu :smiley: cj mikrobu banada bulaştı, bütün forumu okudum nerdeyse :smiley: karar aşaması zor olucak biraz sanırım

birde http://www.sahibinden.com/satilik_orjinal_cj6-fiyati_dusurduk-31WQQaXQQ12340960WQQpXQQdisplayitem böyle bir araç var sahibi motorun toplanmış olduğunu söyledi, frenler disk, şanzıman 4 ileri, içi ile ilgili bir bilgim yok ancak döşemelerin değişmesi gerekiyormuş, sahibi ayrıca bir parça taktırmış aracı istediği zaman 4 çekerden 2 çekere albiliyormuş...elektrik sistemi yeni, araç baya bi elden geçmiş..vs vs...kısaca, biraz yorum ve görüş alabilirmiyim..(bu arada cj5 ve cj6 arasında hala seçim yapamadım konu ile ilgilide görüşlerinizi bekliyorum,arazi şehir karışık kullanıcam,çok zorlu arazilere giriceğimi sanmıyorum) çok teşekkürler.

bu konuda hala her iki araca sahip olmanın avantajları var bende
öncelikle benim cj 5 1974 model ama hiç keşke 80 olsaydı demedim beni üzmedi şu ana kadar önler kampana ama ben hertürlü kış şartlarında belki araca alışmanın avantajı öyle idda edildigi gibi firen sıkıntısı hiç yaşamadım bilinçli kullanıyorsan su geçişlerinden sonra dikkatli olmak yeterli bence ama dısk olması daha ii olabilir tabi
cj 5 enbüyük avantajı aks küçük olması arazi kabiliyeti 6 ile kıyazlanamıyacak derecede başarılı
kullanıcının vucut yapısına külosuna baglı olarak geniş bi iç hacımı yok s kapı oluşu iniş ve binişlerde sürücüye zor anlar yaşatabiliyo 66 kg 1.83 boy bi kulanıcıyım benı zorlamıyo tabi .
araçda lpg varsa ki çogu cjde tank arkada kupanın içindedir bagaj hacmin yok gibi bişey oluyo arkaya kimseyi alamassın mangalını çadırını oltalarını aracında taşıyamassın
ben bunun çözümünü benzin deposunu şöför koltugunun altına özel depo yaptırarak lpg benzin deposunun yerine koyarak çözdüm sorun yok..
evet 80 mod cj 6 gelince tabiki önler dısk ve elek ateşlemenin avantajı var aracın şase avantajından asvaltta çok konforlu bi seyri var kasanın geniş olması bagaj hacminin genişligi çok rahat bi kullanım saglamakta
arazi kabiliyeti cj 5 le kıyaslanamaz tabiyki ama beklentileri önemli insanın çokda başarısız deyil sıkıntı yaratmadı hiç çok zor parkurlarda nasıl bi başarı sergiler bunu cj 6 ile denemedim yalan yok
orjinal cj 6 aracın kapıları cj 5 le aynı s kapıdır ama bu araçlara benim aracımda oldugu gibi u kapıda uygulanabilmekde inme binme saga sola takılmadan oluyo daha konforlu
kısacası ikiside ayrı bi keyif verir insana

bilgiler çok aydınlattı beni...sanırım cj6ya daha yakınım, hem şehir hem arazide kullanıcam, aşırı zorlu arazilere gireceğimi sanmıyorum. çok teşekkürler... :smiley:

cj6 dan cok keyıf aldım fakat cj6 nın orjınal tentesı yok. ya tente yaptırmanız gerekır yada sac kabinle gezmeniz gerekir. hiçbir zaman cj5 in tenteli top gibi görüntüsü olmaz benim için bunun dışında bir eksisi yok.

herhalde önce tente yaptırırım daha sonra hardtop düşünüyorum..(orjinal hardtop varmı daha önce bu sitede bi forumda görmüştüm hardtoplu cj6)

ben cok aradım fakat cj6 nın tentesını bulamadım benim nacisane tavsiyem bu aracı cok fazla kullanmayacağınızı da düşünerek cj 5 dir.

aslında uzun süredir cj5 düşünüyordum, son zamanlar cj6nın şehirde daha iyi olduğunu okudum bu sitede biraz aklım karıştı o yüzden, ama cj5 in yeri ayrı kalbimde..tavsiyenizi dikkate alıcam..çok teşşekürler :smiley:

cj5 in direksiyon yanı vites olması(arazimi, normalmi bilmiyorum) ne gibi bi getirisi veya götürüsü olur... teşekkür ederim

İlave olarak 80 model cj-6 da SR-4 şanzıman hafif iş sınıfı (ligth duty), Cj-5 de T150 orta iş sınıfı (medium duty). Bestop cj-6 için tente üretmiştir. Ama Türkiye de yok. Birde çok güzel değil. İleri düzey modifiye için cj-6 daha uygun gibi. 20 cm yüksettikten sonra büyük lastikte şaft açısı problemi sorun oluyor.

[attachment=1][attachment=2]

1971_Jeep_CJ6_Dauntless_V6_For_Sale_Front_1.jpg

1974cj6.jpg

Bu sabah işe giderken önümde kocaman bir cj vardı ama hangi cj oldugunu anlayamadım araçta 35" lastik dingilleri çok geniş ama hala lastikler kaportanın içinde görünüyordu cj 5 degildi onu iyi biliyorumda acaba cj6 mıdır
Tam fotosunu çekeyim dedim başka yola saptı

Ben alışkın degilim oyle sabah sabah cj görmeye ;D ;D ben sabahları kaymakamın koruması , özel harekatın defenderini görüyorum bu sabah göz zevkim bozuldu ;D ;D ;D

O zaman cj lerin hangi cj olduğunu anlamanın en kolay yolu, kapısına bakmaktır. Göz zevkini bozacağım ama idare et artık. ;D
En çok gördüğün cj ler CJ 5-CJ 6-CJ 7-CJ 8 şimdi bunları gördün mü, hemen anlayacaksın kaç olduğunu.. CJ10-CJ3 ve CJ2 ler çok nadir.
cj-5
en kısa olan model. Kapısı S seklinde

[attachment=1]

cj-6
kapısı S şeklinde ama cj-5 den uzun. hemen anlaşılır.
[attachment=2]

cj-7
kapısı U şeklinde olur. cj-5 den uzun cj-6 dan kısa.
[attachment=3]

cj-8
en uzun cj dir. kapısı U şeklinde. ask aralığıda diğerlerinden geniştir. Mükemmel bir ekspedisyon aracı ;D

[attachment=4]

40" üzeri lastik takılarak yapılan modifikasyonlarında genelde cj-7 ve cj-8 kullanılıyor. cj-5 aks aralığı çok dar olduğu için (85 inç) pek kullanılmıyor.

0001109-000000016065.jpg

image_large.jpg

xxxx.jpg

1_image_for_silan_1005655.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR