CJ5 ile CJ6 Arasındaki Farklar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sector4.0 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,420
Ynt: CJ5 ile CJ6 Arasındaki Farklar

Bu VAR!

http://www.sahibinden.com/ozel_fiber_kasali_arazi_canavari_cj-_5-37WQQaXQQ13231457WQQpXQQdisplayitem

Etiketler

jeep' Alıntı:
O zaman cj lerin hangi cj olduğunu anlamanın en kolay yolu, kapısına bakmaktır. Göz zevkini bozacağım ama idare et artık. ;D

[attachment=1]

cj-6
kapısı S şeklinde ama cj-5 den uzun. hemen anlaşılır.
[attachment=2]

[attachment=4]

40" üzeri lastik takılarak yapılan modifikasyonlarında genelde cj-7 ve cj-8 kullanılıyor. cj-5 aks aralığı çok dar olduğu için (85 inç) pek kullanılmıyor.

Göktuğ bugün o kara jeep i tekrar gördüm ama didikleyemedim (göz zevkim bozuldu ama neyse ) ;D ;D
Resimleden analadığım kadarıyla araç cj 6 çok geniş bir araç dediğin gibi o araca çok büyük lastik takmak zor ya kaporta çok yükselmesi gerekir yada dingil 50 cm daha genişlenmesi gerekir bunda çok ciddiyim cj 5-7-8 daha güzel cj 6 yı beğenmedim

Yan profilden bir cj-7 :D

hasanN-0002.jpg

yunus bager' Alıntı:
(göz zevkim bozuldu ama neyse ) ;D ;D
Resimleden analadığım kadarıyla araç cj 6 çok geniş bir araç dediğin gibi o araca çok büyük lastik takmak zor ya kaporta çok yükselmesi gerekir yada dingil 50 cm daha genişlenmesi gerekir bunda çok ciddiyim cj 5-7-8 daha güzel cj 6 yı beğenmedim

Demek sen benim cj6 mida begenmiyosun :D :D

Arkadaslar cok guzel aciklamalar yapmislar Ben cj6 kullaniyorum cokda memnunum Ama tabiki standart degil hatta hic alakasi yok Uzerinde calisip bir seyler yapacaksaniz tavsiye ederim Yok ben fazla birsey yapamam diyorsaniz cj5 alin derim

ufukozkan' Alıntı:
Arkadaslar cok guzel aciklamalar yapmislar Ben cj6 kullaniyorum cokda memnunum Ama tabiki standart degil hatta hic alakasi yok Uzerinde calisip bir seyler yapacaksaniz tavsiye ederim Yok ben fazla birsey yapamam diyorsaniz cj5 alin derim

Aynen katılıyorum. cj5 tavsiye etmiştim sebeplerinden biride budur. cj5 için orjinal parça çok ve toplaması kolay. satışı kolay. talebi çok.
laf aramızda cj6 yapılınca güzelde olur fakat emek ister. :smiley:
buda benim aracım :smiley:
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Resim-egemen 011.jpg

Resim-egemen 026.jpg

Resim-egemen 077777.jpg

araç çok güzelmiş :smiley: şu an fazla bütçem yok o yüzden toplanmış masrafsız bi cj 5 tercih edicem sanırım...ama yine ufak tefek şeyler yapıcam yoksa zevki olmaz :smiley:

ufukozkan' Alıntı:
Demek sen benim cj6 mida begenmiyosun :D :D

;D ;D ;D
Abi sendeki jeep i ben cj 5 yada 7 zannediyordum demek yakından dörseydim beğenmeyecektim ;D ;D
Beğenmediğim yanı kasanın geniş olması lastikler biraz dışarı çıkacakki güzel görünsün

yunus bager' Alıntı:
Göktuğ bugün o kara jeep i tekrar gördüm ama didikleyemedim (göz zevkim bozuldu ama neyse ) ;D ;D

Benim araç cj-6 dan kesme cj-5. Özellikleri cj-6 nın aynısıydı ben çoğu yerini değiştirdim. ;D CJ-6 ya büyük lastik takmak cj-5 e takmaktan daha kolay bence. Arka şaft açısını düzeltmek daha kolay, uzun olduğu için. CJ lerde yükseltme işinde sınır yok. Makasları üste alıp büyük lastik takınca, otomatik olarak 20 cm yükseliyor. Bu da 31 lastiğe binerken bir anda 35-37 ye çıkabilirsiniz demektir. Tabi ayna mahruti değişimi ile.. Diğer helezonlu araçlarda bu kadar yükseltme kolay olmuyor. Özel kitler gerekiyor.

bende cj6'ımın kaporta yaptırma zamanı yavaş yavaş geliyor, aklımda tavanını ve kapılarını değiştirme fikri var,
31 lastikten yukarı çıkmayı düşünmüyorum,
ancak cj6'mın tavanı çok gıcığıma gidiyor aracı çok sevimsizleştiren bir havası var, genel yuvarlak hatlarına uymuyor.

fırsatım olursa böyle istiyorum ancak cj8'den çevirmelerde olabilabilir. bana yardımcı olabilir misiniz tavanı nerde yaptırabilirim veya yurt dışından getirme şansım var mı?

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]cj7 bu değil mi?

imgohAjit.jpg

img3KNeS9.jpg

JillRick_KS_84JeepCJ7_2RR.jpg

bu resimdeki araç cj7 ve muhtemel olarak fiber hardtop var üzerinde. Sizin araç cj6 ise orjinal cj7 hardtop u uymaz. Cj6 daha uzun.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3] sanki cj6 gibi

1987-jeep-cj7-first-picture.jpg

img3KNeS9.jpg

imgRTWnbt.jpg

hasanfb' Alıntı:
CJ-6 ların kapıları cj-5 gibi biliyordum..Orjinalinde varmı bu şekil..

Hasan Bey doğru biliyorsunuz orjinalinde böyle bir araç değil CJ6,fakat buna CJ6 nın biraz değiştirilmiş hali diyebiliriz.Hardtop,kapılar ve çerçeve sonradan eklenerek ve yan saclar yükseltilerek araç bu şekli almış.

jeep' Alıntı:
O zaman cj lerin hangi cj olduğunu anlamanın en kolay yolu, kapısına bakmaktır. Göz zevkini bozacağım ama idare et artık. ;D
En çok gördüğün cj ler CJ 5-CJ 6-CJ 7-CJ 8 şimdi bunları gördün mü, hemen anlayacaksın kaç olduğunu.. CJ10-CJ3 ve CJ2 ler çok nadir.
cj-5
en kısa olan model. Kapısı S seklinde

[attachment=1]

cj-6
kapısı S şeklinde ama cj-5 den uzun. hemen anlaşılır.
[attachment=2]

cj-7
kapısı U şeklinde olur. cj-5 den uzun cj-6 dan kısa.
[attachment=3]

cj-8
en uzun cj dir. kapısı U şeklinde. ask aralığıda diğerlerinden geniştir. Mükemmel bir ekspedisyon aracı ;D

[attachment=4]

40" üzeri lastik takılarak yapılan modifikasyonlarında genelde cj-7 ve cj-8 kullanılıyor. cj-5 aks aralığı çok dar olduğu için (85 inç) pek kullanılmıyor.

Beyaz olan cj-6, ama kapısı U şeklinde orjinal değil. Beyaz olanın arka kısmı biraz daha uzun olsaydı cj-8 diyecektim ama bu defa da kapı ile arka teker arası mesafe uzun. ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.