CJ5 ile CJ6 Arasındaki Farklar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sector4.0 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,410
Ynt: CJ5 ile CJ6 Arasındaki Farklar

CJ7V8' Alıntı:
Hasan Bey doğru biliyorsunuz orjinalinde böyle bir araç değil CJ6,fakat buna CJ6 nın biraz değiştirilmiş hali diyebiliriz.Hardtop,kapılar ve çerçeve sonradan eklenerek ve yan saclar yükseltilerek araç bu şekli almış.
Bu gidişte bende bir hartop ve sac kapı yapmam lazım sanırım ... :D cj-7 lere yakışıyor gerçekten.. ;)

Etiketler

Bu konu dikkatimden nasılda kaçmış :( Ortalığı bulandırmak istemem ama neden CJ7 düşünmüyorsunuz. ?
CJ6 uzun, CJ5 kısa diyenlere en iyi çözüm. İdeal boyutu CJ7 olmasa idi Wrangler ' in boyu ya daha uzun yada daha kısa olmazmıydı :smiley:

Jeep34' Alıntı:
Bu konu dikkatimden nasılda kaçmış :( Ortalığı bulandırmak istemem ama neden CJ7 düşünmüyorsunuz. ?
CJ6 uzun, CJ5 kısa diyenlere en iyi çözüm. İdeal boyutu CJ7 olmasa idi Wrangler ' in boyu ya daha uzun yada daha kısa olmazmıydı :smiley:
Uğur abi bende birşey bilmezken cj-5 daha popiler olduğu için cj-5 olsun demiştim ama...Siz güzel insaları tanıdıktan sonra cj-7 karar verdim...Gerçekten konfor,bagaj,modifiyede gayet başarılı ideal bir kasa... ;)

Bende cj-5 olmasına rağmen bende cj-7 derim. Bende birşey bilmezken bir cj-5 im olmuştu. Ama dünyanın sonu değil, 40" boggerları kargodan aldığım gün 5- den 7 ye geçmek çok problem olmaz ;D

yunus bager' Alıntı:
cj8 den hiç bahseden yok neden acaba ?
Yunus abi cj-8 cj ler içinde mercedes konforu olan bir jeeptir...Uzun yolda tadından yenmez karın açısı uzadığı için ağır arazide diğerleri gibi rahat hareket edemezsin...
CJ-8 lerin defransiyelleri-dingilleri cj-5-6-7 göre daha uzundur yere basma izi daha geniştir...
Motor olarak aynı sistem ama üst kapak olarak birazdaha farklı sanırım...
CJ-8 lerde T-176 serisi şanzuman çıkar şuanki değeri hemen hemen 2500 tl civarı 4 ileri olması ve sağlamlığı + avantaj...
İhaleden alınan cj-8 lerde şanzumanların çoğu sökülmüş diye duydum...
Benim bildiklerim bunlar hemen hemen... ;)

cj-8 ekpedisyon aracımız, defender misali 4 avcı, 8 köpek sığar içine, ayrıca 25-30 cm kesilip çok güzel cj-7 olur. Hatta cj-7 den daha güzel cj-7 olur. Kapıları U uzun olan.

hasanfb' Alıntı:
CJ-8 lerde T-176 serisi şanzuman çıkar şuanki değeri hemen hemen 2500 tl civarı 4 ileri olması ve sağlamlığı + avantaj...
İhaleden alınan cj-8 lerde şanzumanların çoğu sökülmüş diye duydum...

CJ7'im adresini ''bunu al'' diye sağolsun Orkun göstermişti. Aracın düzgünlüğünün yanında 1. seçme sebebim T176 ana şazımanı olduğu içindi. Dana 300 arazi ile çok uyumlu.

Pazartesi ankara ya gidiyoruz. Gaziantep te arkadaşın 77 cj-5 ine komple diferansiyel ve yükseltme kiti almaya. Bugün liste çıktı. Ön dana30 cj-8 den disk frenli, arka dana44 scout powertrax %100 kilit ile, 2.5" yükseltme kiti skyjacker, 33x13.5x15 maxxis mudzilla lastik 10" mangels jant. Liste toplamı 8000. Bende Ankara da ki işleri halledeceğim. 1 taşla bir kaç kuş. ;D

Birde 5-6 bine cj satarlar :D 3-4 parçaya 8 bin bayılıyor arkadaşın . Hayırlı olsun ama neden 4'' değil ?

jeep' Alıntı:
cj-8 ekpedisyon aracımız, defender misali 4 avcı, 8 köpek sığar içine, ayrıca 25-30 cm kesilip çok güzel cj-7 olur. Hatta cj-7 den daha güzel cj-7 olur. Kapıları U uzun olan.
Bak şimdi canım aracı hemen kesmeye kalktınız burda bi arkadaşta var cj8 bazen turist gezdirmeye gidiyoruz beraber ama arkadaşın aklı fikri defenderde daha fazla yolcu, daha az yakıt ,daha fazla atraksiyon, (turistler istiyor)
Belki Uğur abi hatırlar isoff oyunlarında motor kulakları kopan ve radyatörü parçalaran araç :smiley:

jeep' Alıntı:
Pazartesi ankara ya gidiyoruz. Gaziantep te arkadaşın 77 cj-5 ine komple diferansiyel ve yükseltme kiti almaya. Bugün liste çıktı. Ön dana30 cj-8 den disk frenli, arka dana44 scout powertrax %100 kilit ile, 2.5" yükseltme kiti skyjacker, 33x13.5x15 maxxis mudzilla lastik 10" mangels jant. Liste toplamı 8000. Bende Ankara da ki işleri halledeceğim. 1 taşla bir kaç kuş. ;D
Göktuğ bize motor bakmayıda unutma ;)

Jeep34' Alıntı:
Birde 5-6 bine cj satarlar :D 3-4 parçaya 8 bin bayılıyor arkadaşın . Hayırlı olsun ama neden 4'' değil ?

bende dedim 4" diye, hatta 35 silverstone benim lastikten bulduk. Arada fark ta yok. Artık Adana yı geçince ikna ederim yolda. Bu arada yarın akşam kovanları biz sökeceğiz, ustayla iddialaştık. İşim çok haftaya dedi. Bende 15 dakikalık işi var bizi erteleme dedim. Kabul etmeyince, ben sökerim o zaman dedim, inanmadı ;D Hemen gittik 4 tane 60 cm lik kütük kestirdik. Yarın akşam cj askıda inşallah.

yunus bager' Alıntı:
Bak şimdi canım aracı hemen kesmeye kalktınız burda bi arkadaşta var cj8 bazen turist gezdirmeye gidiyoruz beraber ama arkadaşın aklı fikri defenderde daha fazla yolcu, daha az yakıt ,daha fazla atraksiyon, (turistler istiyor)
Belki Uğur abi hatırlar isoff oyunlarında motor kulakları kopan ve radyatörü parçalaran araç :smiley:

Ticari olarak ekonomik olmaz tabi 30 yaşında makina. Arkadaşını bence fazla üzme, alsın bir defender turist taşısın. Ama daha fazla atraksiyon için yanılırlar ;D

yunus bager' Alıntı:
Göktuğ bize motor bakmayıda unutma ;)

Haber verdim zaten, hala haber gelmedi arıyorlar. İvediğe gidince direk ilgilenirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR