CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersaner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,895
Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

kişiye özel sormamışdım ve diğer konularıda açıklarsan sevinirim ne kadar bi yakıt pompası yada enjektörler ısıtma bujileri gibi konularda da aydınlatırsanız sevinirim bu dizel motorlar hakkında

Etiketler

ok o zaman ben ünal en kısa zamanda beklerim bilgileri böylece diğer arkadaşlarda öğrenmiş olur bi dizel motru kaça yapıyolar kaç para dizel pompa enjektörler tabi mazotlu olunca ısıtma bujileirde var komple motor kaç paraya çıkıyo tabi bzide hep ustalardan şikayet ederler dizel motor ustaları hakkında da bilgi almış oluruz ona göre yönlendiririz bzide dizel motor kullananları isteyenleri

LPG dizele göre daha avantajlı, dizel atmak isteyenler varsa bence Mercedes BMW gibi parçası, ustası, bakımı ve adı pahalı makinelerden ÇOK uzak durup, birçok landcının kullandığı parçası heryerde bulunan ustası heryerde bulunan ve herşeyi ucuz olan arazide de tecrübesi yapılmış, FORD PUMA (transit) motoru tercih edilmeli. Unutmayın arazide her motor kullanılmaz, yağ pompasının yeri, karterin çukurunun yönü gibi ayrıntılara dikkat etmek lazım, sonra çok dik iniş çıkışlarda yağsız kalan motordan enteresan sesler gelir :smiley: Bence Landcı dostlarımıza özellikle "Reha" Bey'e danışın...

Zaten asfaltta kullanıcaksanız hiç dizel atmayın :D yanlamadıktan sonra, 258I6'in gürül gürül sesi olmadıktan sonra....

cj gibi bir araca arazide dizel motorla binilmez kalkmaz yerınden 1,5 ton, ben bir kere bindim,
daha dogrusu omu bana ben mi ona bindim anlamadım gitmiyor
motor da transit motoruydu en cok tavsıye edılen
yıllardır dizel bineğimiz var en ufak motor arızasında benzınlı alsaydım dedırtıyo

Dizel motorla binilir CJ'ye 6.2LT Detroit Dizelle :smiley:
Bu arada 1.5tondan ağırdır CJ, Uğur Abi'nin Tenteli CJ-7 2.2ton....

bende tam agırlıgını bılımyorumda ruhsaatta oyle yazıyor
senın dedıgın 6,2 detroit, bizim 4,2 amc lerle aynı yakar galiba
ama benım dusundugum asıl sorun motorun sesi ben o sese aşığım duymazsam keyif alamam cj den

1981 cj8 145.000 km dir dizel olarak biniyorum aracım 160 km kadar çıkıyor, arazide yavaş devirde mükemmel sonuçlar verdiğine inanıyorum özellikle kar fırtınasında ve su geçişlerinde benzinli motorlardan avantajlı olduğuna inanıyorum.Ama benzinde de ne yaktığını iyi bilirim bazı arkadaşlar kızıyor gibi yapıyorlar, ben gürültüsüne rağmen çok gezmek için maddi açıdan dizel diyorum. Sonra unutmayın çok begendiğimiz rubicon-unlımıted bile dizel. Jeep kardeşliğine .... selamlar.... 8) 8)

bence iyi fikir olabilir ama arac ozelligini yitirir gibi dusunurum....

benim kardesim ilk 4x4'u 4.0 jeep wrangler idi. :eek: kestigi mil'den dolayi benzin yetisdiremezdi ! lpg takma secenegi olmadigi icin kibrisda sonunda w124 mercedes'den cikma 300D motor takti. cok guzel giderdi, hem ekonomik , hem hafif arac oldugu icin cekisi cok guzeldi.

ben olsam, lpg yapardim.

iyi sanslar.

ama benzinli araca dizel motor olmayabilir ruhsata işletme açısından diyorum işletmesseniz sorun yok

Jeepcj7' Alıntı:
Dizel motorla binilir CJ'ye 6.2LT Detroit Dizelle :smiley:
Bu arada 1.5tondan ağırdır CJ, Uğur Abi'nin Tenteli CJ-7 2.2ton....
Orkun bey bir yanlışınız vargibime geliyor 6.2 detroit dizel 1.5 ton gelmiyor diye biliyorum selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR