Merhaba;
Yaklaşık 11 yıldır aynı CJ5 e binen biri olarak birkaç yorum da ben yazayım.
Görüntü ve tarz olarak semboldür, başka hiçbir marka ya da jeep serisi CJ5 deki estetiği vermez.
Hardtop maalesef yakışmaz, Bestop tente CJ5 in yakışanıdır.
Hangi model lastik, hangi kalitede yalıtım yaparsanız yapın motor sesi, teker sesi, yol sesi her zaman vardır, önüne geçemezsiniz.
İnmesi ve binmesi her zaman zor olur, ama çok keyiflidir.
İki kişi ve kişisel eşyaları için idealdir, arka koltuk 40km den sonraki mesafelerde eziyet olur.
İster benzin ister lpg 2H stabil kullanımda 100km de 11 litrenin altına düşmez (ben düşüremedim)
CJ5 ekspedisyon aracı değildir, tek seferde molasız 100km yol yaptıktan sonra mola vermeniz önerilir.
Günü birlik gidiş-dönüş 210-260 km lik geziler için vazgeçilmezdir
Araca ne yaparsanız yapın, nasıl bir donanım uygularsanız uygulayın 70cm nin üzerindeki su geçişleri, ama başında, ama sonunda başınıza iş açar, ama tedavisi kolay olur.
Abartmazsanız, kıramazsınız.
Yol ve hava şartları en uygun olduğunda 100km mesafe için ortalama süratiniz 70-80km/saat tir, bu süratin üzeri CJ5 için önerilmez
Kamp malzemesi vs. taşımak için, eğer aracın arkasını kullanmak istemiyorsanız, ya mini römork (750kg altı çok kullanışlı ve ucuz ürünler var) ya da, aracın dışında, arkada, stepnenin üzerine, aklı başında ve yaratıcı bir ustaya yaptıracağınız, tahmini 1 metreküp de eşya koyabileceğiniz bir sepet, kafes, heybelik vs yaptırabilirsiniz (ben çok başarılı örneklerini gördüm, hepside kendi imalatlarıydı)
Ben aynı CJ5 e uzun süre binen pek az kişi tanıyorum, ama sattıktan sonra pişman olmayanını da tanımıyorum.
ve;
sevgili ustalarımız, offroad sevenler, çevremizdekiler, bizler
yüzlerce tasarımcıdan, mühendisten, üreticiden DAHA İYİ BİLDİĞİMİZ için bu araçların, ellenmedik, mıncıklanmadık yarini bırakmayıp, akla hayale gelmedik uygulamalar yapıp, her türlü eziyeti ediyoruz, sonra da oturup ahkam kesiyoruz,
eğer siz bir CJ5 alacaksanız;
bulabildiğiniz en standart olanını alın.
mümkünse LPG uygulanmamış olsun.
buji, platin, meksefe olsun, elektronik ateşleme vs olmasın.
hidrolik direksiyon takılmamış olsun.
abuk, sabuk yükseltme ve lastik uygulamaları yapılmamış olsun,
velhasılı
çok bilen birileri MINCIKLAMAMIŞ olsun.
aracı aldıktan sonraki üçüncü sene hala biniyorsanız, gerekenleri kendi taleplerinize göre kendiniz yapar ya da yaptırırsınız.
Eğer alıp bir sene sonra satacaksanız CJ almayın zaten.
bence tabii …