cj5 kullanan arkadaşlara bir soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,652
Ynt: cj5 kullanan arkadaşlara bir soru

CJ serisinden bir araç alacaksanız 1977 den sonrasını alın daha yeni modellerdir ve eski serilere göre bariz üstünlükleri vardır.

Etiketler

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Merhaba;
Yaklaşık 11 yıldır aynı CJ5 e binen biri olarak birkaç yorum da ben yazayım.
Görüntü ve tarz olarak semboldür, başka hiçbir marka ya da jeep serisi CJ5 deki estetiği vermez.

Hardtop maalesef yakışmaz, Bestop tente CJ5 in yakışanıdır.

Hangi model lastik, hangi kalitede yalıtım yaparsanız yapın motor sesi, teker sesi, yol sesi her zaman vardır, önüne geçemezsiniz.

İnmesi ve binmesi her zaman zor olur, ama çok keyiflidir.

İki kişi ve kişisel eşyaları için idealdir, arka koltuk 40km den sonraki mesafelerde eziyet olur.

İster benzin ister lpg 2H stabil kullanımda 100km de 11 litrenin altına düşmez (ben düşüremedim)

CJ5 ekspedisyon aracı değildir, tek seferde molasız 100km yol yaptıktan sonra mola vermeniz önerilir.

Günü birlik gidiş-dönüş 210-260 km lik geziler için vazgeçilmezdir

Araca ne yaparsanız yapın, nasıl bir donanım uygularsanız uygulayın 70cm nin üzerindeki su geçişleri, ama başında, ama sonunda başınıza iş açar, ama tedavisi kolay olur.

Abartmazsanız, kıramazsınız.

Yol ve hava şartları en uygun olduğunda 100km mesafe için ortalama süratiniz 70-80km/saat tir, bu süratin üzeri CJ5 için önerilmez

Kamp malzemesi vs. taşımak için, eğer aracın arkasını kullanmak istemiyorsanız, ya mini römork (750kg altı çok kullanışlı ve ucuz ürünler var) ya da, aracın dışında, arkada, stepnenin üzerine, aklı başında ve yaratıcı bir ustaya yaptıracağınız, tahmini 1 metreküp de eşya koyabileceğiniz bir sepet, kafes, heybelik vs yaptırabilirsiniz (ben çok başarılı örneklerini gördüm, hepside kendi imalatlarıydı)

Ben aynı CJ5 e uzun süre binen pek az kişi tanıyorum, ama sattıktan sonra pişman olmayanını da tanımıyorum.

ve;
sevgili ustalarımız, offroad sevenler, çevremizdekiler, bizler
yüzlerce tasarımcıdan, mühendisten, üreticiden DAHA İYİ BİLDİĞİMİZ için bu araçların, ellenmedik, mıncıklanmadık yarini bırakmayıp, akla hayale gelmedik uygulamalar yapıp, her türlü eziyeti ediyoruz, sonra da oturup ahkam kesiyoruz,
eğer siz bir CJ5 alacaksanız;
bulabildiğiniz en standart olanını alın.
mümkünse LPG uygulanmamış olsun.
buji, platin, meksefe olsun, elektronik ateşleme vs olmasın.
hidrolik direksiyon takılmamış olsun.
abuk, sabuk yükseltme ve lastik uygulamaları yapılmamış olsun,
velhasılı
çok bilen birileri MINCIKLAMAMIŞ olsun.
aracı aldıktan sonraki üçüncü sene hala biniyorsanız, gerekenleri kendi taleplerinize göre kendiniz yapar ya da yaptırırsınız.
Eğer alıp bir sene sonra satacaksanız CJ almayın zaten.

bence tabii …
ağzınıza sağlık:smiley:

kardeş benim aracım 8 den kesme altıdır.kışın kapalı yazın açıktır.yazlık bikini tente herşeyi var. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cok-acil-5-marta-kadar-bu-fiyat-75619323/detay
aracımı tavsiye ederim.

73933844tvb.jpg

ozan bey g.i.b sitesinden baktığımızda 8 görünüyor.ruhsatımızda altı.kasada işlem yok.kasa altı takılmış olabilirde. kesme dediğim buydu benim.

sene sanırım... 2003-2004 hiç aklımda yok iken 77 model faça bir CJ5 aldım.. aldıktan sonra 3 ileri oldugunu ögrendim.. LPG de olunca bagaj kalmıyor.. 6 silindir devasa bir motoru var, doymak bilmiyor hayvan :smiley: ama bas kontaga geç karşısına homurtusunda sigara iç.. öyle güzel sesi var.. ışıklarda gaza dokun tüm gözler sende.. lakin uzun yol çekilmez... benzin-gaz çok yer.. ha dersen ki.. para sorun degil.. al kardeşim bir müddet kullan içinde uhde kalmasın.. ben 3 haftada bıktım, şansıma ballı bir müşterisi denk geldi.. 4500 e almıştım 7500 e sattım :smiley:) ben CJ5 i çok sevdim.......

dizel yuksek tork ve gösterişli makina lastik aralıgı geniş örümcek gibi bir cj 5 te 35 cm daha uzun ve oldukca geniş

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78619.msg977211#msg977211
topic ten inceye bilirsin. 05452854290 fatih

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Merhaba;
Görüntü ve tarz olarak semboldür, başka hiçbir marka ya da jeep serisi CJ5 deki estetiği vermez.

Hangi model lastik, hangi kalitede yalıtım yaparsanız yapın motor sesi, teker sesi, yol sesi her zaman vardır, önüne geçemezsiniz.

İki kişi ve kişisel eşyaları için idealdir, arka koltuk 40km den sonraki mesafelerde eziyet olur.

İster benzin ister lpg 2H stabil kullanımda 100km de 11 litrenin altına düşmez (ben düşüremedim)

CJ5 ekspedisyon aracı değildir, tek seferde molasız 100km yol yaptıktan sonra mola vermeniz önerilir.

Araca ne yaparsanız yapın, nasıl bir donanım uygularsanız uygulayın 70cm nin üzerindeki su geçişleri, ama başında, ama sonunda başınıza iş açar, ama tedavisi kolay olur.

Yol ve hava şartları en uygun olduğunda 100km mesafe için ortalama süratiniz 70-80km/saat tir, bu süratin üzeri CJ5 için önerilmez

Kamp malzemesi vs. taşımak için, eğer aracın arkasını kullanmak istemiyorsanız, ya mini römork (750kg altı çok kullanışlı ve ucuz ürünler var) ya da, aracın dışında, arkada, stepnenin üzerine, aklı başında ve yaratıcı bir ustaya yaptıracağınız, tahmini 1 metreküp de eşya koyabileceğiniz bir sepet, kafes, heybelik vs yaptırabilirsiniz (ben çok başarılı örneklerini gördüm, hepside kendi imalatlarıydı)

Ben aynı CJ5 e uzun süre binen pek az kişi tanıyorum, ama sattıktan sonra pişman olmayanını da tanımıyorum.

ve;
yüzlerce tasarımcıdan, mühendisten, üreticiden DAHA İYİ BİLDİĞİMİZ için bu araçların, ellenmedik, mıncıklanmadık yarini bırakmayıp, akla hayale gelmedik uygulamalar yapıp, her türlü eziyeti ediyoruz, sonra da oturup ahkam kesiyoruz,
velhasılı
aracı aldıktan sonraki üçüncü sene hala biniyorsanız, gerekenleri kendi taleplerinize göre kendiniz yapar ya da yaptırırsınız.

bence tabii …

Metin bey merhaba. Yazınızı zevkle okudum ve bilgi sahibi oldum. Teşekkürler. Uzun yıl kullanıcı olmanız tecrübenizi artırdığı belli oluyor. Bende CJ5 almayı düşündüğümden sizden yardım bekliyorum. Sizin aracın modeli kaç acaba. Benim bütçem fazla değil. Sizce 60 lı modellermi yoksa 77 ve yukarı modellermi tavsiye edersiniz. Sizin aracınızın yakıt örneği ilgimi çekti. Bu örnek Lpg mi yoksa benzin için mi geçerlidir. Hangi seriyi tavsiye edersiniz. Ben konfor aramıyorum. Yolda bırakmasın ve kedi gibi zor yollarda gidebileyim. Teşekkürler. Selam ve saygılar.

sayın metin özel bey gerçekten çok iyi açıklamışsınız aracımı 6 sene önceden aldım 77 model orjinal bir araç sac tavan hariç bu zamana kadar rot ayarı bile yaptırmadım o derece orjinal bir araç hiç beni yolda bırakmadı biraz üzerinde oynadık ama o orjinal halinin yeri bambaşka..

80 yılı sonrası jeep için yeni bir dönem dene bilir!bence 80 ve üstü modeller..

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Merhaba;

ve;
velhasılı

bence tabii …

Abi ağzına sağlık vala:smiley: bende 4 yıldır cj kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım onda duyduğum hazzı hiç bir araçta yaşamadım.anlatılmaz yaşanır denilecek bir araç:smiley: Tek sıkıntım koltukdan yana aradaki mesafe kısıtlı olduğu için bendede birazcık boy ve göbek olduğu için rahat sığamıyorum.Koltuklarımda sanırım biraz kalın arka taraftan bir kaç cm içeri kestirdim ama yine sığmadı.iyi bir koltuk ustası arıyorum iyice inceltecek şekilde tekrar yaptırmam lazım.

Arkadaşlar merhaba;
son zamanlarda foruma pek giremedim, adıma sorulan bir kaç soru var gecikme için kusura bakmayın,
işin gerçeği bu kadar üstadın olduğu bir forumda CJ hakkında sorulara cevap verecek en son insan olduğumu düşünüyorum.

CJ için yıl ve model tavsiyesi yapmak gerçekten çok güç, zira her birinin diğerine göre farklı özellikleri var, ben kişisel tercihimi, CJ5, 1979, 4,2L, T150, arka amc20, ön dana30, şeklinde yapmıştım, hem şanzumanın hem de diff. lerin limitlerini ve kullanım şeklini bilerek kullanıyorum, sanıyorum bu yüzden de sorun yaşamıyorum,

Farklı modellerin iyi olduğu düşünülen donanımlarını bir araya getirerek yapılan uygulamalar kişisel olarak benim hoşlandığım bir iş değil, ve/veya yanılıyor olabilirim, sonucunda benim tercihim bu şekilde.

Özellikle Seyit Hocam ın CJ hakkındaki yorum ve yazılarını okumanızı tavsiye ederim, doğru bilgiye ulaşırsınız, meraklısına çok faydası olacaktır.

Bu işin dibini bulan yok,
varsada ben tanımıyorum,
gereksiz para harcamayın, gaza gelmeyin.

hepinizin gönlüne göre olsun, az yaksın, hiç kırılmasın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR