oobeterbocekoo
Kamp I
öğrenmek istediğim asfalt kullanımında 4 ileri mi 3 ileri mi?
hangisi daha uygun rahat ekonomik performanslı vs..vs..
hangisi daha uygun rahat ekonomik performanslı vs..vs..
Çağla Bey haklısınız,asvaltta 3 ileri de olsa 4 ileri de olsa son hız aynıdır.Fark eden pek bir şey yok.Son oranlar hep 1 e 1 dir.Arazi için aracın özelliklerine göre yorum yapılabilir.chala' Alıntı:asfaltta pek farketmez, arazide önemlidir. yanlışım varsa diğer arkadaşlar lütfen düzeltsin, 3 ileri de olsa 4 ileri de olsa son dişli oranları aynı olduğu için asfaltta farketmez, arazi de kullanırken 4 ileri daha avantajlıdır. büyük ebat lastik kullanımına ve ayna - mahruti oranlarına göre 3 vites arazide yeterli gelmeyebilir, debriyajlı çok çabuk yersiniz ve aracım gitmiyor, çıkmıyor dersiniz, ama aynı yeri 4 ileri ile daha rahat geçersiniz.
CJ7V8' Alıntı:Çağla Bey haklısınız,asvaltta 3 ileri de olsa 4 ileri de olsa son hız aynıdır.Fark eden pek bir şey yok.Son oranlar hep 1 e 1 dir.Arazi için aracın özelliklerine göre yorum yapılabilir.
oobeterbocekoo' Alıntı:sami bey şimdi fark ettim th400 otomatik bir cj sahibisiniz sanırım maliyetinden masrafından kullanımından bahsedebilir misiniz biraz 2,5-3 milyara t176 yerine otomatik şanzıman da tercih edilebilir sanırım?
5355' Alıntı:herşeye rağmen asfaaltta kullanıp sürat yapmak istiyorsanız 4 ileri tercih etmelisiniz.size hem yakıt tasarrufu sağlayacak hemde aradığınız hızı verecektir.
TH400'de overdrive yoktur. TH400 ün overdrivelı versiyonu 4L80E'dir.cj5 ci' Alıntı:benim defransiyelde ayna mahruti 43\14 yani seri şanzımanda 3 ileri t150 asfaltta son hız arttı ama 1.viteste arttı 41\10 cjlerin 2.vitesi gibi sanki tabi kalkış biraz nazlı oluyor ama araba durmadan uzuyor en mantıklısı 41\10 diff ve son vites oranı 1 den küçük bir şanzıman kullanmak
ayrıca th400 otomatik şanzımanda overdrive var diye biliyorum yakıt tasarrufu sağlarken son hızı etkilemiyormu acaba?
peki 4l80e şanzımanda overdriveye geçtiğinde son hız artıyormu?CJ7V8' Alıntı:TH400'de overdrive yoktur. TH400 ün overdrivelı versiyonu 4L80E'dir.