CJ'de Benzin Deposu Pas Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,428

ozanyur

Zirve
Yer
ankara
dün İstanbuldan Ankaraya gelirken son kilometrelerde cj teklemeye başladı tabi sonrada stop etti pislik gelmiştir diye filtreleri kontrol ettim 1. filtrenin içi pas doluydu filtreyi söktüm ama sorun devam etti. araç çalışıp biraz gittikden sonra tekleyip tekrar stop etti. sonra karbüratöre yeterli benzin gelmediğine (tıkanıklıkdan dolayı) kanaat getirdim ve lpg ile devam ettim. muhtemelen benzin otomatiğide tıkandı.
filtreler benzin otomatiği değiştirilir ama depoyu nasıl pastan kurtarıcam onu çözemedim sıfır depo alsam hem pahalı hemde bulması zor. içindeki pası temizleyip paslanmayı durdurmam lazım. bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim

Etiketler
Ynt: CJ'de Benzin Deposu Pas Sorunu

ozan depoyu söküp temizlemen gerek yapacak bişey yok sakın şu depo katkı koyma karbıratörü kucaga alırsın eritiyo bi arkadaşımızın başına geldi

Deniz abi depoyu yarın söküp temizlemeyi düşünüyorum ama paslanma devam ederse aynı sıkıntıları ilerde tekrar yasarım diye düşünüyorum kesin bir çözüm bulmam gerek. depoda ağzına kadar benzin dolu nasıl boşaltıcaz bakalım.

Uzun süre lpg de çalışmış araçların ortak sorunu. Depoyu söktürüp pas sökücü kimyasallar ile temizlenip devamlı benzin bulundurarak çözülebilinir. Cj nin benzin deposunun sacı oldukça kalındır. Depoyu değiştirmeye gerek olmaz sanırım.

Bu arada Can vazmı geçti almaktan.

jeep' Alıntı:
Uzun süre lpg de çalışmış araçların ortak sorunu. Depoyu söktürüp pas sökücü kimyasallar ile temizlenip devamlı benzin bulundurarak çözülebilinir. Cj nin benzin deposunun sacı oldukça kalındır. Depoyu değiştirmeye gerek olmaz sanırım.

Bu arada Can vazmı geçti almaktan.

evet abi motorda bişeyler çıktı hem canın hemde benim içim rahat etmedi bende geri aldım. hem artık satmaya ihtiyacım kalmadı.
motor parçalanana kadar bir iki yıl biniyim sonra sıfır kutusunda motor atarım diye düşünüyorum.
deposunuda yarın söküp temizlerim hortumlar filtreler falan ne varsa tertemiz çıkartayım sonrada çamura dalayım pazar günü :smiley:

Zaten 350 mopar ya da 360 ı otomatik şanzımanla birlikte alacaksın. Arazi şanzımanı araya flanş tamamdır. Tabi cj-5 de şaft mesafesi sorunu çıkacak başa bela. Ama olmaz değil.

Ben geçen sene depoyu değiştirmiştim aynı sorun bende de olmuştu. Deponun altını kesip yeni sac kaynatalım dedik 150 TL istediler üstelik kaynak olacağı için sac yanacak pas olayı devam eder dedi usta. Ben de Yaman Ticaretten 300 TL ye depo almıştım sıfır kutusunda.

şaft kısa olduğu için sorun oluyo diye biliyorum ama bakalım seneye kadar ne olur malum cj sahibinin ne yapacağı belli olmuyo :D

Panzerci' Alıntı:
Ben geçen sene depoyu değiştirmiştim aynı sorun bende de olmuştu. Deponun altını kesip yeni sac kaynatalım dedik 150 TL istediler üstelik kaynak olacağı için sac yanacak pas olayı devam eder dedi usta. Ben de Yaman Ticaretten 300 TL ye depo almıştım sıfır kutusunda.

yarın temizlerim tekrarladığında yenisini alırım. sonucta 30 yıllık depo paslanması çok normal. 300 de fazla sayılmaz piyasada yüzlerce bulunan lpg deposunu bile 200 e aldım gecen ay

Ozan Bey ,eğer pas sorununu depo değiştirme ile çözmeyi düşünürseniz kesinlikle sac depo almayın.Polietilen 15 ve 20 gallonluklardan bir tanesi alın ve benzin deposunu unutun artık :smiley:
kolay gelsin

CJ7V8' Alıntı:
Ozan Bey ,eğer pas sorununu depo değiştirme ile çözmeyi düşünürseniz kesinlikle sac depo almayın.Poliüreten 15 ve 20 gallonluklardan bir tanesi alın ve benzin deposunu unutun artık :smiley:
kolay gelsin

nerden bulabilirim, fiyatları nasıl bilgi verebilirmisin

Ozan kulak misafiri olmuştum...Anadolların depoları uygun sanırım bizim cj lere uygun rakamlara alırsın sanırım...Bir araştır istersen.. ;)

Ama şamandıra gösterge uyum sağlarmı bilemem.. :smiley:

hasanfb' Alıntı:
Ozan kulak misafiri olmuştum...Anadolların depoları uygun sanırım bizim cj lere uygun rakamlara alırsın sanırım...Bir araştır istersen.. ;)

Ama şamandıra gösterge uyum sağlarmı bilemem.. :smiley:

bence şamandıra uyum sağlamaz hasan. biliyosun birde orjinal olmayan ne taksak sıkıntı olarak geri dönüş yapıyo o yüzden orjinal tercih ediyorum :D

ozanyur' Alıntı:
nerden bulabilirim, fiyatları nasıl bilgi verebilirmisin

İstanbul'daki CJ parçaları satan yerlere sormak gerekir.
Katalog fiyatları 15 gallon:150$ 20 gallon:250$ civarlarında .. 4wd.com dam kendiniz sipariş verebilirisiniz.Gümrük vergi sınırı 150 Euro ya çıkmış diye duydum.15 gallonluk problemsiz geçebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.