CJ'de Benzin Deposu Pas Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,432
Ynt: CJ'de Benzin Deposu Pas Sorunu

jeep' Alıntı:
Uzun süre lpg de çalışmış araçların ortak sorunu. Depoyu söktürüp pas sökücü kimyasallar ile temizlenip devamlı benzin bulundurarak çözülebilinir. Cj nin benzin deposunun sacı oldukça kalındır. Depoyu değiştirmeye gerek olmaz sanırım.

Rafineri çıkışlarında şartnameye uygun olarak benzin içinde 5ppm(5 tonda 1 litre) su bulunabilir. Bu su yıllar içinde istasyonlarda yeraltı depolarında birikir. Yeraltı deposunu yeni doldurmuş bir istasyondan alacağınız benzin, depoda dinlenip suyun dibe çökme aşamasını henüz tamamlamadığı için deponuza % 10 kadar sulu girebilir. Bunu motorda tekleme ile hemen anlarsınız ama zaman içinde daha az miktarlarda depoya giren su dipte birikerek pas yapmaya başlar.

Pas yapmış depoyu temizlemenin en iyi yolu önce buharla temizleyip, kurutmak, sonra kumla çalkalayıp tekrar iyice kurutmaktır. Bu işi tanker deposu tamiri yapan tamirhanelerde yaptırabilirsiniz. Depoda kaynak yaparken patlama olmaması için çok iyi bir temizlik yapmaları, pas tabakalarının altına giren benzini bile temizlemeleri gerektiğinden bu iş için gerekli ekipmanları var. Ufak tamirhaneler daha çok deponun içine zincir atarak çalkalama yapıyor ama bu verimli olmuyor.

Kimyasal uygulamalar temiz olan metal üzerinde, özellikle kaynak birleştirmelerinde de çalışacağından depoyu zayıflatır.

Pası uzun vadede önlemek için depoda biriken suyun benzinle birlikte yanmasını sağlayın. Suyun olmadığı yerde pas oluşmaz.

Eczanelerde bulabileceğiniz saf alkol (%95'lik) bu işi görür. Benzin aldığınızda bir çay bardağı alkolü depoya ilave edin. Alkol dibe çöküp su ile birleşir ve %40 alkol içeren su benzinle birlikte sorunsuz yanar. Aracınızı arazide veya bozuk zeminde kullandığınızda depoda sürekli çalkalanma olacağından suyun atılması daha kolay olur. Yanmayıp dipte kalan kısım da normal su kadar korozyona yol açmaz.

Bu işlemi yılda bir kere yapmak depoyu yıllar boyu pastan korur.

Etiketler

Panzerci' Alıntı:
Ben geçen sene depoyu değiştirmiştim aynı sorun bende de olmuştu. Deponun altını kesip yeni sac kaynatalım dedik 150 TL istediler üstelik kaynak olacağı için sac yanacak pas olayı devam eder dedi usta. Ben de Yaman Ticaretten 300 TL ye depo almıştım sıfır kutusunda.

benim aracın deposuna da uzun süredir 1 gram benzin değmediği için tamamen paslanmış, altını kesip saç kaynatmak kurtarmaz dedi ustam, 2 gün önce Rauf ustadan 300 tl ye yenisini aldım.

bence anadol deposu, tofaş deposu şu bu değil, orjinali. fiyatıda mantiklı, sami bey e duyrulur ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47614.0

Abi selamlar depoyu söktürüp 4-5 şişe elma veya üzüm sirkesi al hepsini depoya boşalt birkaç kez çalkala 2 gün beklesin deponun dibi cam gibi çıkar kendim yapmıştım en ucuz ve etkili yol..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.