CJler'de LPG Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,828

CJ serisinde LPG sistemi gereklimi?

• Evet, eminim.

Kullanılan: 13 59.1%
  • Arastiriyorum.

Kullanılan: 3 13.6%
  • Teknik gelismeyi bekliyorum

Kullanılan: 0 0.0%
  • Gereksiz

• Kararsizim.

• Kullanılan toplam oy
    22
Ynt: CJler'de LPG Sorunu

Bendeki ZJ 95 5.2 `ye 7 sene önce Amerikan sistemi olarak adlandirilan cift kafali sistemi taktirmistim. o kadar memnunumki hala sirali sisteme gecmeye gerek duymuyorum. Reklama girmesin. Ilgilenenlere özelden ustasinin isim ve telefonlarini verebilirim. Benim CJ5 ède ayni ustada taktiracagim.

Etiketler

beatrix' Alıntı:
Bendeki ZJ 95 5.2 `ye 7 sene önce Amerikan sistemi olarak adlandirilan cift kafali sistemi taktirmistim. o kadar memnunumki hala sirali sisteme gecmeye gerek duymuyorum. Reklama girmesin. Ilgilenenlere özelden ustasinin isim ve telefonlarini verebilirim. Benim CJ5 ède ayni ustada taktiracagim.
Abicim neden reklam olsun burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz öyle değil mi. Onu konuşuyoduk bu gün çift kafa yaptıran var mı hiç felan diye önceki mesajlarda var bi bak istersen senin de fikrini almış oluruz...

elebasi7102' Alıntı:
Bursa'dan aldım ama doğrusu nerde toplandığını bilmiyorum. Büyük ihtimal Bursada toplanmıştır. Orada da var bu işlerle uğraşan epey fazla.

senın cj gorunuste benım cjye cok benzıyor da acaba aynı yerden mı cıkma dıye merak ettım onemlı bısey degıl yanı, benım yaptırdıgım sıra rengınden ozellıgıne meraklısı cokduda

bende 77cj5 var sadece atikeri ruhsata işletebildim hiç randumanlı değil bu işe bi çözüm bulalım beyler

elebasi7102' Alıntı:
Bursa'dan aldım ama doğrusu nerde toplandığını bilmiyorum. Büyük ihtimal Bursada toplanmıştır. Orada da var bu işlerle uğraşan epey fazla.

özellikle jep yapanlar var görüyorum arada bir bende kendime yapmak istiyorum

Arkadaşlar lpg kafası çok ünemli (mikser) büyükse montaj iyi yapılmıssa hiç sorun yok. Ben şehir içinde lpg zor tırmanışlarda benzin kullanıyorum çokta rahatım ne istop ne geç çalışma mevcut şehir içinde benzine geçmeye gerek yok zaten antalyada bile tırafik lpg demek tasarruf demek.

karbiratör ile beyin yakın olmalı bnece ne kadar yakın olursa cekiş ve rolanti iyi oluyor ben bursa da hiç duymadım sizlerden duyuyorum ama maraştıcağım baklaım neden ayar tutmaz ama silindir kapağını hüç yaptıran yok nedense

unuttum aracın motor ve gaz beyni iyice ısınması gerekli yoksa arac çok yakar ve ayar tutmaz hatta aracın ömrü kısalır ısınan aracın ayarı ve ömrü iyi olur gaz dada aynı şeyler gecerli beyine gelen sıcak su gazı genleştirip inceliyo arac daha rahat .güzel yakar rolanti bile mükemmel oluır ben 82 lik temostat var tavsiye ederim

feyzullah efe' Alıntı:
özellikle jep yapanlar var görüyorum arada bir bende kendime yapmak istiyorum
Ah işte kendi garajım olsa...
İstanbulda zor abi en ufak bi arızada bile ustaya götürüyosun dünya masraf çıkarıyolar. Parça masrafı kadar işçilik gidiyo..

evet garaj olsa bende takımların çoğu var bayağa var yeterli geliyo sanada tavsiye ederim az olsa kapının önünde ufak işlerini yaparsın

feyzullah efe' Alıntı:
evet garaj olsa bende takımların çoğu var bayağa var yeterli geliyo sanada tavsiye ederim az olsa kapının önünde ufak işlerini yaparsın
Evet abi mesela şimdi arabanın yanından geliyorum. Şu benzin kesiciyi karbüratöre yaklaştırayım dedim. Yaklaştırdım ama şimdi de araba çalışmıyo. Çalışıyo 2-3 saniye sonra araba stop ediyo anladığım kadarıyla gazı kesen bi alet var galiba çalıştıktan sonra tık diye bi ses geliyo kendiliğinden gazı kesiyo motor stop ediyo neden acaba benzin kesiciyle alakalı olduğunu sanmıyorum hatalı bişe mi yaptım acaba ?

kesicinin içinde mıknatıs var zamanla metal tozlarını topluyo (nerden cekıyosa) sonrada soyledıgın gıbı tık dıye bır sesle gazı kesıyor temızlenebılır galıba ama ben değiştirmeyi tercih ediyorum
bu arada birinden görmüştüm kesicinin tepesine pense gibi birşeyle bir iki kez tıklatıyolar normal calısmaya devam edıyor

o benzin ile gazı ayrıyor elektirik kesilirsede istop eder arac bobindedki kablo varya sarılı oda gaz verince ordan devir alıyor arac

ozanyur' Alıntı:
kesicinin içinde mıknatıs var zamanla metal tozlarını topluyo (nerden cekıyosa) sonrada soyledıgın gıbı tık dıye bır sesle gazı kesıyor temızlenebılır galıba ama ben değiştirmeyi tercih ediyorum
bu arada birinden görmüştüm kesicinin tepesine pense gibi birşeyle bir iki kez tıklatıyolar normal calısmaya devam edıyor
Ama benim bahsettiğim benzin kesicisi gazla alakası olur mu. Karbüratöre gelen gaz kesiliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR