CJ'mde "........." olsaydı iyi olurdu diyenler.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,506

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net
Bu "olsaydı iyi olurdu" dediklerimiz, satın almakla veya imal ettirmekle tamamlayabileceğimiz eksikler olmasın. Örneğin klima, vinç, rollbar, hardtop vs. gibi tarafımızdan giderilebilecek eksiklikler konu dışı kalsın. Eksikliğini duyduğumuz ama örneğini başka cj'lerde de göremediğiz "olsaydı iyi olurdu" lar olsun.

Örneğin ;

Sürücü koltuğunu en geride kullanmak zorunda olduğum için sağ koltuğun kızaklı olmaması ve 8 - 10 cm önde durması görüntü açısından beni rahatsız ediyor. Bağlantılarını geriye almayı düşündüm ama tabanın uygun olmaması nedeniyle vazgeçtim.

Bu ve buna benzer sorunlar. Belki içimizden birileri böyle sorunları çözmüştür ve bizlere fikir verebilir.

Etiketler
Ynt: CJ'mde "........." olsaydı iyi olurdu diyenler.

Buggy' Alıntı:
Bu "olsaydı iyi olurdu" dediklerimiz, satın almakla veya imal ettirmekle tamamlayabileceğimiz eksikler olmasın. Örneğin klima, vinç, rollbar, hardtop vs. gibi tarafımızdan giderilebilecek eksiklikler konu dışı kalsın. Eksikliğini duyduğumuz ama örneğini başka cj'lerde de göremediğiz "olsaydı iyi olurdu" lar olsun.

Örneğin ;

Sürücü koltuğunu en geride kullanmak zorunda olduğum için sağ koltuğun kızaklı olmaması ve 8 - 10 cm önde durması görüntü açısından beni rahatsız ediyor. Bağlantılarını geriye almayı düşündüm ama tabanın uygun olmaması nedeniyle vazgeçtim.

Bu ve buna benzer sorunlar. Belki içimizden birileri böyle sorunları çözmüştür ve bizlere fikir verebilir.

Belki zaman zaman karşıma çıkıp hayıflandığım birşeyler ayrıca olmuştur ama en azında söz koltuktan açılmışken benim CJ ' 80 nin arka koltuğundan söz edeyim.Benim jeepin üzeri tenteli deyil kendi orijinal metal kabini bulunuyor ve o kabinin yukarıya doğru kalkan bir arka kapağı var.Jeepin o orijinal kendi arka kapağı da ayrıca aşağı doğru düşmeli olarak açılıyor olunca arka bölümün zaman zaman daha hacimli ve kaba malzemenin taşınabilmesi için bir kargo alanı olarak kullanılabilmesi mümkün iken tabana civatalı ve sabit olan kendi orijinal arka koltuğu buna olanak vermiyordu.Ben bu arka koltuğu aldım( Depoda olduğu gibi muhafaza ediyorum) yerine dış görünüşü aynı fakat bir kaç fonksiyonlu başka bir koltuk yaptırdım.Bu yeni koltuğun ;
1. arka kısmı( yaslanma bölümü) oturma kısmı üzerine katlanabilmekte
2.Bu şekilde katlanmış iken ikinci kez öne doğru ayrıca katlanabilmekte ve geride daha geniş bir kargo alanı oluşmakta
3.sadece oturulan kısmı yukarı doğru kalkarak arkalık bölümüne yaslanabilmekte ve böylece gerektiğinde o kargo alanı ön koltukların hemen arkasında oluşmakta
4.istenirse koltuk hiç bir alet kullanmadan,sadece iki adet mandalın el ile çevrilmesi sonucu yerinden tamamen çıkartılıp arka bölümde çok daha geniş bir kargo alanı oluşturulabilmektedir.
Bu uygulama bana arka bölümün zaman zaman çok küçük çaplı bir kamyonet gibi kullanılabilmesini sağlıyor.Ancak dediğim gibi kendi orijinal arka koltuğu depoda koruma altında ve istendiğinde bunu çıkarıp diğerini yerine her an monte etmem mümkündür.

Seyit Bey, Bahsettiğiniz arka koltuk "Fold&Tumble" adıyla yurtdışındaki pekçok jeep parçacısında mevcut.

screenshot1.jpg

Ekli dosyalar

• CJ7-Lift002.jpg
    CJ7-Lift002.jpg
    121.2 KB · Görüntüleme: 561

Koltuk resminin altındaki küçük fotoğraftaki fonksiyona bir de oturma kısmının kalkarak arkaya yaslanmış halini ve ayrıca alet kullanmadan yerinden çıkarılabilme özelliğini eklerseniz buradaki gibi diyebilirim.
Sizin jeepin arka koltuğunun gerisindeki gibi bir boşluk yine var ve hem orası hemde koltuğun altı aşağı yukarı aynı amaçlı birtakım şeylerle dolu;
kriko,bijon anahtarı,alet çantası,kılıf içerisinde küçük bir balta(nacak),küçük bir kazma,portatif ve katlanır bir kürek,kimi yedek hortum vs. vs.

Bir de forum sayfalarındaki geriye dönük bilgi eksikliğimi bağışlayın.Sizin jeepin arka kapağını CJ7 kapağı gibi görüyorum. Sizinki CJ5 mi, CJ7 mi?

Buggy' Alıntı:
79 CJ7. Doğma, büyüme olanlardan. Orijinal deyip kavram kargaşası yapmayayım, kesme biçme olmayanlardan ;)

Kesme - biçme olmıyacağı konusunda zaten en ufak bir kuşku duymuş deyilim.Nedense ben daha önce sanki CJ 5 ten söz ediyorduk gibi bir yanılgıya kapılıp , arka kapağın köşesini de görünce merakımı yenmek için sormuştum.
Temiz ve diri görünüyor.Güle güle kullanın.Allah nazardan esirgesin.

Emin abi benim yaşadığım yer (Trabzon) çok sulak olduğu için distribitörle sürekli su geçişlerinde sıkıntıya kalıyorum. acaba açtığınız başlığa uygun bir madde olabilir mi? bu konunun önünü nasıl almamışlar..? sonuçda savaş amaçlı üretilmiş araçlar..(,

dip not olsun, başımız nezaman su geçişinde sıkıntıya kalsa; düşman birlikleri bu arabaları durdurmak için yollara su kanalları açsalar büyük başarı sağlarlar diye takılırız üreticiye ;D

hsn' Alıntı:
Emin abi benim yaşadığım yer (Trabzon) çok sulak olduğu için distribitörle sürekli su geçişlerinde sıkıntıya kalıyorum. acaba açtığınız başlığa uygun bir madde olabilir mi? bu konunun önünü nasıl almamışlar..? sonuçda savaş amaçlı üretilmiş araçlar..(,

dip not olsun, başımız nezaman su geçişinde sıkıntıya kalsa; düşman birlikleri bu arabaları durdurmak için yollara su kanalları açsalar büyük başarı sağlarlar diye takılırız üreticiye ;D
Hasan,
Su geçişi yapmadım ama ara sıra motoru basınçlı su ile yıkıyorum. Buji kablolarımın her iki tarafında da sızdırmazlık tam. Yerli cap'ların kısa sürede kuruyup çatlamasından bıkıp distribütör tarafına yurtdışından silikon cap aldım. Distribütöre de bugüne kadar bir su girişi olmadı. Bir tek alternatör için tedbir alıp basınçlı suyla motorun her tarafını rahatça yıkıyorum. Motorun üstünden yıkayıp alttan su vermediğim için olabilir.
Belki distribütör kapağı altına, tevzi makarasının kapakla temasını kesmeyecek çok ince bir malzemeden conta koyup sorunu çözebilirsin.

cj7 için bir süredir koltuk araştırıyorum ama tamam bu dediğim koltuğu bulamadım,önler tamam bestopta buldum ama onun takımı arka koltukta kafalıklı olduğundan beğenmedim,emin bey sizin eklediğiniz resimdeki koltuk güzelmiş neyin ürünüdür bu,birde koltuk konusunda yurtdışından getirtmek çok maliyetli olurmu,burada takımı 2700tl gibi bir rakamı buluyor, http://www.jeep4x4center.com/bestop/seats/sport-fabric-reclining-39438.htm burada yaklaşık 900dolara geliyor ama vergisi gümrüğü ne olur bilmiyorum

jeep28' Alıntı:
cj7 için bir süredir koltuk araştırıyorum ama tamam bu dediğim koltuğu bulamadım,önler tamam bestopta buldum ama onun takımı arka koltukta kafalıklı olduğundan beğenmedim,emin bey sizin eklediğiniz resimdeki koltuk güzelmiş neyin ürünüdür bu,birde koltuk konusunda yurtdışından getirtmek çok maliyetli olurmu,burada takımı 2700tl gibi bir rakamı buluyor, http://www.jeep4x4center.com/bestop/seats/sport-fabric-reclining-39438.htm burada yaklaşık 900dolara geliyor ama vergisi gümrüğü ne olur bilmiyorum

ben rugred ridge aldım (besttop'ın aynısı) iki ön bir arka 2000 Tl yi geçmedi besttop la fiyat farkı yok gibi bişeydi. 7-8 ay oldu alalı. arka koltuk burdakinin aynısı katlanır tip. besttop veya rugred ridge arka koltuk cj lerde gerçekten gerekli hem oturma biçimi hemde katlanır olması çok iyi

biraz pazarlıkla 2000 e alınır belki ;D ;D ;D ;D

http://www.tarotostore.com/Jeep-CJYJ-Arka-Koltuk,PR-1490.html

http://www.tarotostore.com/Jeep-CJ-On-Koltuk,PR-757.html

jeep28' Alıntı:

Ben yurtdışı alışveriş için http://www.quadratec.com firmasını kullanıyorum ama bugüne kadar toplam tutarı 100 USD altında malzemeler aldım. Aldıklarım yedek parça sınıfına girmeyen kitap, plastik parça, aksesuar vs. Gümrüğe takılırsa ithalat müsaadem olmadığı için alamam diye büyük parça siparişi vermiyorum(birkaç defa başıma geldi). İç piyasada olmayan parçaları da omix-ada katalogundan bulup omix-ada firması ile çalışanTaroto - Tarkan Yücel'e rica ediyorum, o benim için getirtiyor.
www.omix-ada.com
www.omixadaeurope.com

Örnek verdiğim arka koltuk quadratec firmasının. Bestop ve Rugged Ridge yapımı sabit olanlar 200, katlanır olanlar 250 USD civarında. Kargo bedeli oldukça yüksek olabilir. 16 USD fiyatlı bir jeep çakmak için 54 USD kargo bedeli çıkınca vazgeçmiştim. Bence önceliği iç piyasaya ver çünkü bir de gümrüğe takılma sorunu çıkabilir.

ozanyur' Alıntı:
biraz pazarlıkla 2000 e alınır belki ;D ;D ;D ;D

http://www.tarotostore.com/Jeep-CJYJ-Arka-Koltuk,PR-1490.html

http://www.tarotostore.com/Jeep-CJ-On-Koltuk,PR-757.html

Fiyatlar bana çok mantıklı geldi. Zaten koltuk yurtdışında 450 TL. Neredeyse bir o kadar da kargosu tutar sanırım.

Buggy' Alıntı:
Fiyatlar bana çok mantıklı geldi. Zaten koltuk yurtdışında 450 TL. Neredeyse bir o kadar da kargosu tutar sanırım.

bencede fiyatlar güzel ve bu koltuklar için değer gerçekten kaliteli ve kullanışlı

Buggy' Alıntı:
biraz pazarlıkla 2000 e alınmış gibi sanki ;D ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D aslında 1800 e aldım ama aradan 6-7 ay geçti ozamanlar koltuk başına 100 tl daha ucuzdu şimdi artmış biraz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,962
Kaydolan Son Üyemiz
seydabilir

Çevrimiçi üyeler