CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz), Alternatif Ucuz Yakıt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,587
Ynt: CNG (Sıkıştırılmış Doğal Gaz), Alternatif Ucuz Yakıt

http://www.odider.org/sdgcng.php

konu 2008 yılına ait..

sizin foruma 1. mesajınız..!

bayrampaşa'da dolum ve montaj işi bildiğim 4-5 yıl oldu tarihe karıştı ..iş yerim 500m.mesafede ters tarafta kalır önünden pek gecmezdim işin acıkcası..sadece karşı tarafta e5 üstünde var bildiğim o da kapanmadı ise..dolum işi problemli..
o zamanlar aracıma lpg yeni takmışken karşıma bu alternatif çıkmıştı ..iyi bir lpg sistemi 1000 tl üzeriydi..o sistemde 2500-3000 gibi arkaya takılacak tüpe göre degişken fiyata sahipti + 400tl de muameleçi parası vardı ruhsata işletmek için ..
para olarak lpg nin tam yarısı idi yaktığı.. ;) oldukca cazipti..!
montajı pahalı idi..
yakıt tek pompa avrupa yakası idi..!
diger problemi ise hastahanade ve kaynakcılarda kullanılan dolu demir döküm tüplerden olan oksijen tüpleri vardır ,,benzerlerinden 2yada 3 adedini bagajda devamlı taşıma işi idi..suzuki vitara aracımın bagajı bu işe uygun olmadığından vazgecmiştim..

bu iş neden tutmadı hep merak ederim.. :smiley:

http://www.ekolpg.com/cng_dolum_istasyonu.html

nette aynı yer tekrar acılmışa benziyor..son durumu görüp bilmek lazım >> görmedim..!

Etiketler

bu iş neden tutmadı hep merak ederim..

Doğal gaz boruları evlere kadar döşenmiş iken devlet bu işten nasıl vergi alacağını bulamamıştır.

oguz1134' Alıntı:

konu 2008 yılına ait..

bayrampaşa'da dolum ve montaj işi bildiğim 4-5 yıl oldu tarihe karıştı ..iş yerim 500m.mesafede ters tarafta kalır önünden pek gecmezdim işin acıkcası..sadece karşı tarafta e5 üstünde var bildiğim o da kapanmadı ise..dolum işi problemli..
o zamanlar aracıma lpg yeni takmışken karşıma bu alternatif çıkmıştı ..iyi bir lpg sistemi 1000 tl üzeriydi..o sistemde 2500-3000 gibi arkaya takılacak tüpe göre degişken fiyata sahipti + 400tl de muameleçi parası vardı ruhsata işletmek için ..
montajı pahalı idi..
diger problemi ise hastahanade ve kaynakcılarda kullanılan dolu demir döküm tüplerden olan oksijen tüpleri vardır ,,benzerlerinden 2yada 3 adedini bagajda devamlı taşıma işi idi..suzuki vitara aracımın bagajı bu işe uygun olmadığından vazgecmiştim..

nette aynı yer tekrar acılmışa benziyor..son durumu görüp bilmek lazım >> görmedim..!

arama motoru vasıtasıyla bu konuyu buldum ve üye olup bilen varsa diye sorular sordum. sonuçta ilk mesajımı bir yere yazmak zorundayım, 2.mesajla başlama durumum yok. kural dışı bir şey varsa mesajım silinebilir.

iett ikarus ların bazılarında cng kullanıyo galiba.bu gaza yonelim olursa devlet yeni bir vergi kapısı acar abanır vergiyi bunuda lpg ye eşitler

oguz1134' Alıntı:

konu 2008 yılına ait..

montajı pahalı idi..

Yok yok açılmadı, o web sitesi eski montaj firmasına ait, güncel değil.

iş neden tutmadı, çünkü LPG ile arasındaki fiyat avantajının vatandaşa ulaşmasını engelleyecek şekilde ÖTV artırıldı, üzerine LPG ve CNG yönetmeliği, LPG yönetmeliği oldu ve CNG istasyonlarının ruhsat alması engellendi, ayrıca CNG ekipmanlarının araç ruhsatlarına işlenebilmesi, LPG ekipmanlarına göre zora koşulmaya başlandı. PG ve petrol şirketlerinin bunlarda tabii çok büyük payı oldu. Özel sektörün bu işe girmesinin veya devam etmesinin önü kesilmiş oldu. Şimdi konu ara ara gündeme geliyor, muhtemelen birileri bu işe girecek ve tüm kapılar önlerinde açılacak.

phobios' Alıntı:
Yok yok açılmadı, o web sitesi eski montaj firmasına ait, güncel değil.

iş neden tutmadı, çünkü LPG ile arasındaki fiyat avantajının vatandaşa ulaşmasını engelleyecek şekilde ÖTV artırıldı, üzerine LPG ve CNG yönetmeliği, LPG yönetmeliği oldu ve CNG istasyonlarının ruhsat alması engellendi, ayrıca CNG ekipmanlarının araç ruhsatlarına işlenebilmesi, LPG ekipmanlarına göre zora koşulmaya başlandı. PG ve petrol şirketlerinin bunlarda tabii çok büyük payı oldu. Özel sektörün bu işe girmesinin veya devam etmesinin önü kesilmiş oldu. Şimdi konu ara ara gündeme geliyor, muhtemelen birileri bu işe girecek ve tüm kapılar önlerinde açılacak.

iyice anlamaya çalışıyorum;

cng için şu anda mevzuat, yasal alt yapı hazır değil mi ? şu anda dönüşüm yapan firmalar, cng satan istasyonlar illegal mi çalışıyor ?
bu konuda yatırım yapan firma mağdur mu olabilir ?

bu arada asıl bilgilerin belki de toplanabileceği kaynak sanırım 28-30 mart arası cnr'da düzenlenecek "Uluslararası LPG, CNG, LNG Fuarı - Gas Turkey" fuarı olabilir ancak elbette bu işten ticari kazancı olan firmalar orada mevzuata dair handikaplardan bahsetmeyebilir.
Ticaret hukuku konusunda uzman birisinden sağlam bir bilgi edinmek gerekiyor gibi.

doğrusu güncel durumu bilemiyorum, takip etmiyorum. illa ki değişiklikler olmuştur. ben istasyonu kapatmama sebep olan olumsuzlukları sıraladım, o yıllarda hepsi tek tek başımıza geldi. biz de küstük oynamıyoruz artık :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR