Çok acil yardım lütfen !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cakalmehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,831

cakalmehmet

Ana Kamp
Yer
İstanbul
İyi günler benim 95 model 5.2 grand cherokeem var. İlk kez geçen hafta saçma sapan bir sorun çıkartmaya başladı. Yolda giderken kendi kendine gazdan çıkıp benzine geçmeye başladı.Benimki 2000 deviri geçince otomatik gaza geçiyordu sonradan farkettim 2000 devirin altına düşünce otomatik olarak gazdan çıkıyormuş.Sonra yolda giderken gaz vermeyi kesince birden deviri 1000e düşüyor sonra normal devrine dönüyor tekrar tekrar bunu yapıyor taki gaz verene kadar.2 gün önce farkettim bu problemleri sadece motor ısınınca yapıyor motor soğukken hiçbirşey yok.Bugünde ilk kez yolda kaldım yolda giderken birden vitesten çıktı sanki araba otomatik vites araba vites d de ama sonuna kadar bile gaza bassamda yerinden kıpırdamıyor sanki boştaymış gibi.Motoru kapatıp soğutunca normal devam ediyor motor ısınınca tekrar boşa atıyor sanki gitmiyor araba.daha önce başına bu tür bir sorun gelen varmı yada jeep ustalarımız bununla ilgili ne söyleyebilirsiniz.Arabayı tamirciye çektirdim çekiciyle az önce.Şanzımanda dedi problem ama şanzımanda olsa neden soğukken birşey yokta ısınınca duruyor? Motor yağına baktım motor yağı çok azalmış add bölümüne inmiş acaba motor yağsız olduğu için yanmasın diye önlem olarakmı yapıyor bunu ? böyle bir özelliği varmı bunların ?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Çok acil yardım lütfen !!!

motorun raka tarafında şanjıman yağ çubuğu var yağını anarya vitesine takıp seviyesini kontrol et eksik değilse şanjımanın içinde yağ filtresi var o da temizse o zaman şanzımanın içindeki sarılar aşınmıştır değişmen lazım iyi günler

Debriyaj bitmiş gibimi yerinde kalıyor? Yoksa aldığınız güç, verdiğiniz gazdan azmı? P de kaçırma vs. sorun varmı? Yağ basıncı önemli, profosyonel yardım almanızı tavsiye ederim.

galiba tamiri bitmiş salı günü alıcam heralde aldığım zaman ne olduğunu sorarım problemin :smiley: babam yaptırdığı için ben hala öğrenemedim problemi ...

feyzullah efe' Alıntı:
debriyaj la ne alakası var bence elektironik destek alamanız gerekli

Feyzullah bey, Yazma tarzınız hiç hoş değil..
Yazılanları anlama konusunda sıkıntılarınız varsa, yazılanları tekrar okumanızı tavsiye ederim.

Debriyaj bitmiş gibimi yerinde kalıyor? Debriyajınız bitmiş anlamına gelmez.

Aracınızı umarım mutlu gunlerde kullanırsınız.

boxeralfa' Alıntı:
Feyzullah bey, Yazma tarzınız hiç hoş değil..
Yazılanları anlama konusunda sıkıntılarınız varsa, yazılanları tekrar okumanızı tavsiye ederim.

Debriyaj bitmiş gibimi yerinde kalıyor? Debriyajınız bitmiş anlamına gelmez.

Aracınızı umarım mutlu gunlerde kullanırsınız.

Sorduğunuz gibi tam olarak debriyajı bitmiş gibi hiç hareket etmiyor.. Ama problem neyse inşallah yarın öğreneceğim .

Selamlar

Otomatik şanzıman tamir takımı lazım şanzıman inecek, drive tasları içindeki metalik ve balatalar bitmiş gibi görünüyor.
inşallah taslar zarar görmemiştir. Şanslıysa problem saadece bant tadır ama bu zayıf ihtimal.

saygılar.

2,750 lira şanzımancı istedi :D artık nereleri bozulmuş siz söyleyin :D bide tamirci isticek şimdi şanzımandı indirme ve geri takma parası :D yandık ya

Selamlar

Söyledim

Otomatik şanzıman tamir takımı lazım şanzıman inecek, drive tasları içindeki metalik ve balatalar bitmiş gibi görünüyor.
inşallah taslar zarar görmemiştir. Şanslıysa problem saadece bant tadır ama bu zayıf ihtimal.

saygılar.

Şimdide diyorumki orjinal şanzıman tamir takımını kullan çok önemli parça yurt dışından getirtmeyi deneyebilirsin araştır. en önemlisi ustayla anlaşırsan önce şanzımanı indirip dagıtsın, içini görün sen tamir takımını alırsın başka şeylerde çıkar moral bozar ha bide sensörleri saglamda olsa degiştir. şanzımanı kesinlikle motor soguduktan sonra açtır.Balata ve metalikleri drive taslarına koyduktan sonra boşluk varmı diye usta muhakkak filerle kontrol etsin. boşluk varsa usta eski incelmiş metalik veya balata koyup boşluğu almak isterse o şanzımanı taktırma drive tası al toplanırken parça temizliği çok önemli içinde toz üstüpü parçası hiç bir şey kalmasın. orjinal yaglarını al toplanmadan önce ve kesinlikle trübini kontrol ettir bilye ve kecesi kesinlikle degişsin aklıma gelenler bunlar maliyet 3- 3500 gibi tahmin ediyorum süre ben toplasam (25 yıl önce filan) çay kahve içe içe 3-4 saatte biter. tabii sen hazır şanzımanı indirmişken arazi şanzımanını şanzıman kuyruklarını ve şaftları askı ve istafrozları da konrol ettirir şanzıman kulaklarına baktırır takozuda değiştirirsin. diye düşünüyorum emin ol hazır inmişken bu değişiklikleri yaptırırsan ilerde bana dua edersin .Kolay gelsin

Saygılar

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Söyledim

saygılar.

Şimdide diyorumki orjinal şanzıman tamir takımını kullan çok önemli parça yurt dışından getirtmeyi deneyebilirsin araştır. en önemlisi ustayla anlaşırsan önce şanzımanı indirip dagıtsın, içini görün sen tamir takımını alırsın başka şeylerde çıkar moral bozar ha bide sensörleri saglamda olsa degiştir. şanzımanı kesinlikle motor soguduktan sonra açtır.Balata ve metalikleri drive taslarına koyduktan sonra boşluk varmı diye usta muhakkak filerle kontrol etsin. boşluk varsa usta eski incelmiş metalik veya balata koyup boşluğu almak isterse o şanzımanı taktırma drive tası al toplanırken parça temizliği çok önemli içinde toz üstüpü parçası hiç bir şey kalmasın. orjinal yaglarını al toplanmadan önce ve kesinlikle trübini kontrol ettir bilye ve kecesi kesinlikle degişsin aklıma gelenler bunlar maliyet 3- 3500 gibi tahmin ediyorum süre ben toplasam (25 yıl önce filan) çay kahve içe içe 3-4 saatte biter. tabii sen hazır şanzımanı indirmişken arazi şanzımanını şanzıman kuyruklarını ve şaftları askı ve istafrozları da konrol ettirir şanzıman kulaklarına baktırır takozuda değiştirirsin. diye düşünüyorum emin ol hazır inmişken bu değişiklikleri yaptırırsan ilerde bana dua edersin .Kolay gelsin

Saygılar
Aynen katılıyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler