<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 84141" data-quote="stepler" data-source="post: 1487478"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1487478"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1487478">stepler' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba arkadaşlar orjinal yükseltilmemiş 2000 model cr-v sahibiyim ve çamurluklar biraz açık gibi duruyor bu yüzden üzerinden 205/70/15 lastikler mevcut bu lastik ebadını 215/75/15 ile değiştirsem sizce nasıl olur sürtermi ? deneyimi olan varmı ? teşekkürler.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Merhaba, şu aralar benim de bir crv projem var. Maalesef bu araç tam bir arazi aracı olmadığından ülkemizde çok fazla uğraşılan bir araç değil. Bu nedenle net bilgiye ulaşmak çok zor. <br />
Kendi yaşadığım tecrübelerimi aktarayım. Aracımda şu an 225/75r15 AT lastik kullanıyorum. Bu lastiği araca hiç bir işlem yapmadan taktığımda en ufak esnemede arka çamurluklar ve en ufak direksiyon hareketinde ön lastik çamurluk ağzına sürtüyor.<br />
Yurtdışı forumlarda yaptığım araştırmalara dayanarak arka tarafı 5 cm ön tarafı 3.75 cm get kullanarak yükselttim (uyguladıktan sonra ön tarafta 3.75 cm nin fazla olduğunu, 2.5 cm nin daha uygun olacağını gördüm) . Ayrıca tüm jantlarda 40 mm spacer kullandım. Bu şekilde 225 75r15 lastik kullanabiliyorum.<br />
Fakat yine de sürtme ler yaşıyorum. Bence yukarıda anlattığım işlemleri yaptıktan sonra sorunsuz kullanılabilecek ölçü 225 70r15 veya 215 75r15 olacaktır.<br />
<br />
Yani sözün özü 215 75r15 lastiği aracı yükseltmeden kullanırsanız birçok durumda sürtecektir.</div>