Dacia Duster arka cam silecek rolesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,161

KAR KAPLANI

Her Şeye Rağmen Hayat Güzel.
Yer
ADANA
Merhaba arkadaşlar, Duster yağmurlu havalarda arka camı çok çabuk kirleniyor ve sileceği çalıştırdığınızda devamlı silgi motoru çalışıyor buda beni illet ediyor. Uzun yolda devamlı bir açıp bir kapatmam gerekiyor acaba araca role taksak nasıl olur, bu konuda fikirleri olan arkadaşların fikirlerini almak isterim.

Etiketler
KAR KAPLANI' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, Duster yağmurlu havalarda arka camı çok çabuk kirleniyor ve sileceği çalıştırdığınızda devamlı silgi motoru çalışıyor buda beni illet ediyor. Uzun yolda devamlı bir açıp bir kapatmam gerekiyor acaba araca role taksak nasıl olur, bu konuda fikirleri olan arkadaşların fikirlerini almak isterim.
Zamanlayıcı devreler var sanırım. O takılabilir sisteme.

Bi çözüm bulursan bizi de kurtarmış olursun. ;D

Arkadaşlar, bunu azaltmanın ilk adımı olarak paçalık taktırdılar.

Bence arka cam sileceğinde zamanlayıcı rolenin dezavantajları daha fazla,

muhtemelen 5sn bir çalışan role tavsiye edecekler oda ya çok erken silecek yada geç kalacak, daha uzun zaman aralığıda sileceğin açık konuımda unutulmasına sebep olacak
çok araba ya rastladım yolda arka cam sileceği açık unutulmuş,yol boyunca çalışıp duruyor,sonuç cam çizilecek yada silecek motoru yanacak en iyi ihtimal silecek lastiği bozulacak,

diyelim ki taktın benim aklım silecekte kalır,camda su birikince mi sildi yoksa kuru iken mi?

Çok yağış varsa aç sileceği silsin,az yağmur varsa arasıra silin geçin derim zaten yan aynalar oldukça geniş açılı arka görüş sağlıyor.bence gereksiz karar sizin benim fiorinoda var hiç fasılalıya almıyorum ihtiyaç anında açıyorum kapıyorum.

tolga efe' Alıntı:
Bence arka cam sileceğinde zamanlayıcı rolenin dezavantajları daha fazla,

muhtemelen 5sn bir çalışan role tavsiye edecekler oda ya çok erken silecek yada geç kalacak, daha uzun zaman aralığıda sileceğin açık konuımda unutulmasına sebep olacak
çok araba ya rastladım yolda arka cam sileceği açık unutulmuş,yol boyunca çalışıp duruyor,sonuç cam çizilecek yada silecek motoru yanacak en iyi ihtimal silecek lastiği bozulacak,

diyelim ki taktın benim aklım silecekte kalır,camda su birikince mi sildi yoksa kuru iken mi?

Çok yağış varsa aç sileceği silsin,az yağmur varsa arasıra silin geçin derim zaten yan aynalar oldukça geniş açılı arka görüş sağlıyor.bence gereksiz karar sizin benim fiorinoda var hiç fasılalıya almıyorum ihtiyaç anında açıyorum kapıyorum.
aynı fikirdeyim.hatta ön cam sileceklrinin fasıla bölümü zaman ayarlı olmalı idi yani çalıştıktan sonra kapattıgın zaman aralıgında çalışmalı idi .ne kadar geç kapatırsan o kadar geç aralıklı çalışmalı idi.benim favoritimde fabrika çıkışı oyle role vardı bakacaam belki aynı bacaklı ise dusterime takacaam.standart yagan yagmuru nerde bulayım bazan az yagar bazan çok.dolayısı ıle role değişken zaman ayarlı olmalı ;)

Olguncandan üstadım, paçalık takmama rağmen arka cam çamurlanmasını önleyemedim . Uzun yolda yağmurlu havalarda arka cama müthiş çamurlu su geliyor, ikide bir silecek çalıştırdım. Hele kamyon otobüs sollarken yandınız, üstümüze çamurlu su spray gibi geliyor.

benim kangoo da da aynı idi ,illet ederdi ,fasıla rolesi takılabilir ama kol tek konumlu,ya ayrı bir anahtar olacak fasıla için,yada hep fasılalı olacak,
o zamanda gerektiğinde direk çalıştırma imkanı olmayacak,bende hiç ellemedim

mimar_ankara' Alıntı:
Olguncandan üstadım, paçalık takmama rağmen arka cam çamurlanmasını önleyemedim . Uzun yolda yağmurlu havalarda arka cama müthiş çamurlu su geliyor, ikide bir silecek çalıştırdım. Hele kamyon otobüs sollarken yandınız, üstümüze çamurlu su spray gibi geliyor.

paçalık genelde arkadaki araçlar ve aracın alt tampon,marşpiyel kısımlarını korumak için işe yarıyor
benim bildiğim uygulama üst dama spoiler takıp,geçen hava akımını saptırarak çözüme gitme şeklinde idi,ama ne kadar etkili tam bilmiyorum ,bence bu işten pek kurtuluş yok,belki azaltılabilinir

Taa bir yıl önce Duster'ın olumsuz yönü olarak bu arka cam kirlenmesini yazmıştım. Paçalık takılsa biraz engellenir diyordum. Ama mimar arkadaşımızın tecrübesi gösteriyor ki paçalık işi tam çözmüyor. Fakat epeyce engellediği de bir vakıa. Bol sulu havalarda demek ki kurtuluş yok.

Röle işine gelince; zaten tek hareketle sileceği çalıştırıyorsunuz. O devreye röleyi taksanız bu sefer sürekli çalıştırmak istediğinizde çalıştıramazsınız....

Çözümsüz vesselam.

arka silecekte fasılalı silme görmedim..Daha önce hatchback araçlarımda (tipo, brava, fash) hepsi fasılasızdı . Duster da öyle..arka silecekte ön gibi fasılalı veya hız ayarlı sileceğe ne gerek varki? Arka cam ön cam gibi yağmur şiddetine göre su almıyorki? En sıkı yağmurda bile 10-15 dakikada bir 1-2 tur silmek yetiyor. Bir de çamurlandığında su sıkarak 1-2 tur siliniyor. Bence işlev olarak hiç timer,röle gerekmiyor..mevcut durumu kullanımda yeterli işlev görüyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,094
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR