Dacia - Duster; Boya Koruma - Bakım ve Detaylı Temizlik Sistemleri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anger01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,632

anger01

Yeni Üye
DACIA DUSTER

BOYA KORUMA - BAKIM - DETAYLI TEMİZLİK VE KORUMA SİSTEMLERİ

BOYA KORUMA VE BAKIMLARLA İLGİLİ KAMPANYALAR

İLE İLGİLİ PAYLAŞIMLARIMIZI BU BAŞLIKTA TOPLAYALIM

ZIEBART

SONAX

CARWAX

vs

?

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Etiketler
Ynt: Dacia - Duster; Boya Koruma - Bakım ve Detaylı Temizlik Sistemleri Hakkında

SONAX **** ZIEBART FİYAT LİSTESİ

SONAX FİYAT.jpg

ilkuygfiyat Mart11.jpg

Ynt: Dacia - Duster; Boya Koruma - Bakım ve Detaylı Temizlik Sistemleri Hakkında

BOYA KORUMANIN FAYDALARI NELERDİR ?

* Boya rengini ve parlaklığını korur .
* Ağaç reçinesinden etkilenmez .
* Güneş ışınlarından solmaz .
* Kuş dışkılarından etkilenmez .
* Zift yapışmalarında basınçlı suyla temizlenebilir .
* Süper kaygan bir yüzey oluşturarak rüzgar direncini azaltır .
* Deterjanla temizlemeye gerek kalmaz .
* Zor kirlenip kolay temizlenir .
* Genel temizlik yalnızca basınçlı suyla yapılır .

olguncandan' Alıntı:
Bu bir reklam oluyor galiba!

hayır reklam falan diil sadece paylasımlarımız olsun die bole bi baslık acmıstım
fiyat listelerini paylaşmamamın nedeni ise yaptırcak arkadaslara yol göstermek (benim gibi) mesala
cok yuksek gelıyor ve oralara yaptırmıyorum,belkide sizinde daha once yaptırmıs oldugunuz yerler vardır
bunları paylasarak yardımcı oluruz diye dusunmustum bi ana ama yanılmısım heralde

Hepsini yaptırana kadar 4 yıl sonra arabayı değiştirmek daha ucuz olur gibi .. Bana öyle geldi.

Bende Ankara'da bu işi yapıyorum profesyonel olarak. Açıkcası Ziebart vs. markaların fiyatlarına anlam veremiyorum. Gerçekten çok uçuk rakamlar.. Benim yaptığım uygulamalar aracın büyüklüğüne göre max. 300TL oluyor. Bicek araçlar için 150-200TL arası. Kullanılan malzemenin dayanım ve koruma olarak hiç farkı yok. Sadece isim satıyorlar bence.. Ama tercih meselesidir saygı duymak gerekir..

d.berkay' Alıntı:
Bende Ankara'da bu işi yapıyorum profesyonel olarak. Açıkcası Ziebart vs. markaların fiyatlarına anlam veremiyorum. Gerçekten çok uçuk rakamlar.. Benim yaptığım uygulamalar aracın büyüklüğüne göre max. 300TL oluyor. Bicek araçlar için 150-200TL arası. Kullanılan malzemenin dayanım ve koruma olarak hiç farkı yok. Sadece isim satıyorlar bence.. Ama tercih meselesidir saygı duymak gerekir..

istanbulda uygun fiyata gercekten güzel bi işçilik cıkartıcak bi yer var mı peki,veya yaptıran arkadaslar varmı memnun olan fiyatlar gercekten cok ucuk gelio banada
ama güvenli ve güzel bi iş cıkartacak yerler var mı ??

d.berkay kardeşim, özelden telefon numara veya adresini yazabilir misin?

bu aralar motorlu taşıtlar vergisini garantiden yapanlara boya koruma 150 tl sonaxta, ben aracıma ilk aldığımda yaptırmıştım, bugüne kadar hiç fırça sürmedim araca, araç gerçekten ışıl ışıl hala, bazen dışını kendim temizleyip iç temizliği için aracımı yıkamacıya bıraktığımda abi pasta cila mı attırdın sen birşey mi yaptırdın araca diyorlar hala.. 1,5 yıl oldu dile kolay, şimdi bir daha yaptırıcam.

Yaptırırken birde motoruda temizletiyim diyorum, motor temizletme için ne diyorsunuz, sakat bir durum olur mu acaba motor temizletmede ?

Bu arada fırsat sitelerinde çok uygun indirimler oluyor mesela ;

http://www.semtfirsati.com/firsatlar/otomobil_firsatlari.aspx

Serkanefe, eski tio motor yıkama olan motorin sıkıp tazyikli su ile yıkamaya bütün motor ustaları aman yaptırmayın diyor. Ama yeni tip susuz yapılan hazır sprayini sıkıp kuru bez ile silme en uygunu diyorlar. Hepsiburadada falan susuz yıkama sprayleri var, açıklamasında yazıyor, su sıkmayın, ilacı sıkın kuru bez ile silin diyor..Bunlar bence de daha uygun, basınçlı su işi çok zararlı. Birsürü elektril aksamı var,naylon falan örtsende su kaçıyor sağına soluna...

Bende su ile yapılan yıkamaları tavsiye etmiyorum. Bu iş için özel olarak geliştirilen ürünler var piyasada. Bende motor kısmında Sık-Sil tarzı ürünler kullanıyorum.. Üzerinde de antistatik özellikli parlatıcı sürdüğüm zaman uzun süre temiz kalıyor..

SERKANEFE' Alıntı:
bu aralar motorlu taşıtlar vergisini garantiden yapanlara boya koruma 150 tl sonaxta, ben aracıma ilk aldığımda yaptırmıştım, bugüne kadar hiç fırça sürmedim araca, araç gerçekten ışıl ışıl hala, bazen dışını kendim temizleyip iç temizliği için aracımı yıkamacıya bıraktığımda abi pasta cila mı attırdın sen birşey mi yaptırdın araca diyorlar hala.. 1,5 yıl oldu dile kolay, şimdi bir daha yaptırıcam.

Yaptırırken birde motoruda temizletiyim diyorum, motor temizletme için ne diyorsunuz, sakat bir durum olur mu acaba motor temizletmede ?

Bu arada fırsat sitelerinde çok uygun indirimler oluyor mesela ;

http://www.semtfirsati.com/firsatlar/otomobil_firsatlari.aspx

motoru duster'dan önce kullanmış oldugun renault clio hb aracımda yıkattırdım,ve sonra başka bisey ile sıktılar,gercekten arac yeni showroom'dan cıkar gibi oldu ve bi sorun cıkmadı, ancak riskli bi iş, sorun cıkmaz diyede bisey yok, yıkattırdıgım yerde bu işte tecrübeliydi ama ne kadarda tecrübeli olsa bi risk bence,suanda duster'ı hayatta yıkattırmaya cesaret edemem heralde,yani kısacası tavsiye etmem yalnız bu büyük firmalar(ziebart ) vs. gibi yerler motor koruma falan diyorlar acaba onlarda bu işi suyla normal yıkayarak mı yapıyolar bilmiyorum,belkide diger arkadasların dedigi gibi
susuz kimyasallarla yapıyorlardır heralde, yaptırmak istersen bi onları araştır derim,yada kendinde onlarla yapabilirsin ama pek bilgim olmadıgı için,acaba kolay bizim yapabilecemiz bisey mi,oyleyse bende o sekilde yapmayı denerim...

olguncandan' Alıntı:
Bu bir reklam oluyor galiba!

Anger, çok özür dilerim sizi reklamcı sandığım için.

Eski mesajlarınıza bakmak aklıma gelmemişti, sonra baktım; daha önce Duster ile ilgili yazışmışız ama siz uzun zaman ortalıkta görünmeyince "unutulmuşsunuz" ;D ;D ;D

olguncandan' Alıntı:
Anger, çok özür dilerim sizi reklamcı sandığım için.

Eski mesajlarınıza bakmak aklıma gelmemişti, sonra baktım; daha önce Duster ile ilgili yazışmışız ama siz uzun zaman ortalıkta görünmeyince "unutulmuşsunuz" ;D ;D ;D

estağfurullah olur mu ;)

evet bayadır giremiyordum foruma iş güc netsizlik nedeniyle :smiley:
bu aralarda boya koruma yaptırmak istiyorumda napsam netsem diye dusunuyorum,forumdada araştırdım bulamadım burayada bole bi konu açmak istedim
ama hala bi karar veremedim,tabi buna fiyat konusunun büyük bi etkisi var :smiley:)

Arkadaşlar, araçlarda boya koruma için birde şeffaf film tarzı "şeffaf folyo" denilen bir malzeme kullanıyorlar, bu klasik boya korumadan çok daha güvenli ve uzun ömürlü imiş, hatta iddialara göre tornavida ile bile boyayı çizmek çok zor diyorlar.
Konu hakkında bilgisi olan yada yaptıran oldumu? Maliyeti hakkında bilgisi olan ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,969
Kaydolan Son Üyemiz
profdrengnsylkn

Çevrimiçi üyeler