Selam...
Yıllık yaklaşık 25 bin km yol yapıyorum, daha önceki aracım 2006 Honda cıvıc 1.6 aslında aracımdan gayet memnundum, özellikle LPG olduğu için ekonomik bir araçtı. Ancak hafta sonları fırsat buldukca şehirden uzakta dağ bayır dolaşma isteğime Hondam daima itiraz etti
önce ikinci bir araç almayı düşündüm, hobi aracı olarak fakat ekstra ekonomi ve sıkıntılarıda beraberinde getirecekti bir yıl kadar araştırdım, sonuçta yaklaşık dört ay önce 4x4 dizel bir Duster aldım bu güne kadar 8 bin km yol yaptım.
Evet
-Araç dışardan dikkat çekici bir araç kim ne derse desin
-İç kalitesi ve görüntüsü dışı gibi değil, kim ne derse desin
-Araç performansı mükemmel
-Araçda savurma,her araç savurur
-Ani sollamalarda hiçbir tereddüt yaşatmadı, her sollamadan anlımızın akıyla çıktık. Bu ölçülerde bir araç için gayet iyi
-Konfor, ne vardı şu ses yalıtımına biraz dikkat etselerdi
-4x4 sitemi, kar yağması bekleniyor
kısa bir mesafe bir kaç km traktörün açmış olduğu bir yolda ilerleme fısatım oldu. O traktörde dursa kesin kalırdı
2 çeker bir araçla bu yolu kat etmek hayal bile edilemez.
Netice; zamanla aracın olumsuz yönlerine alışıyor görmezlikten geliyorsunuz
ekonomik bir araç, derdiniz off-road yapmak değil de (param olsa yapacağımda parasız off-road ancak yayan oluyor onda bile iyi yol tutuşu için Vibram taban bir bot lazım) dağa bayıra gittiğimde yağmur yağar çamur olur, kar yağar yol kapanır, dağda kalırım derdim olmasın diyorsanız ki benim aracı asıl alış sebebim bu kesinlikle tavsiye edeceğim bir araç.
HİÇ KİMSE MOTORUN GÜCÜNÜ KENDİ GÜCÜ SANMASIN, HİÇ KİMSE FİZİK KURALLARINI KENDİ BAŞINA YENEBİLECEĞİNİ DE SANMASIN ÖNEMLİ OLAN ELİNDEKİ ARACI EN İYİ KULLANABİLMEKTİR SAYGILAR...